Ασθένειες Εχουν πεσει ολα τα φτερα της ουρας του Cockatiel μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marjo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marjo

PB New Member
Εγγραφή
27 Αυγ 2014
Μηνύματα
14
Πόλη
Μυτιλήνη
γεια σας και παλι. Εχω ενα προβλημα! Εχουν πεσει ολα τα φτερα του απο τη ουρα.στελνω φωτο!βοηθηστε μεεεε

απο τι ειναι;

10807839_727360644019548_1726235314_n.webp

help!
 
Βάλε μας φωτογραφία όλο το κλουβί, καθώς και το πουλί. Καταλαβαίνω ότι το κλουβί είναι πολύ μικρό γι' αυτό το πουλάκι, δεδομένου ότι κουτσουλάει και στα πλευρικά σημεία, αυτό σημαίνει επίσης και ότι χτυπάει την ουρά στα κάγκελα. Πτερόρροια πέρασε το καλοκαίρι; Την ολοκλήρωσε; Αν και στην πτερόρροια δεν μαδά όλο μαζί κάποιο σημείο. Το έχεις ελέγξει για εξωπαράσιτα, ψείρες, κκάρεα κτλ; Ξύνεται;
Πάντως δεδομένου και του προβλήματος, για όσον καιρό παραμείνει σε αυτό το κλουβί, πρέπει να το καθαρίσεις σχολαστικά και το επόμενο μεγαλύτερο που θα πάρεις, να έχει σχάρα ανάμεσα στο κλουβί και τον πάτο.
Πες μας αναλυτικά την διατροφή που του παρέχεις και άλλες λεπτομέρειες, ηλικίας του, πόσο καιρό το έχεις κτλ.
 
Πες μας μερικά πράγματα ακόμη. Πόσο καιρό έχεις το πουλί. Σε τι χώρο βρίσκεται. Σε τι κλουβί το έχεις. Είναι μόνο του ή ζευγάρι.

Περιέγραψε μας δηλαδή όσο περισσότερα πράγματα μπορείς για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Διαφορετικά, ακόμη και να θέλει κάποιος να βοηθήσει δεν είναι και πολύ εύκολο.
 
Τον έχω από τον Ιούνιο! Και όχι δεν είχε περάσει πτερορροια. Πριν λιγες μέρες έβγαζε πούπουλα! Και τώρα ολόκληρη η ουρά έχει φύγει! Δεν τον Έχω ψάξει για ψείρες κ. Α! Ειναι μόνος του δεν έχει ζευγάρι!
 
Παρέλειψες το πιο ουσιώδες, την διατροφή του. Και φωτογραφίες σε παρακαλώ.
 
..

φρουτα και λαχανικα του δινω αλλα δεν τα τρωει! Του εχει παρει τροφη απο πετ σοπ σποροι κ. Α.
 

Συνημμένα

  • 10808024_727576743997938_657421503_n.webp
    10808024_727576743997938_657421503_n.webp
    75,5 KB · Προβολές: 114
Το κλουβί δεν είναι πολύ μικρό αλλά έχει στενό πάτο.
Πρέπει να το καθαρίσεις πολύ πολύ καλά. Επίσης να αφαιρέσεις μία πατήθρα. Να βάλεις δύο απέναντι χαμηλά και να αφήσεις και την μία πάνω στο κέντρο. Αν βρεις τουλάχιστον μία πιο χοντρή ξύλινη, θα είναι πολύ καλό για τα πόδια του. Να αφαιρέσεις τον καθρέφτη που τους δημιουργεί στρες. Και να αλλάζεις καθημερινά το νερό με φρέσκο.

Χόρτα να δίνεις, σπανάκι, βλίτα, φύλλα και ανθό μπρόκολου, φρέσκια ρίγανη, δυόσμο κτλ. Φρούτα μήλο κατά προτίμηση. Λαχανικά, καρότο, πιπεριές, καλαμπόκι κτλ. Αν βάζεις καθημερινά, θα τα μάθει και θα τρώει.
Καθαριότητα, καθαριότητα, καθαριότητα.
Δώσε του τρεις μέρες σκορδόνερο και ένα πρωϊνό με ζέστη στο δωμάτιο, ψέκασέ το με ψεκαστήρι που στο νερό θα έχεις ρίξει μερικές σταγόνες μηλόξυδο ή έστω και ξύδι.
Τώρα που θα βγάλει νέα φτερά, χρειάζεται πολλά χορταρικά.
Επίσης αυγοτροφή. Και σπόρους πάντα συσκευασμένους. Μπορεί να κολλήσει ακάρεα από την χύμα.
Δεν μου είπες αν ξύνεται.
 
ωραια ευχαριστω αλλα τα φτερα αυτα θα ξαναβγουν;☹

στο κεφαλι ξυνεται! Μονο αυτο..
 
Θα ξαναβγούν αλλά αν το πουλάκι υποφέρει από αβιταμίνωση λόγω κακής διατροφής, θα αντιμετωπίζει διαρκώς και άλλα θέματα υγείας.
Πρέπει να ασχοληθείς πιο μεθοδικά με την φροντίδα του και θα είναι μια χαρά :)
Διάβασε κάποια θέματα διατροφής, ξεκινώντας από αυτό Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους | PetBirds .
 
Όσο πιο σωστά το ταίζεις τόσο πιο γρήγορα θα βγουν και πιο υγιή.
 
και κατι αλλο.. συνεχεια καθαριζεται και τιναζεται και πεφτουν πουπουλα! Ειναι φυσιολογικο αυτο;
 
Αν περνάει πτερόρροια αρκετά. Όμως έχω μια υποψία πως το πουλάκι έχει ακάρεα. Κάνει θόρυβο με το ράμφος του; Το βλέπεις να έχει κάπου κάπου δυσκολία στην αναπνοή και να κάνει κινήσεις σαν να θέλει να βγάλει κάτι από τον λαιμό του;
 
κανει εναν θορυβο με το ραμφος του ναι. Και φτερνιζεται πολλες φορες. Και καθαριζει το λαιμο του!
 
Τα ρουθούνια του είναι καθαρά; Ή έχει τίποτα ξεραμένες βλένες;
Τι θα έκανα εγώ. Θα έπαιρνα pulmosan είναι για τα ακάρεα της τραχείας. Θέλει μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή γιατί είναι ισχυρό δηλητήριο. Εφαρμόζεται με δύο σταγόνες στο γυμνό δέρμα του σβέρκου. Θα έπαιρνα και σκόνη ή σπρέυ pinex. Θα έκανα την εφαρμογή του pulmosan (θέλει επανάληψη σε ένα μήνα αυστηρά όχι πιο σύντομα). Μία μέρα μετά την εφαρμογή του pulmosan θα έδινα μια ελαφρά αντιβίωση όπως η aviomicyn για να φύγουν από τον λαιμό τα νεκρά ακάρεα για 5 μέρες συνεχόμενες, σε διάλυμμα όπως γράφει το σκεύασμα στο μπουκάλι, και από το διάλυμα θα έδινα κατ' ευθείαν στο στόμα με σταγονόμετρο ή σύριγγα χωρίς βελόνα φυσικά.
Μετά κάποιο προβιοτικό στο νερό όπως το ultra levure.
Όχι φρούτα και στικς με λιχουδιές που έχουν ζάχαρη αυτό το διάστημα. Χόρτα πικρά, τροφή συσκευασμένη και άμμο με όστρακα διαθέσιμα στα κλουβιά.
Κάθε μέρα σχολαστική καθαριότητα στις πατήθρες και αλλαγή στο χαρτί του πάτου για να αποφύγεις επιμολύνσεις και μικρή ποσότητα σπόρων για να τους αλλάζεις κάθε μέρα να μην πέφτουν ακάρεα μέσα.
Νερό αλλαγή καθημερινά εννοείται με το νέο διάλυμα του φαρμάκου ασχέτως που θα του δίνεις με το χέρι.
Κοίτα καλά τα πόδια του μήπως έχει σκληρές υπερκερατώσεις. Βάλε καμιά κοντινή φωτογραφία του.
Και καλή τοποθέτηση του pinex στην μασχάλη και την αμάρα, παντού γενικώς, προσέχοντας τα μάτια του και τα ρουθούνια του.
 
δε καθεται για να τον πιασω και να μπορεσω να δω. Θα βγαλω φωτο κοντινη και θα στειλω! Μηπως να τον παω σε κτηνιατρο;

οχι δεν ειναι χυμα!
 
Back
Top