Αναπαραγωγή Εχω δυο ζευγαρια που το καθενα εχει 1 νεοσσο

jbalisraf

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2008
Μηνύματα
21
Πόλη
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
καλησπερα σε ολους σας. εχω δυο ζευγαρια καναρινια που απο 4 αυγα το καθενα εβγαλε 1 νεοσσο. ειναι σωστο να τα βαλω και τα δυο σε μια καναρα; θα το μεγαλωσει το ξενο; για να προετειμασω το δευτερο ζευγαρι κερδιζωντας χρονο. η να τα αφησω οπως ειναι; Σας ευχαριστω εκ των προτερων😡
 
Φίλε μου αυτό μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση που ξέρεις καλά τα πουλάκια σου και τους έχεις εμπιστοσύνη.Αν δηλαδή η κανάρα που σκέφτεσαι να της τοποθετήσεις τον ξένο νεοσό είναι καλή μάνα και παραμάνα αφού θα μεγαλώσει ένα ξένο νεοσσό.Αν το ξέρεις τότε μπορείς να τον τοποθετήσεις αλλά πάντα με προσοχή και πολύ παρατήρηση.Βέβαια ενοείτε τα πουλιά να είναι της ίδιας ηληκίας. Καταλαβαίνεις πως δεν τοποθετείς ένα νεοσσό κάποιων ημερών μαζί με κάποιων νεογέννητο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις ενεργούμε ως εξής. Εφόσον έχουμε δύο κανάρες που έχουν αυγά ίδιων ημερών περιμένουμε μέχρι την 7η ημέρα.Αν πχ κάποια έχει 5 αυγά και η άλλη 4 τότε παρατηρώντας τα αυγά την 7η μέρα βλέπουμε αν τα αυγά είναι γεμάτα.Αν αυτή με τα 5 αυγά έχει 3 γεμάτα και η άλλη ένα ή τοποθετείς στην μία με τα 3 το ένα ή τα μοιράζεις και στις δύο. Τότε σχεδόν σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα.
 
- Επρεπε να είχες κάνει την κίνηση απο όταν ήταν στο αυγό.
Γι αυτό κάνουμε ωοσκόπηση. Για να ξέρουμε πόσα αυγά είναι
"πιασμένα" και να κανονίσουμε διάφορες αλλαγές, σαν αυτήν
που ρωτάς τώρα.
-Η γνώμη μου είναι οτι θα κάνεις κακό, στην κανάρα που θα της πάρεις
τον νεοσσόκαι αργότερα μπορεί να σου παρατάει απο μόνη της
τα νεαρά πουλιά. Και αυτό είναι ένα, απο τα πολλά ελλατώματα
που μπορεί να σου βγάλει.

Υ. Γ Μέχρι να τελειώσω το τηλεφώνημα με πρόλαβε ο Ισίδωρος.
Καλλύτερα δύο γνώμες!
 
Φιλε μου καλημερα. Εγω το εχω κανει παρα πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα. Δεν τις αφηνω με ενα νεοσο αν εχω φωλια με νεοσους ιδιας αναπτυξης που να αντεχει ενα στομα ακομα.Λογω δουλειας δεν μπορω να μαζευω τα αυγα με αποτελεσμα την μη ταυτοχρονη εκολαψη. Επεμβαινω στην συνεχεια και δημιουργω τοκοομαδες με νεοσους απο δυο η και περισοτερες φωλιες με βαση την αναπτυξη τους. Οσο για την καναρα παλι δεν πιστευω να υπαρξη προβλημα.Αν για οπιονδηποτε λογο εχανε προωρα τα μικρα της θα την αποκλειαμε απο μελλοντικες γεννες απο φοβο μην εμαθε να απαλασετε γρηγορα των καθηκοντων της! Αυτη ειναι η γνωμη μου. Η αποφαση δικη σου.
 
αμα θελεις να προχορα πιο γρηγορα η αναπαραγωγη σου κανε οτι σου σου λεει ο galanisnikos αλλα κατα την γνωμη μου σου λεω να αφησεις τους γονεις να μεγαλωσουν το καθε ζευγαρι το δικο τους μικρο με την δικη τους αγαπη και στοργη.
ετσι θα δεις πως συμπεριφερετε η μανα και ο πατερας με το μικρο τους.
 
Φίλε Γιώργο η τελική απόφαση είναι δική σου βέβαια αλλά θέλει προσοχή και τύχη. Ο φίλος galanisnikos το έχει δοκιμάσει αυτό με τα δικά του καναρίνια και πουλιά αλλά όχι με τα δικά σου. Επειδή το έχει κάνει κάποιος δεν πάει να πει ότι θα γίνεται σε όλους. Το κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Αν θα έπρεπε να πειραματιστείς αυτό θα έπρεπε να γίνει από τα αυγά ακόμα. Τώρα νομίζω ότι μπορεί να είναι αργά. Είναι όμως μία καλή ευκαιρία την επόμενη φορά να είσαι προσεκτικότερος.Ας χάσεις μία γέννα αλλά σίγουρα όχι δύο πουλιά.
 
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
Εγώ θα σταθώ σε ένα άλλο σημείο.
Πώς θα ξεχωρίσουμε τα αδέλφια για τις μελλοντικές αναπαραγωγές, άν φτιάξουμε φωλιά με διάφορα αβγά από διαφορετικές κανάρες;
 
Εδώ φίλε γιώργο είναι αυτό που λέω κάθε φορά και θα λέω συνέχεια. Παρατήρηση. Όταν τοποθετούμε ξένα αυγά σε μία φωλιά τα σημειώνουμε δεν τα βάζουμε έτσι στην τύχη.Αφού αρχίσουν και βγαίνουν οι νεοσσοί πάλι τους τσεκάρουμε(από πιο αυγό βγήκαν).Αυτό βέβαια προυποθέτει παρατήρηση συνεχώς αφού όταν σπάσουν τα αυγά πρέπει να δούμε από πιο αυγό βγήκαν.
 
Isidoros είπε:
Όταν τοποθετούμε ξένα αυγά σε μία φωλιά τα σημειώνουμε δεν τα βάζουμε έτσι στην τύχη.
Τα μαρκάρουμε δηλαδή; Με τι;
Isidoros είπε:
Αφού αρχίσουν και βγαίνουν οι νεοσσοί πάλι τους τσεκάρουμε (από πιο αυγό βγήκαν).
Και πως ξέρουμε ποιος είναι ποιος μέχρι να περάσουμε τα δαχτυλίδια;
 
Αν ειναι στις πρωτες μερες μπορουμε να τα βαλουμε σε μια αλλη καναρα ενω αν εχει μεγαλωσει αρκετα ειναι πιο δυσκολο το εγχειρημα.Φιλε Γαλανη οταν μια καναρα αφησει τα μικρα της δεν την αποκλειουμε απο μανα αλλα κοιταμε τι την ενοχλησε απο την δικη μας συμπεριφορα πχ αν αλλαξαμε θεση στο κλουβι αν της πηραμε τον αρσενικο αν την ενοχλουμε συχνα το πως την πλησιαζουμε και αλλα δεν ειναι ολα τα πουλια ιδια. Ενας λογος του οτι ειναι μονο απο ενα αυγο σποριασμενο ειναι οτι τα πουλια δεν ειχαν πυρωσει για τα καλα! Ελπιζω να σε βοηθησα! Αν τα αφησεις οπως ειναι πρεπει μεσα σε καθε φωλια να αφησεις και δυο αυγα ωστε η μανα να μην το πιεζει πολυ και το σκασει!
 
Παρεα γεια σας. Θα ηθελα να ξεκαθαρισω καποια πραγματα. Τα πουλια που εφαρμοζω την τακτικη αυτη δεν τα προοριζω για αναπαραγωγη.[Κανω τον εμπορα για να δικαιολογω τα εξοδα στη γυναικα μου]Ειναι αλλα ζευγαρια που παραγουν γεννητορες. Οσο για την καναρα φιλε Λαζαριδη ειπα για αυτη που χανει τα μικρα της-απο κρυο η γιατι μπλεχτικαν στα ποδια της και τα εριξε εξω αθελα της παντα-και οχι για αυτη που τα παραταει και σιγουρα θελει ψαξιμο το γιατι Το αναφερα γιατι δεν πιστευω πως θα δημιουργισουμε μια προβληματικη καναρα αν της παρουμε τα μικρα
 
Αγαπητε φιλε Γιωργο χαιρομαι που αποφασισες να αφησεις το πουλακι στην μανουλα του.:)Ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει η αλλη μανα ακομη και αν φαινομενικα το δεχτει μπορει μετα να το θεωρησει απειλη για τα δικα της μικρα και να το πεταξει εξω, επισης εχει διαφορετικη μικροχλωριδα απο αυτην που πηρε ηδη το μικρουλι απο την μανουλα του καθως και αντισωματα για τις πρωτες ημερες.Αξιζει να παιξεις τοσο με την μικρη και παντα πολυτιμη ζωη που ηρθε να σου δωσει χαρα;Ενα αλλο πολυ λεπτο σημειο ειναι η αντιδραση της μητερας, δεν ειναι λιγες οι φορες που τα πουλια αυτα πεθαινουν σε μικρο χρονικο διαστημα απο ασχετη φαινομενικα αιτια λογω της "πιεσης "που μπορει να βγαλει στην επιφανεια οποιοδηποτε φανερο η κρυφο προβλημα
 
Εδώ φίλε γιώργο είναι αυτό που λέω κάθε φορά και θα λέω συνέχεια. Παρατήρηση. Όταν τοποθετούμε ξένα αυγά σε μία φωλιά τα σημειώνουμε δεν τα βάζουμε έτσι στην τύχη.Αφού αρχίσουν και βγαίνουν οι νεοσσοί πάλι τους τσεκάρουμε(από πιο αυγό βγήκαν).Αυτό βέβαια προυποθέτει παρατήρηση συνεχώς αφού όταν σπάσουν τα αυγά πρέπει να δούμε από πιο αυγό βγήκαν.

Ισίδωρε νομίζω άν μπλέξουμε τα αβγά δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να ξεχωρίσουμε τα μικρά.
 
φιλε γιωργο αμα θελεις μπορεις βεβαια να μεγαλωσεις εσει τοθς νεοσους, γιατι απο οτι καταλαβα εχεις αρκετο ελευθερο χρονο
 
Back
Top