Φροντίδα Εχω δυο lovebird και θελω να τα εξημερωσω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jonhny7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jonhny7

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
30
Πόλη
Αθήνα
για σας παιδια εχω δυο Lovebird και δεν μπορω να τα εξημερωσω θα με βοηθησετε;
 
Πες μας λίγα πραγματάκια για τα πουλιά. Πόσο καιρό τα έχεις (όπως προείπε και Κωνσταντίνα); Φοβούνται όταν τα πλησιάζεις; Τι ηλικία έχουν;

Δεν υπάρχει κάποια "συνταγή" που αν την ακολουθήσεις κατά γράμμα θα δεις αποτέλεσμα αμέσως. Η εξημέρωση απαιτεί χρόνο, υπομονή κι επιμονή κι όπως είπε και ο Φραγκίσκος ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται όταν έχουμε δύο πουλάκια μαζί. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να τα πλησιάζεις σιγά-σιγά, χωρίς να κάνεις γρήγορες κι απότομες κινήσεις (αν σε φοβούνται), να τους μιλάς και να τους δίνεις τροφές με το χέρι σου. Αν σε φοβούνται να έχεις το χέρι σου εκτός κλουβιού κι όταν έρχονται να πάρουν την τροφή κανονικά χωρίς να έχουν κάποιον ενδοιασμό... Θα βάλεις το χέρι σου κι εντός κλουβιού.

Και φυσικά τα πουλιά θα πρέπει να σε βλέπουν κάποιες ώρες για να συνηθίσουν την παρουσία σου.
 
τα εχω γιρο στους 4 μηνες η ιλικια τους ειναι γιρω στους 8 με 9 μηνες και οταν βαζω το χερι μου με φοβουνται
 
Κάνε αυτά που σου είπα παραπάνω. Μην απελπίζεσαι και μην τα παρατάς. Για να δεις αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστούν μέρες, βδομάδες ή και μήνες. Παίζει σημαντικό ρόλο ότι είναι δύο πουλιά και φυσικά μετράει κι ο... χαρακτήρας τους. Να έχεις υπομονή κι επιμονή και να δεις που θα τα καταφέρεις!

Σημ: Μπορείς να βάλεις το κλουβί τους στον χώρο, όπου περνάς τις περισσότερες ώρες σου.

Καλή επιτυχία!
 
παιδια τα καταφερα και τα δυο τρωνε απο το χερι μου
 
Μπραβο χαιρομαι παρα πολυ! Θα μπορουσες να μας πεις τι εκανες;Υπαρχουν αρκετοι φιλοι εδω που ενδιαφερονται και θα ηθελαν να μαθουν!
 
μπραβο! Το πρωτο βημα εγινε! Τα ταιζεισ εξω απο το κλουβι η και εχοντασ το χερι μεσα στο κλουβι;
 
πρωτα πιρα ενα καλαμακι και εβαλα μεσα ενα ηλιοσπορο μετα απο πολλες προσπαθιες εβαζα το καλαμακι με τον ηλιοσπορο μεσα στο κλουβι καθε φορα που το ετρωγε εβαζα το χερι μου πιο κοντα στο πρωσοπο του και μετα απο λιγες μερες δοκιμασα να τους το δωσω μετο χερι μεσα στο κλουβι και το ετρωγε και πιστευω οτι σε λιγο καιρο τηα κατσι στο χερι μου
 
Back
Top