Γενικά Εχω ενα κοκατιλ και εβαλα και μια ροζελα μαζι, πειραζει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης roko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

roko

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Βόλος
εχω ενα κοκατιλ εδω και 2χρονια μονο του τωρα πριν 5μερεσ εβαλα και ροζελα ιστερν μαζι πηραζει (το κλουβι ειναι αρκετα μεγαλο)
 
διατροφικά τα δυο πουλάκια ακολουθούν ίδιο πρόγραμμα, οπότε, δεν εχεις πρόβλημα εκεί! Ομως, είναι δυο είδη, διεκδικητικά με το χώρο τους και εκεί...ίσως προβληματιστείς!
πως αντέδρασε το κοκατίλ με τον "εισβολέα"ροζέλλα;
Βέβαια,υπάρχει πιθανότητα να αρχίσουν με τον καιρό, να συμπεριφέρονται σα ζευγάρι, τα μάτια σου όμως ανοιχτά, εύκολα η ροζέλλα σαν μεγαλύτερο και οχι τόσο κοινωνικό πουλάκι, να τραυματίσει το μικρότερο κοκατίλ...
 
Kάθε είδος πρέπει να έχει τον χώρο του. Ιδιαίτερα η ροζέλα μπορεί να τραυματίσει άσχημα το κοκατίλ. Το καλύτερο πιστεύω που μπορείς να κάνεις είναι να τα έχεις σε ξεχωριστά κλουβιά αλλά να περνούν μαζί τις ώρες παιχνιδιού.
 
Εγω που τα ειχα και τα δυο παραλληλα στο παρελθον ηταν λιγο ασπονδοι εχθροι. Και τα δυο θηλυκα και η μια προς την αλλη εξισου κακιες. Αλλα η ροζελα ηταν η πιο απροβλεπτη και αυτη που μπορουσε να κανει την περισσοτερη ζημια διοτι και το κοκατιλακι μου ηταν μιση μεριδα... Αν ειναι να ζησουν μαζι καλυτερα το κλουβι να ειναι τεραστιο ωστε να μην υπαρζει θεμα χωρου. Και καλυτερα που το κλουβι ηταν του κοκατιλ πρωτα διοτι αν ζουσε πρωτα η ροζελα μονη της εκει πιστευω πως δεν υπηρχε περιπτωση να αφηνε το κοκατιλ να ζησει μεσα στο κλουβι της.
 
kokatil rosella

τα αφησα να εχουν οριακα τροφη και η rosella εγινε αρκετα επιθετικη ετσι τα εβαλα σε διαφορετικα κλουβια... κοντα ομωσ βλεπονται πιστευω να ειναι πιο καλα ετσι;
 
τα αφησα να εχουν οριακα τροφη και η rosella εγινε αρκετα επιθετικη ετσι τα εβαλα σε διαφορετικα κλουβια... κοντα ομωσ βλεπονται πιστευω να ειναι πιο καλα ετσι;

Πιστευω πως ειναι πιο καλα που ειδες εγκαιρα τι μπορει να συμβει. Οι ροζελες μπορει να γινουν αρκετα βιαιες. Το δικο μου κοκατιλ μια φορα τρυπωσε στο κλουβι της ροζελας ενω τα ειχα εξω και τις πορτες ανοιχτες και μπηκε η ροζελα μεσα και την αρπαξε με τη μια. Στο τσακ τις χωρισα χωρις να παθει τιποτα καμια. Το να βλεπονται δεν ειναι κακο ισα ισα θα εχουν και παρεα. :)
 
Back
Top