Γενικά 'Εχω 2 αρσενικά Budgies & σκέφτομαι να αγοράσω ένα Cockatiel

dionthas

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
34
Πόλη
Καβάλα
Καλησπέρα σε όλους!

Έχω 2 αρσενικά budgies στο ίδιο κλουβί (τα πάνε περίφημα) και θα ήθελα να πάρω ένα αρσενικό cockatiel. Πιστεύετε θα τα πάνε καλά μεταξύ τους? Μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο κλουβί (είναι μεγάλο) ή πρέπει ξεχωριστά; Τα cockatiel εκπαιδεύονται πιο εύκολα; (ή αυτά τα βίντεο που υπάρχουν είναι πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχεις (πχ να ανεβαίνει στο χέρι κλπ)
 
Αν πάρεις ένα νεαρό κοκατίλ, τότε ναι, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί και να εξοικειωθεί μαζί σου. Αλλά και πάλι χρειάζεται χρόνος, υπομονή, μικρά βήματα εκ' μέρους σου και πολλή φροντίδα. Εξαρτάται και τι εννοείς με τη λέξη "εκπαίδευση".Αυτό επίσης που θα πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι τα πουλιά δεν εμφανίζουν συμπεριφορές παραπλήσιες με τους σκύλους ή γάτες, δεν είναι για πολλές αγκαλιές και ότι το κάθε ένα έχει τα χαρακτηριστικά του είδους του, αλλά και την ατομική του προσωπικότητα.
Σχετικά με τη συμβίωση με τα budgies, δεν το θεωρώ καλή ιδέα. Πρόκειται για δύο διαφορετικά είδη. Ακόμα και έξω από το κλουβί να βρίσκονται και τα τρία συγχρόνως, θα πρέπει να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα για αψιμαχίες έως ατυχήματα. Καλό λοιπόν θα είναι να προμηθευτείς ένα κατάλληλο (και συγκεκριμένα πολύ άνετο κλουβί ) για το κοκατίλ, ίσως που να ανοίγει στο ταβάνι και να προσαρμόζεται πατήθρα στο άνοιγμα και φυσικά το κατάλληλο μέρος στο σπίτι σου για την τοποθέτηση του κλουβιού.
Τέλος, έχε στο νου σου ότι σε κάθε νέα εισαγωγή πτηνού στο σπίτι μας, εφόσον υπάρχουν και άλλα πουλιά, κρατάμε καραντίνα περίπου 40 ημέρες, ιδανικά σε άλλο δωμάτιο, και χωρίς καθόλου να χρησιμοποιούμε κοινά σκεύη.
Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου.
(Το θέμα του φύλου, το πως δλδ θα εξασφαλίσεις μικρό σε ηλικία, αλλά αρσενικό κοκατίλ, θα σου το απαντήσουν οι πιο ειδικοί στο είδος)
 
@ianos ευχαριστώ για την απάντηση και όλες τις πληροφορίες. Για την καραντίνα ναι το ξέρω την εφάρμοσα στο δεύτερο μου budgie.
 
Back
Top