Αναπαραγωγή Εχω 2 αρσενικα ταλαιπωρημενα αλλα θελω να τα ζευγαρωσω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KIRIAKOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KIRIAKOS

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαρ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Καβάλα
καλημερα σε ολους τους φιλους. Κυριακος απο καβαλα. Τα αρσενικα μου καναρια 2 στο συνολο οντως ταλαιπωρημενα απο 2 απανωτες πτεροροιες αποφασισα να τα ζευγαρωσω. Δειχνουν καλα στην υγεια τους αλλα δεν τραγουδανε και δειχνουν απαθεια προς τις θυληκες οι οποιες ειναι ετοιμες για ζευγαρωμα (τις εχω παρει απο φιλο εκτροφεα οχι pet )μηπως βιαζομαι λιγακι"; να περιμενω να ανακαμψουν και να προσπαθησω μετα τα μεσα μαρτιου. Τρωνε με ορεξη και τους σπορους και την αυγοτροφη (cede). Μηπως καποια συμπληρωματικη διατροφη η βιταμινες, δεν τα εχω δωσει τιποτα μεχρι τωρα. Περιμενω καθε δυνατη βοηθεια..
 
Κυριάκο από καβάλα, σκέψου εσύ πως θα ήσουν εάν μετά από ένα μήνα στο νοσοκομείο να έβγαινες και να σε πήγαιναν σε ένα χαρέμι τι θα έκανες;
Τίποτα από αδυναμία.
Τα πουλιά γιατί να κάνουν;
Καλύτερα να χάσουμε μια χρονιά παρά να απογοητευτούμε από ένα αποτέλεσμα δικιάς βιασύνης.
Κάνε προετοιμασία στα αρσενικά σου, δώσε πολυβυταμινες και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.
 
πολυβιταμινες αλλα ποιες

εχεις δικιο δημητρη καλα μου τα ειπες.. Καποια συγκεκριμενη πολυβιταμινη η τροφη για τα καναρια μου μη μου πασαρουν οτι ναναι τα pet.
 
Ο κάθε χομπιστας προσφέρει στα πουλιά του το καλύτερο που πιστεύει αυτός.
Εάν κοιτάξεις στο φόρουμ θα δεις πολλές μάρκες και σχόλια.
Η επιλογή είναι δικιά σου.
 
Συμφωνώ με τον Δημήτρη. Για την πτερόροια που αναφέρεις να προσθέσω ότι αν οφειλόταν ( που πιθανολογώ) σε αρρώστεια, εφόσονυπάρχει ίαση, το πιο λογικό είναι να έχουν χάσει βάρος και πιθανό να εμφανίστηκε η καρίνα. Οπότε αν συμβαίνει αυτό τότε εκτός από πολυβιταμίνες θα χρειαστεί να δώσεις και δεξτρόζη.
 
η δευτερη πτεροροια δεν οφειλοταν σε αρωστεια αλλα σε υπερβολικη εκθεση σε ζεστη καθως τα ειχα μεσα στο σπιτι με φουλ τακαλοριφερ.
 
Τα πουλιά είναι αδύναμα. Δοκίμασε να πιάσεις το στέρνο να δεις αν μπορείς να αισθανθείς το κόκαλο του στέρνου να ξεχωρίζει.
Αν δεν έχουν τελειώσει, πριν το Μάιο δεν θα τα έβαζα.
Για τη πτερόροια θα σου έλεγα murium της comed για να τη κόψει σύντομα. Αυγοτροφή πιο συχνά, εμπλουτισμένη αρκετά, πρωτεΐνες σπιρουλίνα γύρη ότι μπορείς να βρεις, βλαστωμένους σπόρους. Πολυβιταμίνες κάτι με Β και πιο αραιά AD3E.
Από τη στιγμή που θα σταματήσει η πτερόροια να υπολογίζεις 1 με 1,5 μήνα για να δυναμώσουν τα πουλιά. Αν κάνεις πράξεις και υποθέσεις ότι Ιούλιο θα ξανακάνουν δες αν σε παίρνει ή όχι.
 
η πτεροροια εχει σταματησει εδω και 1 μηνα απο τη στιγμη που τα εβγαλα μονιμαστο μπαλκονι. Απο σημερα πολυβιταμινη 12 στοιχειων μουλτι-βιτ, αυγοτροφη και δεξτροζη. Θα ξαναπροσπαθησω τελος μαρτη και βλεπουμε..
 
Back
Top