Εύρεση σκυλιού στην Κοζάνη

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα σε όλους! Χθες το μεσημέρι βρήκαμε αυτόν τον γλυκούλη να τρώει στα σκουπίδια. Αύριο πρωί θα πάμε στον κτηνίατρο. Γενικά έχει συμπεριφορά οικόσιτου. Δεν είχε κολάρο, παρά μόνο ένα πιαστράκι για λουρί. Μετά από κυνηγητό του φορέσαμε ένα λουρί και το πήραμε. Αναζητάμε αγγελίες λοιπόν, για να του βρούμε τον ιδιοκτήτη του. Αυτή την στιγμή τον φιλοξενεί ο ξάδερφός μου. Έχει κι άλλο ένα σκυλί και εμείς δεν γίνεται να το κρατήσουμε. Ο ξάδερφος το έχει βάλει σε έναν ειδικό χώρο γιατί σήμερα το πρωί δραπέτευσε και το ξαναπιάσαμε. Κάποια οδηγία; Αν δεν βρούμε ιδιοκτήτη θα το δώσουμε για υιοθεσία. Φαίνεται επιφανειακά κάποια ασθένεια; Βήχει.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL αν έχει τσιπακι θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης. Αρκεί να το σαρώσει ο κτηνίατρος. Κ αυτός θα τσεκάρει κ την υγεία του. Στο lostandfound αναφέρονται κ σκυλάκια που βρέθηκαν ή χάθηκαν. Τσεκαρε το . Κ στο FB.
 
Έβαλα την φωτογραφία αλλά δεν υπάρχει λόγος πια... Έχω γίνει έξαλλος. Η ιδιοκτήτρια έχει ένα σπίτι κοντά στο δικό μου. Το άσχημο είναι ότι αντί να τον ζητήσει και να πει ευχαριστώ τον έκλεψε από την αυλή του ξαδέρφου μου (και αυτό το σπίτι είναι κοντά στην περιοχή). Άνοιξε το λουρί και το πήρε. Ευτυχώς μια γειτόνισσα του ξαδέρφου μου είδε την όλη φάση και μας το είπε. Η πλάκα είναι ότι αυτή η απαράδεκτη κυρία έχει τεράστια αυλή, αλλά το παρατάει έξω. Κι εγώ που το είδα με τον γιο μου να τρώει στα σκουπίδια υποθέσαμε ότι ήταν αδέσποτο... Τι κόσμος υπάρχει...
 

Συνημμένα

  • εικόνα_Viber_2024-02-23_14-11-14-587.webp
    εικόνα_Viber_2024-02-23_14-11-14-587.webp
    325,4 KB · Προβολές: 20
Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι ο κηδεμόνας του ζώου συντροφιάς οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του απο το χώρο ιδιοκτησίας του, κάτι που επιφέρει και ένα "μικρό" διοικητικό πρόστιμο.

Δε λέω μπορεί σε όλους να συμβεί αλλά απ οτι γράφεις το κάνει συχνά, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Αμφιβάλλω αν έχει τσιπάκι και όλα τα προβλεπόμενα...κάπως έτσι καταλήγουν ορισμένα χαμένα, σκοτωμένα και άρρωστα.

Εκτός απο δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις, αλλά δε βαριέσαι ποιος κάθεται να ασχοληθεί.

Μετά μας φταίνε οι φιλοζωικές που δεν ασχολήθηκαν, ο δήμος που δεν έχει πρόγραμμα , το κράτος και ο ανάδρομος Ερμής

Τρέχα εσύ εθελοντή να μαζέψεις, να στειρώσεις και να βρεις κλινική στις 3 τα ξημερώματα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο νόμος αναφέρει ρητά ότι ο κηδεμόνας του ζώου συντροφιάς οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του απο το χώρο ιδιοκτησίας του, κάτι που επιφέρει και ένα "μικρό" διοικητικό πρόστιμο.
To γνωρίζω αυτό. Τώρα το πήραν δεν μπορούμε να τους κάνουμε κάτι. Εξάλλου μία φορά φώναξε ο ξάδερφός μου την αστυνομία για ένα σκυλί που βρήκε δεμένο χειροπόδαρα σε μια αυλή, και αυτοί απάντησαν ότι θα το διευθετήσουν, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Απλά την επόμενη ημέρα ο ξάδερφος έβαλε τις φωνές σε αυτόν που είχε δεμένο εκείνο το σκυλί.
Μετά μας φταίνε οι φιλοζωικές που δεν ασχολήθηκαν, ο δήμος που δεν έχει πρόγραμμα , το κράτος και ο ανάδρομος Ερμής
Όπως διδάσκει η παραπάνω ιστορία, φταίει κι αυτό. Αν ένας αστυνομικός κουνούσε το δαχτυλάκι του για να αντιμετωπίσει αυτή την ύστατη "Karen"(όπως λέει και ο γιος μου με νεανικό αλφάβητο) δεν θα τα παρατούσε παντού. Και επίσης δεν υπάρχει καμία φιλοζωική στην Κοζάνη... Ούτε καν κάποιος να κλείνει επικίνδυνα σκυλιά στο κυνοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα δάγκωσε σκυλί με λύσσα την κυρία που κάνει Αγγλικά στον γιο μου έξω από το σπίτι μας. Χθες το ίδιο σκυλί πάλι παραμόνευε. Την μία τα συμπαθείς, την άλλη τα φοβάσαι... Δεν τολμάω πια να αφήσω τον γιο μου να βγει έξω να παίξει. Είναι απαράδεκτο αυτό στην Κοζάνη. Δείτε και αυτά: https://www.zoosos.gr/etiketa/dimotiko-kunokomeio-kozanis/#axzz8SqlBKl6b
Μακάρι να υπήρχε έστω η παραμικρή δημόσια οργάνωση, να θεραπεύει και να ταΐζει τα σκυλιά, να τα στειρώνει. Πλέον όχι μόνο μας ραγίζουν την καρδιά οι απελπιστικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκονται τα σκυλιά, αλλά απειλούν και την ασφάλεια σε μια πόλη που την θυμάμαι πολύ ασφαλή όταν ήμουν παιδί. Γιατί απλά τότε τα πράγματα ήταν πιο σφιχτά, ο κόσμος δεν έπαιρνε σκυλιά χωρίς να τα φροντίζει, με την επιθυμία του κάθε κλαψιάρικου παιδιού το οποίο βαριέται το σκυλί σε 2 μήνες και το αφήνουν ελεύθερο. Γιατί οι λίγες περιπτώσεις ανθρώπων που κακομεταχειρίζονται πτηνά (γεμάτες είναι οι ομάδες του facebook) είναι εκατονταπλάσιες όταν αφορούν τα σκυλιά. Ο ελεύθερος μονκ που τον παράτησαν κάποια κτήνη στην Αθήνα πχ δεν θα μου επιτεθεί ούτε θα γεμίσει τους δρόμους με απογόνους του. Όχι μόνο αφήνουν τα σκυλάκια να πεθαίνουν παρατημένα και άρρωστα στον δρόμο, γίνονται και επικίνδυνα για εμάς...
 
Καταλαβαίνω τι γράφεις και πως μπορεί να αισθάνεσαι, σε περιπτώσεις παθητικής (αυτό που περιέγραψες παραπάνω με το δεμένο σκυλί) και ενεργητικής κακοποίησης η αστυνομία είναι υπεύθυνη για την βεβαίωση της παράβασης καθώς και για την επιβολή του προστίμου.

Αυτά γίνονται πάντα με επώνυμες καταγγελίες σε οποιοδήποτε τμήμα με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και μάρτυρες ενώ διώκονται αυτεπάγγελτα κάτι που σημαίνει ότι δε πληρώνεις παράβολο για τη μήνυση-καταγγελία.

Μη συνεχίσω με τη διαδικασία γιατί είναι πάρα πολλα που πρέπει να λαμβάνουμε υπ οψην μας για να δέσουμε από παντού το γεγονος που καταγγέλουμε και τους αρμόδιους που θα ασχοληθούν ή μη.

Το πρώτο ερώτημα για όλους μας είναι το πόσο μακρυά είμαστε διατεθειμένοι να πάμε, πόσο χρόνο και πόσα ψυχολογικά αποθέματα έχουμε.

Το βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας, σήψη σε όλα τα επίπεδα.

Ναι όμως, υπάρχουν άνθρωποι αξιόλογοι που έχω γνωρίσει στο χώρο της φιλοζωίας και γενικότερα, με γνώση και διάθεση να προσφέρουν.

Ένας από αυτούς είναι ο @φιλομαθης, ούτε τον ξέρω ούτε κανένα αντίκρυσμα έχω. 'Ομως όπως κράζω και σιχτιρίζω γενικότερα ανθρώπους και καταστάσεις οφείλω να λέω επίσης αυτά που χρειάζεται να ακούγονται και μάλιστα πρώτα απ όλα
 
Back
Top