Αγορά Ζήτηση μωρού κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης G.KLOMI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

G.KLOMI

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους,

Ζητώ μωρό κοκατιλ για να το μεγαλώσω για να γίνει ήμερο. Όποιος έχει και μπορεί να μου δώσει ένα θα του ήμουν υπόχρεος.

Ευχαριστώ πολύ
 
τελικα αγορασα μωρο κοκατιλ χρωματος κιτρινο. Για οποιον ενδιαφερεται μπορω να του πω απο που το πηρα.
 
να σου ζήσει το κοκατιλάκι σου!

Για πες μου την τιμή, και το μαγαζι μηπως βρώ κάποια διεύθυνσή του στο net.

Aν θελεις φυσικά :)
 
τελικα αγορασα μωρο κοκατιλ χρωματος κιτρινο. Για οποιον ενδιαφερεται μπορω να του πω απο που το πηρα.
Παρακαλω μηπως θα μπορουσες να μου δωσεις και εμενα πληροφοριες;
Ευχαριστω! 🙂
 
Γενικά δεν είναι δύσκολο νομίζω να βρείτε μωρό cockatiel καθώς έχουν τα περισσότερα petshops. Τώρα για την ηλικία, διαβάστε και ενημερωθείτε μην σας πιάσουν κορόιδο. Εγώ την δικιά μου την είχα πάρει από ένα κατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης μωρό τέτοια εποχή περίπου, 35 ευρώ. :)
 
Εγω εψαξα πολυ στα pet shop για να βρω κοκατιλ μωρο και δεν βρηκα, αλλα και αν μπορουσε να μου βρει καποιο pet shop η τιμη ξεκιναγε απο τα 160 ευρω και ανεβαινε. Τωρα γι' αυτο που λεει η Yasmin δεν νομιζω να βρει κανεις με 35 ευρω μωρο κοκατιλ.
 
Αν το θες ταισμένο στο χέρι, τότε σίγουρα όχι Γίωργο..Αλλιώς γιατί να μη βρεις; Άσε που είναι αρκετά εύκολο να το εξημερώσεις μόνος σου..Ήταν σίγουρα μωρό, είχε τα ματάκια του και όλα σύμφωνα με την ηλικία. Είχα διαβάσει αρκετά πριν το αποκτήσω.. Και το δακτυλίδι της δεν λέει ψέμματα! 😉
Αν είναι άγρια όλα μικρά μεγάλα την ίδια τιμή έχουν!
 
...sti Xrisi Eykeria psakste... kai na mi variosaste na pate se makrina magazia! Kanontas kiklous trigiro den tha vreite tipota!
Parte tilefona s'olous pou tha vreite sti XE kai poulane ta mora kokatil...kai rotiste gia timi... Logiki timi tha einai 45-70 eyro. Opoios psaxnei vriskei!
 
Όταν λέω μωρό κοκατίλ, εννοώ 2 με 3 εβδομάδων και να το ταίζεις με σύριγγα. Δεν εννοώ 6-7 μηνών ή και παραπάνω που μπορείς να τα πάρεις απ' το Pet Shop από 35 έως 50 ευρώ πάνω-κάτω. Τα μωρά κοκατίλ δεν τα βρίσκεις παρακάτω από 70 ευρώ και αυτό είναι το συμπέρασμά μου από έρευνα αγοράς που έχω κάνει σε διάφορα Pet Shop όπως επίσης και στην Χρυσή Ευκαιρία. Ο εκτροφέας απ' τον οποίο αγόρασα το δικό μου κοκατίλ, δίνει σε γνωστή αλυσίδα Pet Shop και ο ίδιος μου είπε ότι μπροστά του πουλήθηκε από το κατάστημα pet μωρό κοκατίλ που ο ίδιος είχε δώσει στο μαγαζί από την τιμή των 70 ευρώ σε 140 ευρώ. Γι' αυτό κι εγώ επειδή έψαξα και βρήκα, γι' αυτό το λέω. 😡
 
Εχω αρχίσει ήδη το ψάξιμο...

Και ανυπομονώ, να βάλω την φωτο του εδώ... :)
 
Εγώ είμαι της άποψης ότι και μηνών, είδικα τα cockatiel εξημερώνονται εύκολα (ανάλογα πάντα με το πουλί).. Τα δαγκώματά τους δεν συγκρήνονται με των μεγάλυτερων με πιο δυνατά ράμφοι παπαγάλων οπότε και η εκπαίδευση είναι παιχνιδάκι..
 
Εγω παντως μιλησα απο προσωπικη εμπειρια γιατι το κοκατιλ που μου καναν δωρο δεν τα καταφερα να το εξημερωσω.
 
Ta mora 2 vdomadon den tha vreis sta Pet...Yparxei poli megali pithanotita na xasis to mikro...Giati thelis tetio risko; An tha pareis ena moraki 7-8 vdomadon toulaxiston na eisai pio sigouros oti tha ta kataferi na troei monos tou.

Omos an exeis ipomoni tha mporesis na ksimerosis kai pouli 1 -2 xronon...
An tha perimenis tin aniksi tha vreis poli pio eykolo ayto pou psaxnis...
 
Και εγώ από προσωπική πείρα μιλάω.. Δεν είναι δύσκολο να εξημερωθεί..Αλλά το να το ταίσεις μόνος σου, αν δεν το έχεις ξανακάνει είναι όπως είπε και η Πωλίνα, ρίσκο.. Μια κοπέλα που είχε petshop ασχολιόνταν χρόνια και είχε μεράκι πολύ για τους παπαγάλους, την πάτησε και έχασε έναν Μακάο έτσι.. Τώρα η απόφαση είναι δική σου..
 
Παιδια το ξερω οτι ειναι δυσκολο να μεγαλωσεις ενα μωρο 2-3 εβδομαδων και εχεις πολλες πιθανοτητες να το χασεις αλλα εχω μεγαλωσει ηδη δυο μωρα και σε λιγο καιρο θα μεγαλωσω και ενα τριτο του αδερφου μου γιατι φοβαται να το κανει ο ιδιος. Οποτε με λιγη προσοχη μπορεις να μεγαλωσεις ενα μωρο και πιστευω οτι ειναι καλυτερο απο το να παρεις ενα αγριο και να το εξημερωσεις(Προσωπικη αποψη). Θελει πολυ περισσοτερη υπομονη να εξημερωσεις ενα μεγαλο και αγριο παπαγαλο και πολυ λιγοτερη για να μεγαλωσεις και εξημερωσεις ένα μωρο.
 
Κοίτα, κι εγώ είμαι της άποψης ότι για παπαγάλους με πιο μεγάλα και δυνατά ράμφη, είναι καλύτερα ένα εξημερωμένο.. Όχι απαραίτητα να το ταίσεις εσύ, αλλά να είναι ίσα που θα έχει απογαλακτιστεί.. Εγώ που στα λέω αυτά, πήρα το cockatiel σε νεαρή ηλικία και τα κατάφερα..Αλλά τον Σενεγαλέζο μου ναι, προτίμησα προφανώς να τον πάρω εξημερωμένο. Είχε απογαλακτισεί βέβαια! Δεν αποκλείω ότι δεν εξημερώνονται, καθώς κάποιοι από εδώ μέσα έχουν εξημερώσει και άγριους παπαγάλους, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι θα το επιχειρούσα ποτέ. Για cockatiel και Budgie όμως, αν θες τη γνώμη μου το θεωρώ -σε εισαγωγικά πάντα- πεταμένα λεφτά να πάρεις μωρό..
 
Για cockatiel και Budgie όμως, αν θες τη γνώμη μου το θεωρώ -σε εισαγωγικά πάντα- πεταμένα λεφτά να πάρεις μωρό..

Λέω για μωρό, επειδή, εξημερωμένο, εδω στα pet shop δεν βρήσκω. Ούτε εκτροφής εδω στην Ιεραπέτρα ξέρω.
 
Κοιτα Εφη το πρωτο μωρο κοκατιλ που αγορασα μου κοστισε 55 ευρω τον απριλιο, οταν πηγαν δυο γνωστοι μου μετα απο ενα μηνα να παρουν δυο μωρα απο τον ιδιο εκτροφεα ο κυριος τους τα εδωσε με 85 ευρω.Απο τον απριλιο και μετα ολοι οι εκτροφεις και τα pet shop ειχαν τρελη ζητηση σε μωρα και γι'αυτο ανεβηκε η τιμη απο ολους και οπου να ρωτησεις ολη την ιδια τιμη θα σου πουν, καποτε θυμαμαι τα μωρα τα χαριζανε. Μην νομιζεις και εγω τα θεωρω πολλα τα λεφτα αλλα οταν δεν μου πετυχε η εξημερωση με αυτο που καναν δωρο στραφηκα και εγω στην δευτερη λυση.
 
Τελικα δεν μας ειπες τον εκτροφεα...η Τιμη του ποια ηταν; 🙄ειδες και το εκτροφειο;ησουν ικανοποιημενος; Πες μας περισσοτερα πραγματα..
 
Ο καθένας, ανάλογα με την υπομονή του και τα βιώματά του, αποφασίζει τί τον βολεύει στην τελική.
 
Back
Top