Γενικά Ζακό και ομιλία

Εγγραφή
13 Οκτ 2018
Μηνύματα
35
Γεια σας. Θα ήθελα να συζητήσουμε κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει κι άλλους ιδιοκτήτες ζακό με παρόμοια θέματα. Εχω το Σίφη που τώρα έγινε 3 χρονών. Τον πήρα μωρό από ένα εξαίρετο εκτροφέα της Ιεράπετρας (γνωστό για τα άψογα πουλιά που εκτρέφει και παραδίδει ήμερα και κανακεμένα πολύ)
🥰
με το δαχτυλίδι του και το τεστ DNA του. Ο Σίφης λοιπόν είναι μια υπέροχη παρέα, αγαπησιάρης, πανέξυπνος αλλά και παμπόνηρος θα έλεγα, υγιέστατος, καθόλου φασαριόζος και φωνακλάς αλλά αρκετά ζημιάρης, τρέφεται σωστά, βγαίνει από την κλούβα του καθημερινά για λίγες ώρες και γυρίζει όλο το σπίτι με προτίμηση τον ώμο μου (εξ ου και τρυπούλες σε όλα σχεδόν τα ρούχα μου), και τέλος πάντων ζει μια πολύ αξιοπρεπή ζωή. Δίπλα στην κλούβα του ζει και ένα ρίνγκνεκ 1 χρόνο μεγαλύτερο που τα πάνε καλά σε γενικές γραμμές, δεν τσακώνονται, δεν έχουμε επιθέσεις και τέτοια, δυστυχώς όμως το ρίνγκνεκ μιλούσε και μόλις ήρθε ο Σίφης σπίτι, εκείνο μουγκάθηκε σκοπίμως βέβαια, από ζήλεια.
Πού είναι το θέμα μου τώρα: Το ζακό ξεκίνησε να μιλάει στην αρχή κάνοντας πότε τη γάτα, πότε το σκύλο κλπ, έμαθε το όνομα μου Ρόη, το όνομα του γιού μου Γιώργο, τις λέξεις ωραίο, νερό, Ελα βρε, αγάπη μου, τι κάνει το παιδί μου κλπ.... καθαρά και ωραία. Αλλά!!! Οταν μιλάει, τα λέει σιγανά λες και δεν θέλει να τον ακούμε και συνήθως το πρωί. Ακούω άλλα ζακό που μιλάνε δυνατά κανονικά. Εμένα γιατί; Λες και ντρέπεται κάπως. Μα δεν είναι περίεργο αυτό; Και τι μπορώ να κάνω ώστε να ξεθαρρέψει; Είχα κοκατίλ και δεν έβαζε γλώσσα μέσα του πεντακάθαρα και δυνατά μιλούσε. Το ρίνγκνεκ επίσης δυνατά μιλούσε, ακόμα κι ένα μπατζί παλιά πάθαινε λογοδιάρροια. Τι δεν έχω κάνει σωστά; Ακούω συμβουλές παρακαλώ.
 

Συνημμένα

  • αστακο.webp
    αστακο.webp
    114,6 KB · Προβολές: 18
Τι δεν έχω κάνει σωστά;
Δεν νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος.
Μπορεί να είναι έτσι η ιδιοσυστασία του.
Υπάρχουν ζακό που δεν μιλάνε δυνατά, και "μουρμουρίζουν" με χαμηλή φωνή.
Εάν θέλεις ανέβασε ένα βίντεο με τον μικρό Σήφη να τον ακούσουμε.
 
Εγώ πριν πολλά χρόνια είχα ένα τέτοιο πανέξυπνο Ζακό που τον αγόρασα από πολύ μικρό ταισμένο στο χέρι...Συνέχισα και στο σπίτι μου να το ταίζω με χυλό και αφού προσαρμόστηκε μέσα σε ένα 6μηνο είχε μάθει να λέει σχεδόν τα πάντα....Οτι του έλεγα....Οτι ήχο άκουγε....Ηταν εξαιρετικός θα έλεγα...Εννοείται την φασαρία του την έκανε αν δεν τον έβγαζες από το κλουβί του αλλά γενικά ήταν σε σημείο απορίας πως τόσο μικρό και αφομοίωνε τόσα πολλά....Οπότε η άποψη του Βάιου νομίζω για την ιδιοσυστασία του ίσως είναι και σωστή....
 
Back
Top