Γενικά Ζακό παρέα με άλλο είδος

marianna2384

PB Member
Εγγραφή
22 Απρ 2008
Μηνύματα
397
Πόλη
Ραφήνα
Κάποια στιγμή θα ήθελα να αποκτήσω ενα παπαγάλο ακόμη αλλά απο μωράκι. Είναι καλή ιδέα πιστεύετε η συμβίωση 2 διαφορετικών ειδών; Σκεφτομαι κάτι μικρότερο απο ζακο. Μετά το άρθρο της Μύριαμ σιγουρα ειναι μια επιλογή ενας caique η ενας mini macaw... Κ απο την άλλη σκέφτομαι πάλι για ζακο... Υπάρχει κάποιος κανόνας έστω γενικώς για την συμβίωση 2 διαφορετικών ειδών; Είναι καλή ιδέα η να το ξεχάσω καλύτερα;
 
Εμένα ο δικός μου Ζακό που είναι ήμερος, πήγαινε στο κλουβί της ροζέλας μου, με άγριες διαθέσεις θα έλεγα... Και απο τότε τη ροζέλα την έχω απομονώσει σε άλλο χώρο στο σπίτι...
 
κ εγω κάπως έτσι μάλλον το βλέπω το σκηνικό... αλλά επειδή θέλω πολύ να πάρω ενα απο μωρο είπα να ρωτήσω.
 
Μαριαννα εχω διαβασει πως ειναι καλυτερα τα 2 πουλια να προερχονται απο την ιδια ηπειρο δηλαδη να υπηρχε η πιθανοτητα να συναντηθυουν στη φυση ωστε να μην ειναι τελειως διαφορετικες οι συνηθειες τους. Βεβαια και αυτο ακομη δεν εγγυαται οτι θα δεσουν απολυτα, μπορει να προερχονται απο την ιδια περιοχη γεωγραφικα και παλι να μην τα πηγαινουν καλα, αλλα η αρμονικη συμβιωση πιστευω πως ειναι κατι που θα καθιερωσεις εσυ ως "αρχηγος" τους.

Ο καθενας να εχει το δικο του χωρο και δωσε τους χρονο υπο την εποπτεια σου παντα να μαθουνε ο ενας τον αλλο. Συνηθως μετα απο εναν καυγα θα παρει ο καθενας τη θεση του και το χωρο του, αν προκειται για δυο ιδια πουλια με ισες δυνατοτητες, αυτο ομως μπορει να γινει πολυ επικινδυνο εαν το ενα ειναι σωματικα πολυ μικροτερο.
 
Οπότε καλύτερα να ξεχάσω την απόκτηση ενός διαφορετικού και μικρότερο σε μέγεθος πουλιου; Μου κάνει εντύπωση πως σε πολλά πετ βλέπω σε ιδια κλουβια η σε σταντ διαφορετικά ειδη παπαγαλων μαζι όμως.
 
Οπότε καλύτερα να ξεχάσω την απόκτηση ενός διαφορετικού και μικρότερο σε μέγεθος πουλιου; Μου κάνει εντύπωση πως σε πολλά πετ βλέπω σε ιδια κλουβια η σε σταντ διαφορετικά ειδη παπαγαλων μαζι όμως.
Στα pets δυστυχώς βλέπουμε πολλά... Τα έχουν σαν εμπόρευμα στοιβαγμένα στα ράφια...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εαν τα πουλια ειναι μικρα σε ηλικια και σε "δημοσιο" χωρο και εννοω οχι δικο τους καθιερωμενο χωρο τοτε δε θα διεκδικησουν το χωρο που βρισκονται απο το αλλο πουλι συνηθως διοτι δε μαθανε ποτε οτι τους ανηκει.

Αφου θα τα προσεχεις σαν τα ματια σου να μη γινει τιποτα, και ειμαι σιγουρος :D, γιατι δεν παιρνεις οποιο σου αρεσει πραγματικα; :)
 
Συνφωνώ και εγω με τον Ανέστη σε όσα λέει. Μόνο να θυμάσαι ότι οι ζακό είναι πολύ ζηλιάρηδες. Να προσπαθείς μπροστά του να μην κανακεύεις το μωρό και να μην τον κάνεις ποτέ να αισθανθεί ότι τώρα που ήρθε ένα μωρό παπαγάλος στο σπίτι με βάλανε σε δεύτερη μοίρα. Αν και είμαι σίγουρη ότι δε θα κάνεις κάτι τέτοιο γιατί έχεις δείξει πόσο τον αγαπάς :)
 
An kathe pouli tha exei arketi frontida kai xoro, an tha asxolise kai me ta dyo poulia poli ora tote den tha iparxei provlima...Apla theloun sinexia parakolouthisi, prepei na sinithizoun enas ton allon. An ta afisis xoriz prosoxi opoio papagalo kai na pareis - tha tsakonontai ...
 

Συνημμένα

  • 447981485_017e60f97f.webp
    447981485_017e60f97f.webp
    30,1 KB · Προβολές: 48
  • annual-parrot-walk-22.webp
    annual-parrot-walk-22.webp
    15,1 KB · Προβολές: 50
  • AT15886-665806_Picture_236.webp
    AT15886-665806_Picture_236.webp
    13,5 KB · Προβολές: 51
  • lsm-parrot-play-gym-04.webp
    lsm-parrot-play-gym-04.webp
    14,9 KB · Προβολές: 50
  • PATW150.webp
    PATW150.webp
    5,3 KB · Προβολές: 49
πωλινα αμα δεν εβαζες αμαζονες θα εσκαγες! Η αληθεια ειναι οτι γκριζους τους εχω δει πολλες φορες παρεα με αμαζονες σε καταστηματα.
 
Οκ, σας ευχαριστώ όλους πολύ. Θα πάρω όποιο μου αρέσει οπότε! αλλά οχι άμεσα. Μέσα σε ενα χρόνο πιστεύω να μπορέσω, αφού πρώτα γίνει τελείως καλό παιδάκι ο Γιωργάκης...
 
Back
Top