Αναπαραγωγή Ζεμπράκια-Κάνει το μπάνιο όταν γενάνε;

Michaelo13

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαϊ 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά θα ήθελα αν ξέρετε να μου πείτε αν κάνει να βάλω μπανιέρα όσο κλωσσάνε και μόλις βγουν τα πουλιά απο το αυγό! Κάπου άκουσα ότι δεν κάνει!
Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα Michaelo13,
ψάξε αν θες λίγο στο φόρουμ υπάρχει ενα θέμα για μπάνιο κατα τη περίοδο που κλωσσάνε. Καλό είναι πάντως να μην βάλεις γιατί, αν θυμάμαι καλά, χαλάει η μεμβράνη που υπάρχει γύρω απο το αυγό και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
 
Οταν κλωσσανε νομιζω δε πρεπει να κανουν μπανακι. Το καλο ειναι 2 ημερες πριν την αναμενομενη ημερομηνια σπασιματος των αυγων, να τους βαλεις μπανιερα, γιατι αποτι ειχα διαβασει, μαλακωνει το τσοφλι του αυγου κ οι νεοσσοι μπορουν να ξεπεταχτουν ευκολοτερα.
 
Kai tis protes 10 meres oso exoune mikra den finoume na kanoune banio, giati an einai brexmena ta poupoula tis manas den bori na klossai ta mikra kai aftous pethenoune apo krio.

Alexandros
 
μεχρι να μαθω και εγω οτι δεν κανει η πρωτη γεννα μου πηγε χαμενη. Δεν κανει γιατι δεν στεγνωνει παντα καλα η θυληκια και οταν παει να ξανακατσει παγωνει το πουλακι που ειναι μεσα στο αυγο και πεθαινει και μετα που θα βγουν τα πουλακια μην βαλεις μπανιερα διοτι υπαρχει κινδυνος να πνιγουν.
 
Back
Top