Αναπαραγωγή Ζεμπράκια έβγαλαν το πρώτο μωρό αλλά το πέταξαν κάτω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dani
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dani

PB Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2007
Μηνύματα
130
Πόλη
Λαμία
καλημερα! Χθες το
μεσημερι το ζευγαρι με τα ζεμπρακια μου μου εβγαλαν το πρωτο μωρο αλλα μου το πεταξαν κατω οπως την προηγουμενη φορα. Ευτυχως ζουσε το καημενο και το ξανα εβαλα στην φωλια και εβγαλα απο το κλουβι τον αρσενικο. Και μετα η θηλυκια πηγε και καθησε αλλα δεν ξερω αν θα το ταισει! Μπορω να κανω για να το βοηθησω;αυγο κανει να βαλω; Μηπως ο αρσενικος μου το πεταξε κατω;
 
Μπορεί να φταίει και η φωλιά. Αν είναι πολύ ρηχή είναι πιθανό να το παρασύρουν κατά λάθος βγαίνοντας. Την πρώτη μέρα έτσι κι αλλιώς δεν ταΐζουν τα ζεμπράκια, από αύριο θα καταλάβεις αν το ταΐζουν.
 
το μωρο πεθανε και ειδα πως δεν το ειχε ταισει... Το απογευμα βγηκε και το δευτερο και τωρα τι μπορω να κανω για να μην μου ψοφησει και αυτο;
 
Μόνο να φροντίσεις να υπάρχει αυγό ή αυγοτροφή στο κλουβί και να μην είναι πολύ ρηχή η φωλιά. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι της θηλυκιάς και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εσύ. Αν το πετάει η ίδια έξω δεν θα το ταΐσει κιόλας. Αν πέφτει λόγω κακής κατασκευής της φωλιάς το πιο πιθανό είναι να στο μεγαλώσει μια χαρά.
 
Καλό θα ήταν να μας πεις τη φωλιά τους έχεις, αν μπορεις βάλε και μια φώτο για να δουμε μήπως δεν είναι κατάλληλη και τα παρασύρουν έξω.
Επίσης αυτό που πρέπει να κάνεις έιναι να έχεις σε σταθερό μέρος το κλουβί,όχι μετακινήσεις! Επίσης ησυχία, μην τα ενοχλείς συχνά!
Εμένα παλιά μου έιχαν πετάξει έξω νεοσσούς επειδή μετακίνησα το κλουβί..
 
ευτυχως ζει το δευτερο και πρεπει να το εχει ταισει... Και σημερα βγηκε και το τριτο μωρακι. Το εχω σε ενα μερος δεν το εχω μετακινησει καθολου... Θα βαλω μια φωτο να την δειται την φωλια.
 
εβαλα 2 φωτο, πιστευω να σας βοηθησουν...

http://img41.imageshack.us/my.php?image=000hak.jpg


http://img41.imageshack.us/my.php?image=001tfbbwi.jpg
 
Με ανοιχτή φωλιά πιθανό να τρομάζουν και να στα πετάνε έξω. Την επόμενη φορά χρησιμοποιήσε κλειστή φωλιά (ή κλείσε εξωτερικά αυτή με χαρτόνι) για να μην ενοχλούνται τόσο.
 
το μεσημερι ειδα οτι τα εχει ταισει... Παντως ευχαριστω για τις συμβουλες!
 
ισψως φταει η φωλια εχω για τα ζεβρακια ειναι καλη η φωλια που ειναι καπως κληστη απο πανω. Γιατι εχουν την ταση να βγαινουν αποτωμα απο τη φωλια ολα τα πουλια οταν τρομαξουν... Αν ηταν αδυνατο το μικρο γι ατο μαλον το πηρε παραμαζωμα... μπορει και ο αρσενικος να το πεταξε καταλαθος.. και εμενα ο δικος μου το εχει κανει πολλες φορες αλλα καταλαθος εμπλεκε το ποδι του στην τρυχα και τα επαιρνε ολα παραμαζωμα... κ μετα τον εβγαλα...
 
Back
Top