Αναπαραγωγή Ζεμπράκια έκαναν το πρώτο τους αυγό

konstantinos

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2007
Μηνύματα
53
Πόλη
Ορεστιάδα
Σήμερα η θυλάκια μου έκανε το πρώτο της αυγό, είχαν φτιάξει την φωλιά εδώ και κάτι μέρες αλλά θεώρησα πως την έφταιξαν απλά για να κοιμούνται όπως διάβασα πιο πάνω, δεν είδα πουθενά να αναφέρετε πόσες είναι οι μέρες της επωάσεις στα Ζεμπράκια και αν μετά την εκκόλαψη αλλάζει κάτι στην διατροφή όπως και στα καναρινιά. ήταν εντελώς ξαφνικό και να φανταστείτε πως το θυληκό είναι μόλις 10 μέρες μαζί μας!
 
Κωσταντίνε είχα και εγώ κάποτε ζεβράκια ενώ είναι πανέμορφα οι κραυγούλες τους με τρέλλεναν και έτσι τα χάρισα. Η επώαση διαρκει 13 ημέρες. Κάνουν 5 με 7 αυγά. Τα δικά μου είχαν κάνει 5. Και τα δύο πουλια τα κλωσσανε συνήθως. Εμένα όταν πέρασαν οι 13 ημέρες ο αρσενικός πέταξε τα αυγά έξω απο τη φωλια, την χάλασε και την ξανα έφτιαξε και πήγαν για νέα γύρα. Η αλήθεια είναι οτι μετάνιωσα που τα εδωσα..☹
 
Είναι αξιολάτρευτα, έχουν την χάρη τους κι αυτά, εγώ γελάω πολύ μαζί τους γιατί λειτουργούν σαν συναγερμός στα υπόλοιπα πουλιά κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα να μπω στο χώρο τους. Σ ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!
 
Μπραβο Κωνσταντίνε! Καλη αρχή και με το καλό να χαρείς σύντομα τα νέα μέλη στην οικογένεια!
 
Κωνσταντίνε αντε με το καλό τα μωράκια!Βάλε και καμιά φωτογραφία εαν μπορείς να δούμε τα αυγουλάκια κ μετά τα μικρά που θα βγούν απο εκεί! Η αλήθεια ειναι πως εμένα μαρεσουν πολυ τα ζεμπράκια. Δε κελαηδάνε οπως τα καναρινια αλλα βγάζουν μικρές κραυγούλες κ κάτι σα συναγερμο οταν το αρσενικό κάνει τα γλυκά τα ματια στη θηλυκιά. Εχουν πολύ πλάκα. Εγω χαιδευτικά τα λέω καραγκιοζάκια γιατί με κανουν να γελάω. Τα δικά σου βλέπω πάντως μπήκαν με μιας στη διαδικασία της αναπαραγωγής! Μπραβο!
 
Τα αυγά έγιναν 4 ίσως αύριο να ναι 5, είναι πολύ ενδιαφέρων να τα παρακολουθείς να καλοπίζουν την φωλιά τους ακόμα και τώρα που είναι γεμάτη μ αυγά. Από την όλη συμπεριφορά τους μπορώ να καταλάβω πως και αυτά είναι το ίδιο ενθουσιασμένα με μένα. Το μόνο που μένει πια είναι σε λίγες μέρες αφού τα κλωσήσει να δούμε αν είναι άσπορα η όχι, γιατί ο χρόνος που είναι μαζί σα ζευγάρι είναι πολύ λίγος, αν και όλοι μου λένε πως η αναπαραγωγή στα ζεμπράκια είναι πολύ εύκολη.
 
Κωνσταντίνε για τα ζεμπράκια εχω διαβάσει οτι μπορείς να διαπιστώσεις κ μονος σου αν είναι τα αυγα γονιμοποιημένα ή οχι.Ως εξης: μετα απ μερικές μερες τα κοιτας στο φως κ αν δεις αιμοφόρα αγγεία σημαίνει πως μεγαλώνει ενα πουλάκι μεσα. Βεβαια εσυ τα εχεις πολυ λίγο καιρό κ δε ξερω,ισως τρομαξουν που θα σε δουν να επεμβαίνεις. Κανε ότι θεωρείς εσυ σωστο. επισης ξερω πως εαν είναι αγονα τα αυγα μετα πάλι απο καποιες μέρες τα ζεμπράκια θα τα πετάξουν έξω απο τη φωλιά. Αυτα απο εμένα.🙄
 
Κωνσταντίνε παρατήρησες από πότε άρχισαν να κάθονται στην φωλιά;
Από το πρώτο αυγό?
Εμένα άρχισαν να κάθονται όταν έκαναν το τέταρτο αυγό (έχουν πέντε τώρα).
Από τότε είναι συνέχεια μέσα στη φώλια είτε το θηλυκό είτε το αρσενικό.
Αν όλα πάνε καλά το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα βγούνε τα μικρά.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το πόσο ενδιαφέρονται για τα αυγά και τα δύο και θα δεις και εσύ αν βγούνε μικρά με πόση στοργή τα ταΐζουν και τα προσέχουν και οι δύο γονείς.
 
Στέφανε δε μπορώ να πω με σιγουριά πως κλωσούσαν ήταν πολύ δραστήρια, σήμερα το πρωί που κοίταξα 5ο αυγό δεν υπήρχε,Η θυληκία ήταν στ αυγά και ήταν όλα κάπως πιο ήρεμα, λογικά αρχίζω να μετρώ από σήμερα. Γιάννη σ ευχαριστώ μακάρι να έχουμε μικρά κι όσες φωτο θες! Μετά θα ζητήσω και συμβουλές για την διατροφή όταν και εφόσον εκκολαφθούν τα αυγά, αλλά έχουμε χρόνο μέχρι τότε
 
Καλημέρα σ όλους, σήμερα ήταν η μεγάλη μέρα για τα ζεμπρακια μου, χθες απόγευμα που κοίταξα τίποτα κλωσούσε κανονικά και τα 4 αυγά της σήμερα το πρωί όμως που πήγα να δω βρήκα 3 νεκρούς νεοσσούς στον πάτο του κλουβιού, οι γονείς δεν έμπαιναν καν στη φωλιά για το 4ο αυγό το κοίταξα και ήταν άσπορο. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τους την συμπεριφορά για πιο λόγο δηλ πετάξαν τα μικρά πριν καλά καλά βγουν. Να τους πάρω τη φωλιά;
 
Ειλικρινά λυπάμαι Κωνσταντίνε!
Μου φαίνεται παράξενο που οι νεοσσοί πέθαναν τόσο σύντομα ακόμη και αν δεν ταΐστηκαν, μάλλον τα πέταξε ο αρσενικός για να ζευγαρώσει ξανά.
Άσε τη φωλιά, καθάρισε και παρακολούθησε τα να δεις τι κάνουν.
 
Back
Top