Γενικά Ζεμπράκια πετούν τα αυγά από τη φωλιά μετά από μία βδομάδα

Ioannissparti

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2021
Μηνύματα
14
Πόλη
Σπάρτη
Εδώ είμαι και πάλι με τα ζεμπρακια των οικογενειών μας υπάρχει και ένα θέμα με το ζευγάρι που έχει ο πατέρας μου με τα ζεμπρακια. Εχουν κάνει 2 γέννες αποτυχημένες. Ενω μπαίνουν και τα δύο στην φωλιά για να ζεστάνουν τα αυγά.Στην εβδομάδα τα βγαζουν από την φωλιά και τα πετούν έξω. Δεν έχουμε δει ποιο από τα δύο το κάνει. Είναι ζευγάρι ίδιας ηλικίας και είναι μαζί πάνω από χρόνο. Δεν ξέρω άλλες πληροφορίες. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος.
 
Γειά σου Ιωάννη,
Εκ περιγραφής θα έλεγα ότι τα πουλιά δεν έχουν δεχθεί σωστή προετοιμασία γεγονός που οδηγεί στην εγκατάλειψη της προσπάθειας. Αν θέλεις γράψε μας αναλυτικά τι τρώνε, σε τι κλουβι ζουν και αν χρησιμοποιούν κάποιο νήμα στην φωλιά.
 
Τρώνε καλές τροφές τρώνε κ τα φρούτα τους έχουν φωλιά πλεχτη από μπαμπού έχουν μεγάλο κλουβί
 
Θα μπορούσε να είναι απλώς και έλλειψη εμπειρίας εκτός από το να μην είναι αναπαραγωγικά έτοιμα.
Το κυριότερο από όλα, τα πουλιά έχουν ιδιωτικότητα; δηλαδή κοιμούνται σωστά η μένουν ξύπνια με φώτα και φασαρία; μήπως τα ελέγχεται πολύ συχνά; χρειάζονται πλήρη ησυχία και απομόνωση κατά αυτό το διάστημα. Θα πρότεινα να γίνει μια ακόμη προσπάθεια με υψηλή πρωτεΐνη (αυγό-αυγοτροφη) millet, λαχανικά και σουπιοκόκκαλο για ένα μήνα. Καλύτερα την επόμενη φορά να τους παρέχετε ένα νήμα από κοκοφοίνικα για να χτίσουν την φωλιά τους.
 
Έχουν καλή αυγοτροφη πάντα καλούς σπόρους σουπιοκοκκαλο πάντα και πήραμε τρίχες φοίνικα σε σακουλάκι
[automerge]1619016509[/automerge]
Έχουν καλή αυγοτροφη πάντα καλούς σπόρους σουπιοκοκκαλο πάντα και πήραμε τρίχες φοίνικα σε σακουλάκι απλά δεν κάναμε την απομόνωση και καλά
 
Υπάρχει περίπτωση να έχουν βάλει πολύ νήμα στην φωλιά και η φωλιά να είναι ρηχή, έτσι είναι εύκολο τα αυγά να βρεθούν στον πάτο από τους γονείς όταν αυτοί βγαίνουν έξω από την φωλιά.
 
Back
Top