Αναπαραγωγή Ζεμπράκι δεν κάθεται στα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Despoina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Despoina

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2020
Μηνύματα
25
Πόλη
Τήνος
Καλησπέρα σας. Έχω 2 παραδείσια τα οποία πήρα από petshop και δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο! Τέλος πάντων, από την πρώτη στιγμή που τα πήρα έβαλα μέσα μία φωλιά κλειστή,την οποία ίσως βρήκαν σαν παιχνίδι και πήγαιναν και έβαζαν το νήμα πάνω από αυτή, κοιμόντουσαν και έκαναν τις ακαθαρσίες τους. Μόλις άλλαξα φωλιά και έβαλα μία απλή την ίδια μέρα βρήκα ένα αυγό! Το νήμα το βρήκαν σαν παιχνίδι! Το έβαζαν στη φωλιά και μετά από λίγο το έβγαζαν! Το αυγό το βρήκα σπασμένο και ένα δεύτερο αυγό επίσης!Γιατί δεν κάθεται στα αυγά το θηλυκό και τι μου προτείνετε να κάνω;
[automerge]1589023059[/automerge]
96564511_271954547292952_7978203400758099968_n.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπερα. Τα πουλια δεν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή και αυτό το καταλαβαίνεις εφόσον παίζουν με το νιμα. Κάνε τους διατροφική προετοιμασία με λαχανικά και φρούτα κάθε μέρα για 3 μήνες και μετά βάλτους φωλιά. Μην ξεχάσεις να τους δίνεις πηγές ασβεστίου(σουπιοκοκαλο, άμμο με όστρακα) για να αποφύγεις δυστοκία. Το κλουβί είναι ακατάλληλο για ζεβρακια. Να προτιμήσεις μια μεγάλη ζευγαρώστρα. Αφαίρεσε το στικ δεν κάνει καθόλου καλό. Αν θέλεις να τους προσφέρεις λιχουδιά δώσε τους τσαμπι από κεχρί. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς ξύλινες πατηθρες με όσον το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους για να ασκούνται τα πουλια. Η πρώτη φωλιά κλειστού τύπου είναι η ιδανική. Η άλλη είναι για καναρινια.
 
@Giorgos_finches επειδή είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με πουλιά,θα ήθελα λίγο περισσότερη βοήθεια! Αναφέρομαι περισσότερο στο θέμα της διατροφής, δηλαδή, λαχανικά και φρούτα πια είναι τα κατάλληλα και τι προτιμάνε;άμμο με όστρακα τα βρίσκω κάπου στο internet γιατί το petshop εδώ δεν έχει. Και τσαμπί από κεχρί που θα βρω; Όπως και ξύλινες πατήθρες ψάχνω αλλά δεν βρίσκω!
 
Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
από την πρώτη στιγμή που τα πήρα έβαλα μέσα μία φωλιά κλειστή,
Αυτό ήταν μια βιαστική κίνηση.
Πρώτα από όλα θα πρέπει να κάνεις διατροφική προετοιμασία στο ζευγάρι για να έχεις μια επιτυχημένη αναπαραγωγή.
Τα ζεμπράκια αναπαράγονται πολύ έυκολα όλη την διάρκεια του χρόνου.
Η διατροφική προετοιμασία περιλαμβάνει διατροφή με σπόρους (επώνυμους συσκευασμένους), αυγοτροφή (επώνυμη συσκευασμένη), βραστό αυγό (βράσιμο 12-15 λεπτά), λαχανικά (μπρόκολο, άγρια.σπανάκι και πολλά άλλα), επίσης στο κλουβί πρέπει να υπάρχει μόνιμα σουπιοκόκκαλο.
Όσον αφορά την φωλιά προσωπικά χρησιμοποιώ εξωτερική φωλιά σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στα καναρίνια και τους διαθέτω την διπλάσια ποσότητα νήματος και αυτά την φτιάχνουν εσωτερικά καλαθωτή (η φωλιά και τα αυγά ελέγχονται εύκολα).
1295-1000x1000.webp
Όπως και ξύλινες πατήθρες ψάχνω αλλά δεν βρίσκω!
Μπορείς να αγοράσεις ξύλινες καβίλιες πάχους 10mm (σχεδόν 1Ε το μέτρο) και να τις κόψεις στις διαστάσεις που πρέπει.
 
Αν και βρισκεσαι σε ευλογημενο τοπο, ειναι αγαπημενος προορισμος η Τηνος, οντως θα εχεις δυσκολια να βρεις καποια πραγματακια.
Πιο ευκολα θα ειναι να κανεις καποια διαδικτυακή παραγγελια.

Τα πιο γνωστα μαγαζια εδω απο Αθηνα που κανουν παραδοσεις σε ολη την Ελλαδα ειναι τα παρακατω

petmat
onlinepet
birdmarket

To onlinepet διαθετει και καποια εκπτωση για τα μελη τoυ Petbirds οπως περιγραφεται εδω
 
Λοιπόν αρχικά η πρώτη σου κίνηση είναι να πάρεις ένα μεγάλο μακρόστενο κλουβί.

Για την διατροφή τους να αγοράζεις συσκευασμένες τροφές ειδικές για παραδεισια. Τα φρούτα που θα προτιμήσουν είναι μήλο και μπανάνα. Μπορείς να βάζεις και άλλα όπως πορτοκάλι. Μην βάλεις ποτέ αβοκάντο. Κυρίως θα φάνε τρυφερά λαχανικά και αγριόχορτα. Μπρόκολο, καρότο, μαρούλι, λάχανο, σέλινο, ρόκα, ζωχο). Κεχρί λογικά θα έχει το πετ σοπ αλλά βρίσκεις από το ίντερνετ. Όπως και άμμο ή grit. Μπορείς να τους βάζεις και ένα δοχείο με νερό 2εκ. το πολύ για να κάνουν μπάνιο. @ΙΩΑΝΝΗΣ@ η φωλιά που προτείνεις είναι πιο πολύ για καναρινια. Αυτή που είχε αρχικά είναι μια χαρά. Από αυγοτροφη θα βάζεις μια φορά την εβδομάδα. Αν προτιμήσεις βραστό αυγό βάλε και τα τσοφλια μαζί. Και το σουσάμι τους αρέσει πολύ. Πατηθρες ξύλινες μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου. Να είναι γύρω στα 11-12 χιλιοστά πάχος. Μόλις κόψεις το κλαδί και το φτιάξεις το ψήνεις στον φούρνο για να εξοντώσεις παράσιτα.

Οσον αφορα την αναπαραγωγη, δεν θα έχεις πολλά προβλήματα.
 
@Tony Forpus ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια! Πραγματικά είχα στεναχωρεθεί πάρα πολύ όταν είδα σπασμένα τα αυγά αλλά τώρα κατάλαβα το λόγο!
[automerge]1589027473[/automerge]
@Tony Forpus ξέχασα να ρωτήσω για το νήμα. υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που είναι κατάλληλο ή κάνει και αυτό που έχω;
 
@Tony Forpus ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια! Πραγματικά είχα στεναχωρεθεί πάρα πολύ όταν είδα σπασμένα τα αυγά αλλά τώρα κατάλαβα το λόγο!
[automerge]1589027473[/automerge]
@Tony Forpus ξέχασα να ρωτήσω για το νήμα. υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο που είναι κατάλληλο ή κάνει και αυτό που έχω;
Δεν έχουν θέμα. Πάντως λένε ότι το καλύτερο είναι ίνες κοκοφοίνικα.
 
Back
Top