Ασθένειες Ζεμπράκι με υγρές κουτσουλιες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Το ένα από τα αρσενικά μου ζεμπράκια έχω παρατηρήσει εδώ και μια βδομάδα περίπου ότι κάνει πολλές υγρές κουτσουλιές. Μερικές είναι κανονικές με καφε περιτώματα αλλά και πολύ υγρό γυρω γυρω και μερικές σκέτο υγρό(σχεδόν σαν νεράκι). Επίσης το έχω δει μερικές φορές να χτυπάει το πίσω μέρος(αμάρα) πάνω κάτω σαν να δυσκολέυεται να τις βγάλει.Eίναι και λίγο λερωμένο στην περιοχή αυτή. Επίσης διψάει και πίνει συχνά!
Κατα τάλλα κανένα πρόβλημα,ζωηρότατο, κελαηδάει, τρώει μίγμα σπόρων, αυγοτροφή, σουπιοκόκκαλο και πολυβιταμίνη 2 φορες την εβδομάδα.
Τι μπορεί να έχει;
 
Από ζεμπράκια δεν ξέρω. Η περιγραφή (διάρροια, πολυδιψία, λερωμένη περιοχή) μοιάζει με μόλυνση από εσωπαράσιτα και πιθανό να δημιούργησε η διάρροια πρόβλημα και στην αμάρα.
Η διάρροια τι χρώμα έχει; Κοίτα εδώ kiklos.info/kot-check.html
Επίσης κάνε έλεγχο στην κοιλιά να δεις αν είναι τίποτε πρησμένο (πχ ύπαρξη μαύρης γραμμής στην κοιλιά).
Καλό είναι να το απομονώσεις προσωρινά και να μαζέψεις σε κυπελάκι αποστειρωμένο περιττώματα και να τα πας για ανάλυση/ καλλιέργεια για σιγουριά.
 
Σευχαριστώ Κώστα. Δεν είμαι κιεγω πολύ έμπειρος στην αναγνώριση της διάρροιας, σήμερα σαν να μου φαίνονται πιο φυσιολογικές οι κουτσουλιες! Μπορει να μην είναι διάρροια αλλά απλά να έχει μεγάλη ποσότητα ούρων. Πιο πολυ με προβλημάτισε η κίνηση που έκανε πάνω κάτω.
Εκανα έλεγχο στην κοιλιά του και είναι φυσιολογική!
Ρίξτε μια ματιά στις φώτο...
 

Συνημμένα

  • DSC00964.webp
    DSC00964.webp
    29,9 KB · Προβολές: 166
  • DSC00965.webp
    DSC00965.webp
    24,7 KB · Προβολές: 152
  • DSC00970.webp
    DSC00970.webp
    23,1 KB · Προβολές: 175
Μήπως άλλαξες κάτι στη διατροφή ή πρόσθεσες κάτι, ή άλλαξες χώρο διαβίωσης ή το βάζεις μέσα έξω;
Μήπως είχες χορηγήσει τίποτα φάρμακα την προηγούμενη εβδομάδα;
 
Πριν 3 μέρες του έβαλα για πρώτη φορά αυγοτροφή frutti patee της orlux αλλα δε νομίζω να έπαιξε κάποιο ρόλο τις ίδιες κουτσουλιές εκανε και πριν και μετά. Δεν έχω χορηγήσει φάρμακα.
Τις μέρες του πάσχα τα είχα πάρει μαζί μου Χιο και γύρισα την προηγούμενη παρασκευη. Το μεσημέρι τα βγάζω έξω και το βραδυ μέσα.
Λες να φταίνε αυτές οι μετακινήσεις;
 
Γιαννη δεν αποκλειεται να φταιει το μεσα εξω επειδη ειναι και εξωτικα πουλια θελουν ζεστη. Γενικα τα ζεμπρακια πινουν πολυ νερο τρωνε συνεχεια και "κατουρανε" συχνα...Αυτο που θελω να πω ειναι οτι ολα κανουν κατι σαν ουρα συχνα... Μπανιερα να κανουν καμια βουτιτσα τους εχεις; Αν οχι βαλε τους θα δεις οτι θα τρεξουν και θα βουτηξουν αμεσως! Εχω ειχα να τους βαλω μηνες και εβαλα προχθες και εγινε χαμος! Αν ειναι βρομικο δλδ απο κατω μπορει να πλυθει... Τωρα για την κινηση που περιγραφεις... Τι να πω... Δεν μου εχει τυχει κατι αντιστοιχο δεν εχω αποψη...
 
Τους βάζω μπανιέρα που και που και πράγματι βουτάνε αμέσως! Τώρα τελευταία δεν τους έχω βάλει...
Ελπίζω ότι δεν έχει κάτι το πουλάκι, οι κουτσουλιές στις φωτο φυσιολογικές δεν είναι;
 
Κανονικές μου φαίνονται, πλην της δεύτερης που επικεντρώθηκες, η οποία έχει κόκκινα σημαδάκια, που μάλλον οφείλονται στην αυγοτροφή που δίνεις.
 
Γιαννη sorry για την καθυστερημενη απαντηση αλλα ημουν εκτος Αθηνων...
Λοιπον οι κουτσουλιτσες των πουλιων ειναι μια χαρα μην ανησυχεις... Και εμενα τετοιες κανουν ολη την ωρα και μαλιστα "κατουρανε" κιολας πολυ... Δλδ ταιστρες κτλ ειναι διαρκως με ενα ασπρο υγρο σαν νερο. Λερωνουν συνεχεια!
 
Σευχαριστώ πολυ Εφη μου!
Με καθυσήχασες...
Το ζεμπράκι μου είναι μια χαρά,ζωηρότατο!
 
Back
Top