Αναπαραγωγή Ζεμπρακια πεταξαν τα μικρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xvnick
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xvnick

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2017
Μηνύματα
15
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας και χρονια πολλα.
Η πρώτη τους απόπειρα δυστυχώς απέτυχε. Επεσε ακριβως οταν ελειπα στις διακοπες και σημερα βρηκα δυο νεοσσους πεθαμενους στο πατωμα και ενα αυγο ανοιχτο στη μεση με τον νεοσσο μεσα.
Εχουν αλλα δυο αυγα στη φωλια. Θα τα αφησω ακομα λιγες μερες αλλιως θα τα παρω.

Σε περιπτωση που βγουν αυτα τα δυο αυγα και κανουν το ιδιο οι γονεις,τι μπορω να κάνω;
Και αν δεν τα καταφερουν ουτε αυτοι, τα βαζω ξανα να γεννησουν εως οτου μαθουν να φροντιζουν τα μικρα;
 
Λυπηρό ☹
Όταν έλειπες (πόσες μέρες; ) πως γινόταν η τροφοδοσία; Μήπως δεν είχαν μαλακή τροφή να ταΐσουν;
Πόσες γέννες συνολικά έχει κάνει το θηλυκό;
Υπάρχει ένα όριο μέχρι το ανώτερο 3 για να μην κινδυνεύσει η υγεία του θηλυκού σου.
 
Η πρωτη τους γεννα και ελειπα τριημερο. Ενδιαμεσα μπηκε τροφη αλλα μονο σπορια. Δεν ειχαν μαλακη..
 
Έχεις τώρα αυγοτροφή; Βάλε αυγοτροφή και κεχρί μίλλετ, αφαίρεσε αν έχεις άμμο ή γκριτ μέσα και ας περιμένουμε για τα άλλα δύο.
Αν αποβούν άσπορα, καθαρίζεις κλουβί φωλιά και την ξανά τοποθετείς, ελπίζοντας για το καλύτερο.
 
Η @Ariadnh μας εχει εμπειρια απο ζεμπρακια! Και η @Wind-sa και ο @YannisK ! Ελπιζω να σε βοηθησουν με τις πολυτιμες συμβουλες τους!
 
Πλούσια μαλακή τροφή πρέπει να είναι τώρα κάθε πρωί στο κλουβί. Όχι απλά μια ξερή αυγοτροφη εμπορίου, αλλα φρέσκια σπιτική με πολλά υλικά είναι προτιμότερα (κατά την εμπειρία μου). Όλα τα πουλια μαθαίνουν με το καιρό. Άφησε τους να κάνουν τις γέννες τους. Πιθανότατα κάτι τους ενοχλεί, μπορεί η έλλειψη πλούσιας τροφής. Αν είναι η πρώτη τους γέννα λογικά η δεύτερη θα είναι καλύτερη. Μαθαίνουν. Σπανια αλλα υπάρχουν κάτι χαζό-ζεμπράκια που δεν στρώνουν με τίποτα. Συνήθως είναι κάποια πουλιά εκθεσιακά με φοβερα προσόντα τα οποια πληρώνεις χρυσά για να τα φέρεις απ έξω... Και στο τέλος δεν μπορείς να πάρεις γεννα. Που μάλλον σημαίνει ότι μερικοί εκτροφής βγάζουν και ζεμπρακια από τους παραμάνες για χρόνια, αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω το φαινόμενο. Αλλα με απλά ζεμπρακια δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Eυχομαι επιτυχία στα αλλα δυο αυγά και σε επόμενες γέννες. 😉
 
Εβγαλα την φωλια.Βρηκα την ευκαιρια να δω τα αυγα μιας που οι γονεις σημερα δεν εμπεναν μεσα και ηταν χαλασμενα. Θα προσπαθησω στην επομενη γεννα να τα παω καλυτερα. Για την τροφη δεν το ηξερα, καθως κλωσουσε δεν ηθελα να την δινω αυγο/αυγοτροφη και ετσι τους εδεινα φρουτα και λαχανικα.
Υπαρχουν τελικα αρκετοι λογοι που μπορει να το κανουν αυτο και αυτο που θα αλλαξει τωρα θα ειναι η διατροφη και περισσοτερη ησυχια στον χωρο τους. Και βλεπουμε.
Τα ζεμπρακια ειναι απλα και οχι εκτροφης αγορασμενα απο petshop. Δεν ξερω αν ειχαν αλλες γεννες και ελπιζω να μην επεσα στην περιπτωση :)
 
Φωλια ειχα βαλει την ψαθινη και υλικο το πρωτο αριστερα. Τωρα προσθεσα και τα αλλα δυο.

e.webp



Προσεξα οτι ο αρσενικος συνέχιζε να χτιζει τη φωλια παρολο που ειχε αυγα μεσα. Οταν η θηλυκια εκανε το τελευταιο αυγο τοτε αφαιρεσα το υλικο. Δεν ξερω αν επαιξε ρολο και αυτο στο πεταμα των νεοσσων λογω του υπερβολικου ζηλου που εδειχνε για το χτισιμο της.
 
Αυτό γιατί το έκανες;
Ή μήπως εννοείς ότι σταμάτησες την παροχή του υλικού;
Την παροχη υλικου σταματησα

Και φωλια αυτη
 

Συνημμένα

  • download.webp
    download.webp
    11 KB · Προβολές: 11
..Mε χορήγηση πλουσιότερης τροφής, με αλλαγή νήματος και περισσότερη ησυχία στην δεύτερη απόπειρα, ειμαι στην ευχάριστη θεση να σας πω οτι σημερα ακούστηκε ο πρωτος νεοσσός και ηταν μεσα στην φωλια :)
Σας ευχαριστω για την βοηθεια! 😉
 
Μπράβο! Να μας τα παρουσιάσεις.
 
Back
Top