χτεσ το πειρα δεν ξερω καλα το βλεπο μεγαλο πουλι ειναι χρονιαρικο, αλλα επειδη ακουσα οτι τα αρσενικα εχουν κοκκινα μαγουλα και αυτο εχει μαυρα γιαυτο το λεω
οχι ρε εχω ενα ζευγαρακι απο χτες 5-6 μηνων ενα αρσενικο με κοκκινα μαγουλα και συναιχεια καλαιδαει και ενα ανιχτο καφε θηλικο μου τα εβαλε για ζευγαρι τωρα πιστευω να κανουν και να μην υπαρχει προβλημα στον αν ειναι διαφορετικα πουλια και οχι ιδεια γι α να τα εβαλε αυτος... Και πειρα και αυτο που ειναι 1 χρονου πουλι αλλα αμιφεβαλα το αν ειναι αρσενικο..σιγουρα ειναι η θα παω να παρω τζαμπα το τερι του
ε οχι απο τωρα! Χτες τα πηρες! Κρατα τα σε καραντινα να τα δεις! Δεν σημαινει οτι επειδη ειναι αρσενικο και θυληκο ειναι και ζευγαρι, ασε που χει και ζεστες ακομα!
α να σου πω δηλαδη τα θηλικα ειναι αυτα που δεν εχουν βουλα στα μαγουλα ανεξαρτητα το χρωμα και τα αρσενικα ειναι αυτα που εχουν κοκκινη η μαυρη οπωσ το πρωτο παραδεισιο εε;
Πολύ όμορφα τα πουλιά σου φίλε toliasp! Να τα χαίρεσαι!
Πρόσεξε μόνο αν έχεις δύο ίδιου φύλου πουλιά στο ίδιο κλουβί μήπως έχεις καβγάδες! Εγώ είχα μεγάλο πρόβλημα με αυτό!
τελικα το πρωτο ειναι αρσενικο τι λετε εσεις; και απο που αναγνωριζετε το φυλο; Στα μαγουλα που εχει μαυρες βουλες συμαινει οτι ειναι αρσενικο;η μονο με κοκκινες ειναι τα αρσενικα;
Στο 20ο post θα και αφού έχει ακουστεί άπειρες φορές ότι το 1ο πουλί είναι αρσενικό εγώ θα σου πω φίλε μου ότι είναι θηλυκό. Η μετάλλαξη είναι με μαύρα μάγουλα (Black Cheek) και στην μετάλλαξη αυτή μάγουλα παρουσιάζουν και τα δύο φύλα. Το αρσενικό ξεχωρίζει από τα πλευρά και από το σημάδι (σαν ζέμπρα) στο στήθος. Το ζευγάρι που έβαλες είναι όντως ζευγάρι, το αρσενικό είναι γκρι και το θηλυκό καφέ, επειδή η καφέ μετάλλαξη είναι φυλοσύνδετη οι απόγονοι που θα πάρεις θα είναι όλοι γκρι εκτός αν το αρσενικό έχει γονίδιο της καφέ μετάλλαξης οπότε θα σου βγουν και καφέ πουλιά. Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα :
Avian World_Zebra Finch The Black Cheek Zebra Finch
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.