Γενικά Ζεμπρα έχασε το φτέρωμα του στο πάνω μέρος της κεφαλής

Christos902

PB New Member
Εγγραφή
19 Αυγ 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Λάρνακα
Γειά σας, είμε νέο μέλος εδώ και θα ήθελα να ρωτήσω, ένα απο τα ζεμπρα μου έχασε το φτέρωμα του στο πάνω μέρος της κεφαλής του. Τί φταίει;
 
christo Οπως λεει κ παραπανω ο μαμαλος το εχεις ως ζευγαρι μαζι με καποιο αλλο θηλυκο; Γιατι συνηθως μιας κ ειναι καλοκαιρι αν ειναι με θηλυκο μαζι μπορει να θελει η θηλυκια να ζευγαρωσει κ να του τραβαει φτερακια απο το κεφαλι. Τεοτιο θεμα εχω εγω τωρα με την θηλυκια μυο να ξεπουπουλιαζει τον αρσενικο. Αν δεν ειναι αυτο θα υπαρχει καποιο αλλο προβλημα..
 
εμενα του βγαζει φτερα απο την πλατηκαι τον κυνηγαει παρολα αυτα ζευγαρωσαν εχουν και 3 μικρα ξερει κανεις γιατι αυτην η συμπεριφορα των θυληκων;
 
το δικο μου του τραβαι η θηλικια τα φτερα απο το κεφαλι
ο κακομηρις εχει καραφλα
αλλα οταν τα χορισο δεν μπορο να ακουο της φονες τους
γλοσσα δεν βαζουν μεσα τους
οταν ειναι μαζι ολα καλα εκτος απο το κεφαλι του σε ενα σιμειο που του τραβαι η θυλικια
;
 
αχ τι τραβαμε τα αρσενικα ακομα και τα ζεβρακια τι να πει κανεις!
 
εμενα του βγαζει φτερα απο την πλατηκαι τον κυνηγαει παρολα αυτα ζευγαρωσαν εχουν και 3 μικρα ξερει κανεις γιατι αυτην η συμπεριφορα των θυληκων;

Παρατηρείται κάποιες φορές στις θηλυκές αυτή η συμπεριφορά και έχω διαβάσει διάφορους λόγους για τους οποίους μπορεί να την παρουσιάζουν. Οι επικρατέστεροι είναι οι εξής:

1. Έλλειψη ιχνοστοιχείων από τη θηλυκιά. Πολλές φορές τα πουλιά που παίρνουμε έχουν ελλιπή διατροφή. Ώντας μέσα σε κλούβες με πολλά πουλιά μαζί κάποια στιγμή σε καυγά τραβάνε πούπουλα από κάποιο άλλο πουλί. Η βάση του πούπουλου περιέχει αρκετά από τα στοιχεία που συνήθως τους λείπουν. Αφού το δοκιμάσουν το συνηθίζουν και κυνηγάνε τα υπόλοιπα πουλιά για τα πούπουλά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και με αρσενικά πουλιά και συνήθως τα βλέπουμε μετά να κρατάνε το πούπουλο στο ράμφος και να παίζουνε με αυτό. Στην πραγματικότητα δεν παίζουνε αλλά γλύφουν τα στοιχεία από τη βάση του.

2. Πουλιά που έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν. Τέτοια πουλιά πολλές φορές γίνονται επιθετικά και κυνηγάνε οποιοδήποτε πουλί τους βάλουμε μαζί. Κάποιες φορές το πρόβλημα λύνεται αν τους βάλουμε στο κλουβί κάτι για να εκτονώνται (ιταλικό κεχρί για παράδειγμα) αλλά αν είναι πολύ έντονη η συμπεριφορά δεν λύνεται το πρόβλημα.

3. Αρσενικοί που ψάχνουν υλικό φωλιάς. Όπως και στα καναρίνια αν δεν βρουν τίποτα να στρώσουν τη φωλιά τους μερικές φορές μαδάνε τις θηλυκές τους (ή άλλα αρσενικά αν βρίσκονται σε κλούβα).

4. Κληρονομική προδιάθεση. Έχω ακούσει ότι η επιθετικότητα είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό αλλά για να πω την αλήθεια δεν το έχω διαπιστώσει στα δικά μου πουλιά. Το αντίθετο μάλλον, από επιθετική θηλυκιά έχω βγάλει πολλά πουλιά που ποτέ δεν έδειξαν παρόμοια σημάδια. Η μάνα ήταν τόσο επιθετική που δεν μπορούσε να μεγαλώσει ούτε τα ίδια της τα μικρά, μεγάλωσαν όλα σε παραμάνες.


Και κάτι ακόμη. Αν ένα πουλί δέχεται επιθέσεις και χάνει πούπουλα βίαια για πολύ καιρό κάποια στιγμή θα τραυματιστούν οι θύλακες ( η ρίζα ας πούμε του πούπουλου) και θα έχει πιο σοβαρά προβλήματα. Μην αφήνετε πουλιά που μαλλώνουν στο ίδιο κλουβί. Ακόμη και να φωνάζουν για 1-2 μέρες χωρίστε τα, ή αλλάξτε το ένα από αυτά. Μπορεί απλά να μην ταιριάζουν μαζί και γιαυτό να "τρώγονται".
 
Ποτέ τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε όταν μιλάμε εξ αποστάσεως. Αλλά το σημείο που αναφέρεις (πίσω από το κεφάλι) είναι κλασσικό στους καυγάδες και στο μάδημα από άλλα πουλιά.
 
Back
Top