Ασθένειες Ζευγάρι λευκά καναρίνια πρήστηκαν τα πόδια τους

Πόλη
Σπάρτη
Έχω ένα ζευγάρι λευκά, πρήστηκαν τα πόδια τους και τους βάζο epithol αλλά αντί να καλυτερεύουν κάθονται και τα δυο στην φωλιά η κάτω στο κλουβί και δεν μπορούν να πετάξουν καλά μήπως ξερετε τι έχουν;

Δοκίμασε betadin φιλε μου. Παλιά που είχε πάθει το ίδιο ένα δικό μου το ξεπέρασε με betadin.Ήταν όμως σε πολύ αρχικό στάδιο...

Exo ena zeygari leyka,pristikan ta podia toys kai toys vazo epithol alla anti na kalitereyoyn kawontai kai ta dyo sthn folia h kato sto kloyvi kai den mboroyn na petawoyn kala mipos werete ti exoyn.
Μεταφραση:Εχω ενα ζευγαρι λευκα, πριστηκαν τα ποδια τους και τους βαζω epithol αλλα αντι να καλυτερευουν καθονται και τα δυο στην φωλια η κατω στο κλουβι και δεν μπορουν να πεταξουν καλα μηπως ξερετε τι εχουν;

Καταρχας αν μπορεις γραφε με ελληνικους χαρακτηρες. Ειναι στους κανονες του φορουμ. 😉

Μηπως τα καναρινακια σου δεν εχουν μονο αυτο; Αν εχουν ποδαγρα αντιμετωπιζεται με epithol..Αλλα μπορει να ναι κατι αλλο. Καλο θα ταν να επισκεφτεις εναν πτηνιατρο.

Την φωλια γιατι την εχεις εφοσον εχεις αρρωστα πουλια; 😕

καντους επαλειψη στα ποδια με ιβερμεκτινη(Pulmosan bogena) 1 σταγονα στο καθε ποδι για μια βδομαδα και βλεπεις.Απο την περιγραφη μαλλον εχουν ακαρεα στα ποδια. Εχουν πιασει ασπρες κρουστες;

Τα ποδια τους ειναι κοκκινα και πολυ ζεστα, οσο για την φωλια τα πουλια ειναι ζευγαρι και εχουν δυο αυγα μαλλον ασπορα θα ειναι.

αρα μιλαμε για φλεγμονη οποτε καλο ειναι να καθαριστουν με λιγο χλιαρο νερο η φυσιολογικο ορο και στην συνεχεια να γινει επαληψει της προσβεβλημενης περιοχης με αντιβιοτικη αλοιφη αυτα με επιφηλαξει γιατι δεν γνωριζω της ιδιαιτερες συνθηκες που στεγαζονται τα πτηνα σου καθως και την διατροφη που ακολοθουν κτλ

Έχω ένα ζευγάρι λευκά, πρήστηκαν τα πόδια τους και τους βάζο epithol αλλά αντί να καλυτερεύουν κάθονται και τα δυο στην φωλιά η κάτω στο κλουβί και δεν μπορούν να πετάξουν καλά μήπως ξερετε τι έχουν;

Και τα δυό πουλιά ταυτόχρονα;
Πρόσεξε αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα
και βάλε φωτό.

καντους επαλειψη στα ποδια με ιβερμεκτινη(Pulmosan bogena) 1 σταγονα στο καθε ποδι για μια βδομαδα και βλεπεις.Απο την περιγραφη μαλλον εχουν ακαρεα στα ποδια. Εχουν πιασει ασπρες κρουστες;

Φίλε psyjohn21. Διαβάζοντας απο τις οδηγίες χρήσης
του ΠΟΥΛΜΟΣΑΝ την ποιο κάτω παράγραφο,
δεν μπορώ να καταλαβω, πώς σκέπτεσαι οτι είναι δυνατόν το φάρμακο να διαπεράσει τις πλάκες κερατίνης που έχουν σαν επικάλυψη τα πόδια του πουλιού.

"... συνιστάται η χορήγηση 2 σταγόνων ανά πτηνό η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί στο απογυμνωμένο δέρμα του λαιμού. Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμεριστούν τα πούπουλα και να χορηγηθεί η σταγόνα στο δέρμα και όχι στα πούπουλα, επειδή διαφορετικά το δέρμα δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει το φάρμακο."

Υ. Γ Η δράση του φαρμάκου(Ιβερμεκτίνη) γίνεται περνόντας στην κυκλοφορία του αίματος.Απο εκει καταπολεμά τα ακάρεα όπου κι' αν βρήσκονται.
Το ΕΠΙΘΟΛ δρα επικουρικά εάν επικαλύψει τα κενά των κεράτινων πλακών δημιουργόντας προυποθέσεις ασφυξίας.

Γιάννη δεν σου λέω αν τα πουλιά τα έχεις σε εξωτερικό χώρο γιατί και να ήθελες λόγω χειμώνα δεν γίνεται.
Μήπως όμως τώρα τελευταία έχεις φέρει στο χώρο τους φρεσκοπιάσμένα αγριοπούλια;

Μάκη υπάρχουν αρκετοί που κάνουν έτσι τη θεραπεία στα πόδια. Αυτό πάει από στόμα σε στόμα και ξεκίνησε από έναν παλιό εκτροφέα που το δοκίμασε. Εγώ προσωπικά δεν το κάνω.
Πρόσφατα δούλεψα αυτό
http://www.ornitalia.gr/index.php?act=viewProd&productId=189
Με επιμονή 2 εβδομάδων είδα πολύ καλά αποτελέσματα.

Παιδια τους εβαλα χθες το βραδυ βεταντινε και νομιζω οτι τα πουλια ειναι λιγο καλυτερα, σταματησα να τους δινω και βραστο αυγο γιατι καποιος μου ειπε οτι μπορει να εχουν προβλημα με το μεταβολισμο τους.

Και τα δυό πουλιά ταυτόχρονα;
Πρόσεξε αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα
και βάλε φωτό.

Φίλε psyjohn21. Διαβάζοντας απο τις οδηγίες χρήσης
του ΠΟΥΛΜΟΣΑΝ την ποιο κάτω παράγραφο,
δεν μπορώ να καταλαβω, πώς σκέπτεσαι οτι είναι δυνατόν το φάρμακο να διαπεράσει τις πλάκες κερατίνης που έχουν σαν επικάλυψη τα πόδια του πουλιού.

"... συνιστάται η χορήγηση 2 σταγόνων ανά πτηνό η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί στο απογυμνωμένο δέρμα του λαιμού. Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμεριστούν τα πούπουλα και να χορηγηθεί η σταγόνα στο δέρμα και όχι στα πούπουλα, επειδή διαφορετικά το δέρμα δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει το φάρμακο."

Υ. Γ Η δράση του φαρμάκου(Ιβερμεκτίνη) γίνεται περνόντας στην κυκλοφορία του αίματος.Απο εκει καταπολεμά τα ακάρεα όπου κι' αν βρήσκονται.
Το ΕΠΙΘΟΛ δρα επικουρικά εάν επικαλύψει τα κενά των κεράτινων πλακών δημιουργόντας προυποθέσεις ασφυξίας.
η χορηγηση στο σβερκο ειναι για τα ακαρεα της τραχειας. Οσες φορες παντως το εβελα στα ποδια για ποδαγρα ειχα αποτελεσμα. Επισης μπορεις και στο ποσιμο νερο να βαλεις ιβερμεκτινη αλλα δε το διακινδυνευω..

Εκείνο που ξέρω εγώ βρε παιδιά, είναι οτι όταν μιλάμε
για ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ αναφερόμαστε σ' ένα επικίνδυνο δηλητήριο
που οι όποιες εφαρμογές του πέραν απο τα αναφερόμενα
στον τρόπο χρήσης της εταιρείας εγκυμονεί κινδύνους.
Πέραν αυτού, ο καθένας με τις ευθύνες του, ιδιαίτερα μάλιστα
όταν δεν αρκείται στον δικό του χώρο, αλλά συμβουλεύει και άλλους.

Παιδια το ζευγαρακι το εχω βαλει παρεα με το κλουβι του εδω και δυο εβδομαδες μεσα σε ενα μεγαλο κλουβι και σταματησα ολες τις θεραπειες γιατι τα πουλια ηταν ετοιμα να πεθανουν και τωρα που σας γραφω ειναι ετοιμα για να φτιαξουν φωλια, ηταν ο ηλιος ηταν ο καθαρος αερας ποιος ξερει.

Back