Αναπαραγωγή Ζευγάρι green cheek conure κάνουν συνεχείς γέννες

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
εχω ενα ζευγαρι green cheek conure. Εχουν κανει ηδη δυο πετυχημενες και συνεχεις γεννες (6 αυγα η καθε φορα). Αφου πηρα ταμωρα της δευτερης γεννας αφαιρεσα και τη φωλια, ετσι ωστε να αποθαρρυνω το ξαναζευγαρωμα. Το κλουβι ειναι εξω στο μπαλκονι, υπαρχει δηλαδη ο φυσικος φωτισμος.
Πριν 10 μερες βρηκα στο πατο ενα αυγο και μεχρι σημερα εχει γεννησει ηδη 4. Τα μαζευω, αλλα δεν ξερω πως να το διαχειρηστω ολο αυτο. Νομιζω οτι δεν κανει καλο να γενναει ολη την ωρα. Θελω αποψεις και συμβουλες. Ευχαριστω πολυ
 
Θα άλλαζα τη διαρρύθμιση του κλουβιού τόσο ώστε να μοιάζει με καινουριο στα πουλια. Θα του άλλαζα θέση σε αλλο
μπαλκόνι ή ακομη και μεσα στο σπιτι ώστε να μπορω να ελέγχω το ποσο κοιμούνται. Αφου γέννησαν μεσα στο χειμώνα κι απο εδώ και πέρα μονο θα αυξάνεται το φυσικό φως τοτε το προβλημα θα γινεται μονο χειρότερο. Να τα σκεπαζεις για 14-15 ωρες να έχουν πλήρες σκοταδι συν τις παραπάνω αλλαγές στο κλουβι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νομίζω μόνο με τεχνιτή αλλαγή του φωτός θα λύσετε το προβλημα. Αν δίνετε αυγο ή αυγοτροφή, όχι άλλη. Και πολλά παιχνίδια, ώστε μαζί με το νέο περιβάλλον να έχουν πράγματα να ασχοληθούν και να μην ασχολούνται το ενα με το άλλο. Θα πρότεινα και μια επίσκεψη στον πτηνίατρο αν έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε, όλα αυτά τα αυγά θα έχουν κάνει το θηλυκό να μείνει ταπί από ασβέστιο και χωρίς ασβέστιο αρχίζουν τα ατυχήματα και οι δυσκολίες. Επίσης ο πτηνίατρος μπορεί να λάβει και πιο δραστικά μέτρα στο μέλλον αν οι ιδέες μς δεν αποδώσουν και ξεφύγει τελείως το πράγμα, όπως λέει και ο Φοίβος, τώρα που έρχεται άνοιξη.
 
@Nausicaa ασβεστιο ηδη βαζω στο νερο γιατι το ιδιο σκεφτηκα και εγω, οτι δηλαδη θα αδειασει το πουλι απο ασβεστιο. επισης σκεφτηκα και να τα χωρισω αλλα τα λυπηθηκα. ειναι πολυ αγαπημενο ζευγαρι
 
Οκ, τέλεια. Τι να πω, μάλλον θα βοηθούσε, αλλά μπορεί να τρελαθούν από το στρες. Επίσης τα θηλυκά πτηνά κάνουν αυγα ακόμα και χωρίς ζευγάρωμα ή αρσενικό, οπότε δεν είναι 100% σίγουρη μέθοδος.
 
Οι συνεχείς γέννες εξασθενούν τον οργανισμό του θηλυκού (από αυτά που έχω διαβάσει), όπως πολύ σωστά προανεφεραν τα παιδιά, αύξηση του ύπνου, αλλαγή στη διαρρυθμιση του κλουβιου αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε να γεννάει, εγώ θα έβαζα τα αυγά που έχει κάνει ή και ψεύτικα ώστε να μπει στη διαδικασία να κλωσσισει και να πέσουν οι ορμόνες της, για 7 με 10 μέρες και μετά θα αφαιρούσα τα αυγά (αν είναι ασπορα) και τη φωλιά, θα έκανα τις αλλαγές και θα διατηρούσα την υπάρχουσα κατάσταση για έναν μήνα ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του το ζευγάρι..
 
Back
Top