Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα αχατών λευκών

Εγγραφή
12 Ιαν 2023
Μηνύματα
78
Πόλη
Ηρακλειο κρητης
Καλημέρα. Χθες ήρθε το ζευγάρι οι αχατες που περίμενα. (Napoli) Τώρα είναι κυρίαρχο λευκό ή υποχωρητικο? Έχουν τα προβλήματα στο ζευγάρωμα όπως τα λιποχρωμικα λευκά? Θέλω να ξεκινήσω με 2 ζευγάρια φέτος αλλά να συνδυάζονται τα παιδιά τους του χρόνου....(αισιόδοξος!!!!Λες και δεν ξέρω τι ήττες πέφτουν....)Τι θα πρέπει να είναι το δεύτερο?Αχατες λευκοί εδώ (Ηρακλειο)δύσκολο έως αδύνατο! Ίσως κάποια μετάλλαξη τους μπορεί...
Τι θα διαλέγατε οι έπαιοντες? (Πολλές οι ερωτήσεις αλλά διαβάζω και λύνω μία απορία...δέκα δημιουργούνται!!!) Εν ανάγκη θα πρέπει να προγραμματίσω να κατέβω Αθήνα....
Ξέρετε...Καινούργιο κοσκινακι μου...
Ευχαριστώ!

1.webp
2.webp
 
Καλησπέρα . Αν υποθέσουμε ότι το ζευγάρι αχατες των φωτογραφιών είναι λευκό υποχωρητικο αληθεύει οτι με αχατες κίτρινους ταιριάζει και δίνει αχατες κίτρινους φορείς υποχωρητικου λευκου και αν
είναι κυρίαρχο λευκό δίνει 50% αχατες κυρίαρχο λευκό και 50% αχατες κίτρινους?
Κ. Μάκη mgerom μάλλον η ερώτηση είναι για εσένα....( στο αρχικό ποστ έγραψα επα'ι'οντες - μην προσβάλλω κάποιους-αλλά μάλλον ο πληθυντικός σε κάτι τέτοιο είναι υπερβολή-χαιρετισ
μούς από τα παιδιά του Π.Ο.Κ. )Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο?
Ακόμη είναι καλύτερα να μην μπλέκονται λευκό κυρίαρχο με υποχωρητικο λευκό πάντα μιλώντας για αχατες? Πολλές οι ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να χαράξω μια διαδρομή (προς τα που είναι σωστό να κινηθώ ξεκινώντας από τους λευκούς που εχω)....και να καταλαβαίνω ταυτόχρονα τι κάνω! Άρα φαντάζομαι ότι πρέπει να αποφύγω τις μεταλλάξεις - για διαφορετικά "είδη", μαύρο, καφέ,ιζαμπελα δεν μιλάμε καν- είναι τεράστιος ο όγκος γνώσεων πού χρειάζεται κάποιος!!! Δυο όμως διαφορετικά χρώματα ( λευκό- κίτρινο εντονο) αν θεωρείτε "καλη" διασταύρωση( να βελτιωνονται κάποια πράγματα όπως αχατης- ιζαμπελα πού όμως είναι για έμπειρους νομίζω) θα μου άρεσε...Ευχαριστώ πολύ!!
Φυσικά αν κάποιος έχει δουλέψει με τα συγκεκριμένα πουλιά θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώση-γνώμη του....
Υ.Σ. Το ξέρω ότι πάντα χρειάζεται η τύχη αλλά σιχαίνομαι πραγματικά να βασίζομαι μόνο σ αυτή οπότε....
[automerge]1675098906[/automerge]
Screenshot_20230130-150425_Gallery.webp
Το χρώμα του δέρματος δείχνει αχατης υποχωρητικου σωστά?
 
Για να γίνει πιο εύπεπτο, να σκέπτεσαι πάντα χωριστά τις μελανίνες απο τα λιποχρώματα. Ετσι λοιπόν, Αχάτης Χ Αχάτης = ΠΑΝΤΑ 100% ΑΧΑΤΕΣ. Πάμε τώρα στο λιπόχρωμα. Αν μιλάμε για το ζευγάρωμα δυο ΛΕΥΚΩΝ υποχωρητικών, δεν έχουμε να σκεφτούμε και πολλά πράγματα, μιας και η απόδοση είναι 100% Λευκά υποχωρητικά. Αρα ένα τελικό αποτέλεσμα ΑΧΑΤΕΣ ΛΕΥΚΟΙ 100%

Στην περίπτωση όμως που θα έχουμε στο ένα μέλος κίτρινο λιπόχρωμα, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο λόγος είναι οτι, το υπολοιπόμενο Λευκό με το Κίτρινο δεν είναι αλληλόμορφα. Ταυτόχρονα το Υπολοιπόμενο Λευκό όταν εκφράζεται δεν αφήνει να φανεί η κληρονομιά που κουβαλάει σε σχέση με το κίτρινο (επιστατική δράση). Η κληρονομιά αυτή μπορεί να είναι είτε πλήρης μεταφορά του λιποχρώματος (άρα Κίτρινο), είτε μερική μεταφορά του λιποχρώματος που σημαίνει ( Λευκό Κυρίαρχο ). Ανάλογα λοιπόν με την κρυφή ατζεντα του Υπολοιπόμενου Λευκού τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. Αν το ΛΕΥΚΟ κρύβει ΚΙΤΡΙΝΟ , τα πράγματα επίσης είναι σχεδόν φυσιολογικά. ΛΕΥΚΟ Χ ΚΙΤΡΙΝΟ = 100% ΚΙΤΡΙΝΟ/ΛΕΥΚΟΥ, όπως λές, μόνον που το κίτρινο θα έχει ένα "φτωχό κίτρινο χρώμα".
Αν όμως το ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟ κρύβει Λευκό Κυρίαρχο τότε τα αποτελέσματα είναι
50% ΚΙΤΡΙΝΑ/ΛΕΥΚΟΥ και 50% ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ / ΛΕΥΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟΥ.
Οχι δεν είναι τρελό. Πράγματι απο ένα ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΑ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ στην τευλευταία περίπτωση προκύπτουν απο το πουθενά, ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ .
Αν μάλιστα σκεφτείς οτι μπορεί και το κίτρινο που θα χρησιμοποιήσεις, να μην είναι καθαρό, αλλά να φέρει Λευκό , τότε πρέπει να έχεις μια καλή επαφή και κατανόηση της ανάλυσης που προσφέρεται ΕΔΩ. Στις εκονες 5-6 θα δείς και όλα όσα σου αράδιασα πιο πάνω.
[automerge]1675184059[/automerge]
Το χρώμα του δέρματος δείχνει αχατης υποχωρητικου σωστά?
Στην ουσία το χρώμα του δέρματος δεν μπορεί να δείξει τίποτα. Το χρώμα του λίπους μας δείχνει ό,τι δεν μπορεί να φανεί στον φαινότυπο για διάφορους λόγους.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αγαπητέ mgerom με ξαναέβαλες στα θρανία!!!!20230201_132438.webpΉσουν απόλυτα κατανοητός και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Ομως ξέρω βέβαια οτι δυστυχώς δεν μού φτάνει για να "ξεστραβωθω"!!!!
Μπορεί λοιπόν να κατανόησα αυτή την διασταύρωση αλλά δεν ξέρω αν πχ ένα φτωχό κίτρινο/υπολοιπομενο λευκό × λευκό υπολοιπομενο δίνει αξιόλογα αποτελέσματα.
Σίγουρα ο ένας δρόμος είναι άλλο ένα ζευγάρι υπολοιπομενο λευκό. Υπάρχει κάτι άλλο που θα είχε ενδιαφέρον να ψάξω να βρω αν οι κίτρινοι αχατες δεν είναι καλή διασταύρωση με τα δικά μου?
Ευχαριστώ και πάλι!
 
αλλά δεν ξέρω αν πχ ένα φτωχό κίτρινο/υπολοιπομενο λευκό × λευκό υπολοιπομενο δίνει αξιόλογα αποτελέσματα.
Θα σου δώσω το 50% της απάντησης. Το δύσκολο μέρος της . το υπόλοιπο 50% δικό σου .Y X RW.jpg
Εσύ έχεις να κάνεις το POOR YELLOW X REC. WHITE/YELLOW Για να έχεις ολόκληρη την απάντηση.
 
Κύριε καθηγητά ελπίζω να μην πήγε χαμένος ο κόπος σας! Χάχα....Το θέμα είναι αν αυτό σημαίνει αναβάθμιση η υποβάθμιση της ράτσας!
Πριν λίγο γύρισα από τον σύλλογο και τα παιδιά μου είπαν ότι εκτός από σούπερ θεωρητικός ( να μην λέω δημόσια τα κοπλιμέντα τους) έχεις και σούπερ κίτρινα τοπαζια που αν θυμάμαι μπορουν να δουλευτουν με τους λευκούς με ίδια λογική όπως τους απλούς κίτρινους αχατες, σωστά?
Για πες....20230201_215753.webp
[automerge]1675284074[/automerge]
Η υπογράμμιση είναι από την άλλη πλευρά του χαρτιού....
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
χχχμμμμ ! Αντε να σου βάλω μια βάση . το 50% είναι σωστά. Αλλά Tα 2-3 και 2-4 DOMINANT WHITE CARRYING YELLOW ????? Πόθεν ; Αφού είναι ff και τα δύο που σημαίνει ΚΙΤΡΙΝΑ . Αρα είναι Poor yellow , Όπως το αρσενικό σου.
[automerge]1675285382[/automerge]
Ναι υπάρχουν Αχάτες Τοπάζιο Κίτρινα για τα λευκά σου. Φυσικά χρειάζεται προσοχή και παρακολούθηση στα ζευγαρώματα απο άποψη ποιότητας πτερώματος και γράψιμο ώστε να ξέρεις τους απογόνους.
 
Δεν κοιμήθηκα καλά το βράδυ....
Μήπως μπορώ να ξαναδωσω σε καμμια εβδομάδα μην χάσω το εξάμηνο? Χάχα....
[automerge]1675286549[/automerge]
Θέλω να το δούμε!
Θα τα πούμε αύριο...
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Ha ha
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top