Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα ενός αρσενικού με δύο θηλυκά.

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, σκέφτομαι να ζευγαρώσω ένα αρσενικό με δυο θηλυκά, τα ένα ζευγάρι το έχω σε 60αρα και το άλλο θηλυκό σε μια 40αρα, μέχρι πόσες φορές μπορώ να βάλω το αρσενικό? Τα θηλυκα σκέφτομαι έως το πολύ 3 γέννες το αρσενικό μπορώ πχ να το βάλω για 3+3 γέννες, ή είναι υπερβολικά πολλές?
 
Μπορείς να δεις εδώ αντίστοιχα δική μου ερώτηση.
Μέσα θα βρεις και συνδέσμους που οδηγούν σε άρθρα για το συγκεκριμένο θέμα της πολυγαμικης αναπαραγωγής.
Όσο για τον αρσενικό δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο θέμα απλά ίσως να μειώνονται οι πιθανότητες πετυχημένης γονιμοποίησης.
Όσο για τις θηλυκές ίσως θα ήταν καλύτερο να προχωρήσεις το πολύ μέχρι δύο αναπαραγωγές.
Για ποιο λόγο θέλεις να προχωρήσεις σε κάτι τέτοιο;
 
@Kiriazis γτ εχω έναν αρσενικό ο οποίος φέτος έγινε τριών, για όσους θυμούνται είναι αυτούς που είχε πέσει το κλουβι στο οποίο το είχα. Τον έχω με την θηλυκια του με διαχωριστικό ακόμα δεν έχει πειρωσει και σε ένα μήνα έχω σκοπό να τα ενώσω μιας και τελειώνει η προετοιμασία για αναπαραγωγή, κάποια είναι ήδη πυρωμενα, απλα αν αυτός δεν πηρωσει και δεν είναι έτοιμος σκέφτομαι να βάλω την θηλυκια του με άλλο αρσενικό για αυτό ρωτάω.
 
...ένα αρσενικό με δυο θηλυκά, τα ένα ζευγάρι το έχω σε 60αρα και το άλλο θηλυκό σε μια 40αρα...[\QUOTE]

Δεν θα πάρω θέση επί της ουσίας αλλά θα πω ότι θεωρώ πως η σωστή διαμονή των πουλιών θα ήταν ο αρσενικός μόνος του στην 40άρα και τα θηλυκά μαζί χωρίς χώρισμα στην 60άρα τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή της αναπαραγωγής.
Όταν θα έρθει η ώρα περνάς εναλλάξ τον αρσενικό στα δύο διαφορετικά διαμερίσματα της 60άρας...
 
@alexisthes Γεια σου 😁
Θελω να ρωτησω: για ποιο λογο θελεις να κανεις τοσες πολλες αναπαραγωγες στα καναρινια σου;
Προσωπικα, αν ηθελα για τον α' ή β' λογο να κανω τοσες αναπαραγωγες, του χρονου δεν θα εβαζα καθολου τα ζευγαρια για αναπαραγωγη! Μπορει για μας να ειναι μια υπεροχη στιγμη αλλά τα καναρινακια περνανε μια δυσκολη διαδικασια!
Δεν ξερω αν ειναι η πρωτη σου φορα στην αναπαραγωγη των καναρινιων...
Αν ναι, καλυτερα να μεινεις στις 1 εως 2 γεννες το πολυ!
Αν οχι, τοτε η επιλογη ειναι δικη σου!

Παντως οτι και να αποφασισεις, εμεις ειμαστε εδω!🙂
 
@Elli γειά σου Ελλη, όχι δεν είναι πρώτη φορά, πέρσι δύο φορές τα είχα βάλει, εγω απλά ρώτησα μαξ πόσες φορές μπορείς να τον βάλεις, γτ πχ ένα ζευγάρι το βάζεις μαξ 2-3 φορές, κ επειδή διάβασα κάποια άρθρα εδώ ότι κάποιοι εκτροφεις βαζουν έναν αρσενικο με 2 θηλυκες, οπότε αν βάλεις έναν αρσενικό τρεις φορές με δύο θηλυκές δεν το ξετινάζεις? Ρωταω για να αποφύγω μοιραία λάθη, όποιος (δεν το λέω γ σένα) θεωρεί βλακειες αυτά που ρωτάω μπορεί να μην απαντήσει και να προσπεράσει το άρθρο.
 
@alexisthes
Την πρωτη μου χρονιά, που ζευγαρωσα τα καναρινια μου απο την λαχταρα και την χαρα που ειχα πηγα και σε 3η γεννα!Το μετανιωσα στο τελος γιατι ενιωσα την κουραση τους! "Ετρεχαν" σαν παλαβά! Η γνωμη μου ειναι, οτι οταν βαλεις ενα ζευγαρι πρεπει να ειναι και οι 2 γονεις εκει! Επισης οχι πανω απο 2 γεννες ειτε ειναι ζευγαρι ειτε ειναι 2 καναρες με εναν αρσενικο!
Ισως μπορεις να κανεις για αρχη (αφου το θελεις τοσο πολυ) 1 γεννα στην καθε καναρα και οχι 3 γεννες, με τον ιδιο αρσενικο οπως αναφερθηκε πιο πανω απο τον @TZANNSPY
Τωρα εσυ ξερεις την κατασταση των καναρινιων σου και εσυ αποφασιζεις!
Οι εκτροφεις το κανουν αυτο γιατι εχουν εμπειρια πανω στα καναρινακια!
Να σου φερω ενα παραδειγμα...ειναι ενας επαγγελματιας ζωγραφος και εγω ειμαι αρχαρια στην ζωγραφικη! Μας βαζουν να ζωγραφισουμε ενα τοπιο...θα το κανουμε ιδιο; Η απαντηση ειναι οχι! Ο επαγγελματιας ο οποιος εχει τις γνωσεις κτλ, θα βαλει τις πινελιες του, θα κανει αυτο που γνωριζει και ξερει πολυ καλα...και αν μια γραμμη του παει στραβα θα ξερει σε δευτερολεπτα πως να την διορθωσει! Εγω η κακομοιρα που ειμαι αρχαρια, θα πελαγωσω...ξερω μεν τα βασικα αλλά οταν εμενα θα μου στραβωσει αυτη η γραμμη δεν θα ειμαι ετοιμη να την διορθωσω αμεσα!

Να ρωτας σε οτι εχεις απορια!

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου, καλη αναπαραγωγη στα καναρινακια σου, σε οποια επιλογη και αν καταληξεις, και να γεμισουν συντομα οι φωλιτσες με νεα καναρινακια🙂
 
Πιστεύω ότι το σύνηθες σε τέτοιου τύπου αναπαραγωγές, είναι ο αρσενικός να μπαίνει στο κλουβί τόσο όσο διαρκεί το ζευγάρωμα και έπειτα να αποσύρεται για την επόμενη θηλυκιά (μετά την ολοκλήρωση της ωοτοκίας), και τα θηλυκά να μεγαλώνουν μόνα τους τους νεοσσούς.
Κι εγώ συμφωνώ: 3 γέννες μου φαίνονται πολλές, πόσο μάλλον αν τα μεγαλώσει μόνη της η κανάρα.
 
@Elli σε ευχαριστώ πολύ Έλλη, ΔΕΝ είμαι εκτροφέας, αλλά απλός χομπιστας, οπότε έως δύο γέννες θα μπουν, Καλες γέννες και στα πουλακια σου.
[automerge]1645166510[/automerge]
@ianos, όλα τα θηλυκα μου έχουν έναν αρσενικό απλά έχω έναν μπάρμπα 3 ετών ο οποιος δεν έχει πειρωσει καλά και σε ένα μήνα έχω σκοπό να τα ενώσω μιας και τελειώνει η προετοιμασία για αναπαραγωγή, απλα αν αυτός δεν πηρωσει και δεν είναι έτοιμος σκέφτομαι να βάλω την θηλυκια του με άλλο αρσενικό για αυτό ρωτάω γτ 4-6 φορές να βάλεις τον αρσενικό μου φαίνονται πολλές.. Πήρα την απάντηση που ήθελα και από σένα και από την Έλλη. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top