Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα θηλυκής καρδερίνας με καναρίνι

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης gozi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Dubai
Κωδ.
ΕΠΑΜ FOH-EP 063
Φέτος για πρώτη φορά θα προσπαθήσω να ζευγαρώσω θηλυκή καρδερίνα με καναρίνι και θα ήθελα αν κάποιος έχει επιτυχία σε αυτό το ζευγάρωμα να μου πει τι πρέπει να προσέξω.

λιγο δυσκολο το βλεπω. αναποδα κατι γινεται.η θηλυκες καρδερινες διαλεγουν αρσενικο.

Το ότι είναι δύσκολο το ξέρω και για αυτό το επιχειρώ. Το αντίστροφο το έχω κάνει πριν από κάποια χρόνια. Απλά μου αρέσουν τα δύσκολα και θα επιμείνω. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα αν κάποιος το έχει καταφέρει (από ότι γνωρίζω αρκετοί) να μου πει τι πρέπει να προσέξω.

ναι γινεται. Ασε τη θυληκια καρδερινα στο χωρο της (εκει που θες να κανει την φωλια της) κ οταν πυρωσει καλα βαλε το αρσενικο καναρινι(σκουροχρωμο αν μπορεις).

Γινεται σιγουρα απλα ειναι ποιο δυσκολο, επισης ακουσα οτι απο θυληκια καρδερινα και αρσενικο καναρινι καποιοι απογονοι μπορουν να ζευγαρωσουν.

Επειδή μου αρέσουν και εμένα τα δύσκολα πριν μερικά χρόνια το επιχείρησα και εγώ. Τα αποτελέσματά μου ήταν μηδαμινά αλλά δεν με χάλασε το αποτέλεσμα όσο το ότι το επιχείρησα.
Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι γίνεται. Εφοδιάσου όμως με απεριόριστη υπομονή γιατί είναι λίγο δυσκολότερο από το ζευγάρωμα αρσενικής καρδερίνας με θηλυκό καναρίνι. Το δυσκολο απλά σε αυτό το ζευγάρωμα είναι να στηθεί η καρδερίνα στο αρσενικό καναρίνι.Αυτό προυποθέτει πολύ καλή γνωριμία των δύο πουλιών και πολύ καλό πύρωμα της θηλυκιάς. Εγώ στην προσπάθεια μου αυτή είχα κάνει τα εξής.
Είχα τοποθετήσει τα πουλιά μέσα σε κλούβα του μέτρου που έπαιρνε χώρισμα.
Τα πουλιά ήταν από την μία μεριά το καναρίνι και από την άλλη η καρδερίνα στην οποία όμως είχα τοποθετήσει ψεύτικα κλαδάκια ώστε να μοίαζει περισσότερο με φυσικό το περιβάλλον της. Στο χώρισμα δεν είχα τοποθετήσει κλαδιά και για να βλέπονται αλλά και για να μπορώ άνετα να το τραβήξω όποτε χρειαστεί.
Η τροφή και στα δύο πλήρεις.
Προσπαθούσα όσο γίνεται και τα δύο πουλιά να πυρώσουν συγχρόνως.
Τοποθέτησα ένα έμπειρο αρσενικό αρκετά ήσυχο με μία άπειρη θυληκιά.
Προσπάθησα όσο γίνεται να μην τα ενοχλώ.
Τοποθέτησα σε σημείο που να μην φαίνεται αλλά να ακούγεται μία καρδερίνα αρσενική που φώναζε πολύ για να ακούει η θηλυκιά.
Όταν άρχισε να πυρώνει η θηλυκιά παρατήρησα ότι προσπαθούσε να φτιάξει φωλιά μόνη της. Τοποθέτησα δύο φωλιές την μία στην πρόσοψη του κλουβιού και την άλλη στο βάθος.Αυτή έφτιξε τελικά την δική της φωλιά. Όταν βεβαιώθηκα ότι και τα δύο πουλιά ήταν πυρωμένα και εντάξει μεταξύ τους τράβηξα το χώρισμα. Η καρδερίνα ακούγοντας το τραγούδι της άλλης και παρασυρμένη από τις ορμόνες στήθηκε στο καναρίνι.
Το λάθος μου; Δεν είχα υπομονή.
Ακόμα αυτό το λάθος μου δεν το βγάζω από το μυαλό μου.

Έχω ακούσει για κάποιον στο Αγρίνιο που ζευγαρώνει αρσενικά καναρίνια με θηλυκιές καρδερίνες κατ' επανάληψη. Ένας κοινός φίλος μου ανέφερε ότι το κάνει για να πετύχει καλύτερο χρωματισμό(καλύτερη μάσκα).. Μου κάνει εντύπωση γιατί,όσο γνωρίζω, τα υβρίδια-τα αρσενικά-μοιάζουν περισσότερο στον πατέρα.Αν ισχύει αυτό έρχεται σε αντίθεση με το παραπάνω. Θα προσπαθήσω να τον βρώ αν κατέβω Αγρίνιο. Μάλλον φέτος θα επιχειρήσω & εγώ τέτοιο ζευγάρωμα.Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει δει τέτοιο υβρίδιο ας γράψει τουλάχιστον σχετικά με τα χρώματα.

Ισίδωρε γιατί λες οτι δεν έκανες υπομονή; Ποιό ήταν το λάθος που έκανες από εκείνο το σημείο και μετά;

ολα γινονται με λιγη υπομονη. Το δυσκολο ειναι να ετοιμαστει η καρδερινα, μαλλον πρεπει να περιμενεις αργα την ανοιξη προς καλοκαιρι, μιας και τεχνιτο φωτισμο να εχεις ειναι δυσκολο να ετοιμαστει η καρδερινα γρηγοροτερα. Μετα πολλες ωρες παρατηρηση να δεις αντιδρασεις και συμπεριφορα και ολα γινονται! Καλη επιτυχια σου ευχομαι!

Το λάθος που έκανα εγώ ήταν να σηκώσω το πουλί για να δω τα αυγά πολλές φορές.Αυτό είχε ως συνέπεια να παρατήσει τα αυγά.

Έχω ακούσει για κάποιον στο Αγρίνιο που ζευγαρώνει αρσενικά καναρίνια με θηλυκιές καρδερίνες κατ' επανάληψη. Ένας κοινός φίλος μου ανέφερε ότι το κάνει για να πετύχει καλύτερο χρωματισμό(καλύτερη μάσκα).. Μου κάνει εντύπωση γιατί,όσο γνωρίζω, τα υβρίδια-τα αρσενικά-μοιάζουν περισσότερο στον πατέρα.Αν ισχύει αυτό έρχεται σε αντίθεση με το παραπάνω. Θα προσπαθήσω να τον βρώ αν κατέβω Αγρίνιο. Μάλλον φέτος θα επιχειρήσω & εγώ τέτοιο ζευγάρωμα.Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει δει τέτοιο υβρίδιο ας γράψει τουλάχιστον σχετικά με τα χρώματα.
Να κάνω μία διόρθωση στο παραπάνω post που είχα δημοσιεύσει.
Το ζευγάρωμα αρσενικού καναρινιού-θηλυκής καρδερίνας αποφέρει μούλους με ΌΧΙ καλύτερη (κόκκινη) μάσκα αλλά "σπανιότερης", δηλαδή βγαίνει πιθανόν πουλί με χρωματισμό καναρινιού αλλά μύτη καρδερίνας.
Το λάθος οφείλεται σε δική μου λάθος καταννόηση της πληροφορίας.
Να ζητήσω συγνώμη για τη λάθος μεταφορά αυτής.
Υ. Γ.: Έπειτα από τις... Τελευταίες εξελίξεις, μάλλον θα, αποφύγω να επιχειρήσω την παραπάνω διασταύρωση!

για ζευγαρωμα αρσενικησ καρδερινασ με θυλικο καναρι πρεπει η θυλικια να ειναι σκουροχρωμη;η ιδια διαδικασια ειναι οπωσ με το ζευγαρωμα 2 καναριω;

πως να τα ξαναβαλει αμα η θηλυκια παρατησει τα αυγα δεν ξανακαθετε πανω με τιποτα για αυτο αλλωστε δεν κανει να ενοχλουμε τα θηλυκα οταν κλωσσανε.

εγο ζευγαροσα αρσεν καρδερινα με κιτρινη καναρινα δεν παιζει ρολο αν δεν ειναι σκουροχρωμη

Back