Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα καναρινιού με φλώρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης savio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

savio

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Ιταλία
Καλώς σας βρήκα! Χάρηκα απίστευτα για την ύπαρξη ενός forum για τα πουλάκια και σίγουρα θα υπάρξω ενεργό μέλος! Μένω πλέον μόνιμα Ιταλία, μα αναζητώ συμβουλές από τα πάτρια εδάφη :)
Θα ήθελα να μάθω εάν μπορεί να γίνει ζευγάρωμα φλώρου με καναρίνι..
Ο πατέρας μου για αρκετά χρόνια κάνει ζευγαρώματα για καρδερινοκάναρα με επιτυχία, αλλά ποτέ δεν έτυχε κάτι σχετικό με κανάρι και φλώρο.
-> Καταρχάς εάν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, είναι προτιμότερο αρσενικός φλώρος με κανάρα ή θηλυκός φλώρος με αρσενικό κανάρι... Ρωτάω για να γνωρίζω τι θα πρέπει να ψάξω, επειδή έχω ήδη καναρίνια.
-> Τα πουλάκια που ίσως προκύψουν από το ζευγάρωμα θα είναι στείρα, όπως π.χ. τα καρδερινοκάναρα;
-> Επίσης, δύο φλώρια μπορούν να ζευγαρώσουν κανονικά στο κλουβί ή είναι δύσκολο;
Λατρεύω τα φλώρια και θα ήθελα να γνωρίζω τη προοπτική αυτή.

Σας ευχαριστώ θερμά!
 
και εγώ θα ήθελα να μάθω αν μπορουν να ζευγαρώσουν 2 φλώροι σε ζευγαρώστρα 60 εκ μήκος, 30 εκ πλάτος.. με κανάρα μπορούν πιο εύκολα σε τέτοιο κλουβι;
 
Καλησπέρα σας! Είναι εφικτό να ζευγαρώσει φλώρος με κανάρα. Αλλά με κάποιες προϋποθέσεις:
1ον) Η κανάρα να είναι πρωτάρα στην αναπαραγωγή, ώστε να δεχτεί εύκολα τον φλώρο για ταίρι.
2ον) Να μην υπάρχουν άλλα αρσενικά καναρίνια στον χώρο. Αν υπάρχουν η κανάρα θα πυρώσει από το κελάηδισμα του καναρινιού και όχι από του φλώρου.
3ον) Μια κανονική ζευγαρώστρα είναι καλή για αυτό το ζευγάρωμα. Αν βέβαια υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κλουβί, ακόμα καλύτερα! Αλλά τώρα ας απαντήσω στα ερωτήματα σου:
1)Προφανώς καλύτερα να είναι αρσενικός ο φλώρος. Αν γίνει το αντίθετο θα είναι πολύ πιο δύσκολο το θηλυκό αγριοπούλι να δεχτεί να ζευγαρώσει με τον κανάρο.
2) Όπως τα καρδερινοκάναρα και τα περισσότερα υβρίδια, ναι, οι νεοσσοί που θα προκύψουν θα είναι στείροι.
3) Αν οι φλώροι που έχεις είναι εκτροφής, τότε φυσικά και μπορούν να ζευγαρώσουν στο κλουβί. Μια κλούβα μέτρου είναι ότι πρέπει. Αν, όμως είναι πιασμένα τα πουλιά, θα είναι λίγο δυσκολότερο.
Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τέτοιες αναπαραγωγές, αλλά διαβάζοντας έμαθα. Ελπίζω να βοήθησα! Φιλικά! Καλή συνέχεια με τα πουλάκια σου και καλές αναπαραγωγές!
 
  • Like
Αντιδράσεις: xaxo4
ευχαριστω.. είναι δυνατόν η κανάρα να παρουσιάσει αλλη συμπεριφορα κατα την αναπαραγωγη με ένα άγριο πουλί και άλλη με ένα αρσενικό καναρίνι;
 
Η συμπεριφορά της είναι λίγο-πολύ η ίδια. Το κλειδί της υπόθεσης όσον αφορά στη συμπεριφορά των πουλιών βρίσκεται σε αυτήν του αρσενικού. Αν το ιθαγενές αρσενικό είναι σχετικά καλά κοινωνικοποιημένο, οι πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της συμπεριφοράς του θηλυκού, είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το αρσενικό.
 
δυστυχως τα αγρια πουλια έχουν συχνά πρόβλημα κοινωνικοποίησης νομίζω..
 
δυστυχως τα αγρια πουλια έχουν συχνά πρόβλημα κοινωνικοποίησης νομίζω..
μάλλον το έγραψες χωρίς να το σκεφτείς αυτό. Στην φύση μια χαρά κοινωνικοποιημένα είναι.
 
Back
Top