Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα καναρινιών τέλη Σεπτέμβρη

fodas

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2009
Μηνύματα
31
Πόλη
Καρδίτσα
Θέλω να βάλω τα καναρίνια μου για ζευγάρωμα τέλος Σεπτεμβρίου που δεν έχει πολύ ζέστη. Πειράζει που έρχεται χειμώνας ή είναι καλή η εποχή;
 
Τα πουλάκια σου μόλις θα έχουν τελειώσει τη πτερόρροια. Δωστους τον χρόνο που χρειάζονται να συνέλθουν και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Θα χρειαστούν και τουλάχιστον ένα μήνα διατροφική προετοιμασία.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα πουλιά ζευγαρώνουν την Άνοιξη γιατί τότε αυξάνεται το φως και η θερμοκρασία. Αν επιλέξεις τον Σεπτέμβρη για αναπαραγωγή θα κάνεις μεγάλο λάθος και θα έχεις πολλές και αρνητικές συνέπειες στα πουλιά σου.

Ρίξε μια προσεκτική ματιά στις πληροφορίες μας για την αναπαραγωγή των καναρινιών.
 
Φίλε μου, καλά σου λέει η Τζωρτζίνα, να μην τα βάλεις για ζευγάρωμα. Σκέψου οτι πολλές φορές η πτερόροια ακόμα δεν έχει τελέιώσει μπορεί να φτάσει μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου ή το πολύ μέχρι του Αγ. Δημητρίου. Και αν τα έχεις και εξω θα πρέπει να προσαρμόζονται σιγά-σιγά για τον χειμώνα. :)
 
Η περιοδος ζευγαρωματος ειναι απο μεσα Μαρτιου εως και τελη Ιουνιου χονδρικα. Καθε αλλη περιοδος ειναι απαγορευτικη για ζευγαρωμα σε εξωτερικο χωρο!

Αν διαθετεις χωρο εσωτερικο με ειδικες λαμπες που θα αυξανουν το ''ημερησιο'' χρονο και θα υπαρχει ιδανικη υγρασια και θερμοκρασια, μπορεις να ζευγαρωσεις και απο Ιανουαριο.

Ψαξε τα αρθρα για την αναπαραγωγη και στο φορουμ αναπαραγωγης καναρινιών και νομιζω οτι θα κατατοπιστεις πληρως!
Για οποιαδηποτε αποροια μη διστασεις!
 
Φιλε Φοντα, το πιθανοτερο ειναι να εισαι νεος εκτροφεας και τα πουλια αποκλειεται να ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα τον Σεπτεμβρη. Θα περιμενεις να δεις πουλια και πουλια δεν θα βλεπεις. Το καλύτερο ειναι να τα βαλεις εφοσον τα εχεις σε κλειστο χορο καπου προς τα Χριστούγεννα αλλιώς εξω περιπου τον Μαρτιο.
 
Μην ταλαιπωρησεις τα πουλια απο τοσο νωρις. Ακου και κανεναν εδω που εχουν πειρα. Το μονο που θα καταφερεις ειναι να ρισκαρεις να χασεις τα πουλια σου.
 
Back
Top