Συζήτηση Άρθρου Ζευγάρωμα καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Γενική συζήτηση σχετικά με το άρθρο "Ζευγάρωμα καναρινιών". Ερωτήσεις, πληροφορίες ή διευκρινήσεις που αφορούν στο άρθρο και το περιεχόμενό του.

Άρθρο Ζευγάρωμα Καναρινιών​

 
Όταν γίνεται η προετοιμασία της αναπαραγωγής δηλαδή να βάλουμε συγκεκριμένα πράγματα στο αρσενικό για μια εβδομάδα και έπειτα την ίδια διατροφή τα καναρίνια έχουν τοποθετηθεί από την έναρξη της πρώτης μέρας της προετοιμασίας στην ζευγαρώστρα;
 
Επίσης δεν αναφέρεις πότε βγαίνει το χώρισμα. Και αν ξέρει κάποιος να μας πει αν παίζει ρόλο το χώρισμα να επιτρέπει στα πουλιά να βλέπονται η όχι.
 
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες "συστάσεις" πριν την αναπαραγωγή. Είναι διαφορετικό πράγμα η διατροφική προετοιμασία και διαφορετικό η εξοικείωση των πουλιών του ζευγαριού μεταξύ τους.

Επομένως, το αν θα μπουν τα πουλιά μαζί από την αρχή, αν θα υπάρχει χωρισμα που θα επιτρέπει την οπτική επαφή ή όχι, εξαρτάται περισσότερο από την εκτροφή και το πως θέλει να διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης την αναπαραγωγή των πουλιών του.

Εάν η αναπαραγωγή είναι μια διαδικασία ρουτίνας με στόχο το αποτέλεσμα, τότε μπορεί να γίνει ακόμη και αλλάζοντας ένα καλό αρσενικό από κλουβί σε κλουβί κάθε μισή ώρα, μόνο και μόνο για να πάρεις τους απογόνους του.

Εάν κάποιος έχει ένα ζευγάρι που του αρέσει να το βλέπει, τότε μπορεί να βάλει τα πουλιά μαζί από την αρχή σε μια ζευγαρώστρα χωρίς να υπάρχει καν χωρισμα και έτσι να παρακολουθεί τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της. Αν ενδιαφέρεται για το κελάηδημα του αρσενικού, τότε θα πρέπει να βάλει "τυφλό" χώρισμα μέχρι να έρθει η στιγμή που τα πουλιά θα είναι έτοιμα.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος την αναπαραγωγή των πουλιών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αναπαραγωγική ετοιμότητα των πουλιών και διατροφικά αλλά και χρονικά, οπότε και να να λειτουργεί το ένστικτό τους στο μάξιμουμ, αλλά και να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σωματικά στη διαδικασία.
 
Ενα μικρό σχόλιο σχετικά με την τσόχα. Η θηλυκιά μου πέταξε 2 φορές την τσόχα εκτός φωλιάς, και αφού δεν την επέστρεψα τρίτη φορά, τότε πήρε κλωστές κι άρχισε το χτίσιμο. Μια χαρά πήγε όλη η διαδικασία μετά. Ισως το έκανε γιατί γινόταν πολύ μικρός ο χώρος της φωλιάς. Η φύση ξέρει καλύτερα
 
@st.aureus, Γι' αυτό ράβουμε την τσόχα στην φωλιά. Για να εκλαμβάνεται από το θηλυκό, ως ενιαίο σύνολο. Από την στιγμή που την έβγαλε έστω και μια φορά, δεν υπήρχε περίπτωση να την δεχτεί.

Φυσιολογική αντίδραση.
 
Θανάση, είτε αυγό, είτε αυγοτροφή δίνουμε για όλο το διάστημα που τα μικρά καναρίνια τρέφονται από τους γονείς τους και συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη ανεξαρτητοποίηση τους.

Κατά τα άλλα, αν θα είναι αυγό ή αυγοτροφή εξαρτάται από τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς να ταΐζουμε τα καναρίνια αυτήν την περίοδο. Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην επιλογή. Το θέμα είναι καθαρά πρακτικό.
 
Θανάση, είτε αυγό, είτε αυγοτροφή δίνουμε για όλο το διάστημα που τα μικρά καναρίνια τρέφονται από τους γονείς τους και συνεχίζουμε μέχρι την πλήρη ανεξαρτητοποίηση τους.
Σταύρο ευχαριστώ για την απάντηση. Αναφέρομαι στην περίοδο της προετοιμασίας κυρίως, όταν δεν έχουμε ακόμα μικρά, αλλά το δεύτερο μέρος της απάντησής σου με κάλυψε.
 
Back
Top