Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα κόκκινου με λευκό καναρίνι

nautikos52

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2009
Μηνύματα
133
Πόλη
Brussels
'Εχω ένα κόκκινο λιποχρωμικό καναρίνι και σκέφτομαι να το ζευγαρώσω με λευκή σκουφάτη. Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός; Είναι εφικτός ή απλώς θα ταλαιπωρήσω άδικα τα πουλιά. Πάντως την κανάρα δεν την έχω ακόμα αλλά σκέφτομαι για το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ώστε να τα ετοιμάσω μέχρι το Μάρτη.
 
Εφικτός είναι ο συνδυασμός και θα σου βγάλουν απογόνους αλλά:
1ον το σκουφί δεν θα είναι και το καλύτερο δυνατό αφού για τα σκουφάτα το κεφάλι του μη σκουφάτου συντρόφου πρέπει να τηρεί κάποιες προδιαγραφές.
2ον το χρώμα δεν θα είναι ποτέ καθαρό κόκκινο αφού γι αυτό χρειάζεται και οι δύο γονείς να φέρουν τον κόκκινο παράγωντα. Αν το λευκό είναι κυρίαρχο πιθανόν θα πάρεις κάποια λευκά καναρίνια, όλα τα άλλα θα είναι κοινά καναρινάκια.
 
Ευχαριστω. Αλλά τι εννοείς όλα τα άλλα θα είναι κοινά καναρινάκια;
 
Κοινά καναρίνια ονομάζονται όλα τα καναρίνια που δεν ταιριάζουν σε κάποιο πρότυπο (τύπου, χρώματος κλπ). Τα περισσότερα πουλιά που θα βγουν θα είναι πορτοκαλοροδακινοκόκκινο χρώμα, οπότε δεν θα ανήκουν στα κόκκινα και τα σκουφάτα θα έχουν πολύ φτωχό σκουφί το οποίο δεν θα τα κατατάσει στην κατηγορία των γερμανικών σκουφάτων. Το σωστό ζευγάρωμα του κόκκινου είναι με κόκκινο. Αν το πουλί που έχεις είναι κόκκινο έντονο πρέπει να ζευγαρώσει με κόκκινο χιονέ ή το αντίθετο.
 
Back
Top