Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα τον Οκτώβρη

katerinak

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2017
Μηνύματα
924
Πόλη
Ζάκυνθος
Παρεα τα φωτα σας και παλι(πως με αντεχετε με τοσες αποριες ουτε εγω το ξερω...), καποιοι βαζουν τα πουλια τους για ζευγαρωμα και τον Οκτωβρη, ποια η γνωμη σας πανω σε αυτο;Θα ηθελα να μαθω εσεις τι λετε, μιας κι εγω δεν εχω καθολου γνωμη ή γνωσεις πανω σε αυτο...
Εκ των προτερων σας ευχαριστω ολους πολυ! 🙂
 
Βάσει του άρθρου: Η αναπαραγωγή των καναρινιών

''Οι αναπαραγωγικές ορμόνες των καναρινιών πυροδοτούνται την άνοιξη, περίπου κατά τα μέσα Μαρτίου, εφόσον η ηλικία τους είναι άνω των 10-12 μηνών. Παράγοντες ενεργοποίησης (πύρωμα) είναι ένας συνδυασμός διάρκειας ωρών φωτεινότητας ημέρας και θερμοκρασίας.

Περιβαλλοντικές συνθήκες
Η ημερήσια διάρκεια κυμαίνεται από 12 έως 14 ώρες.

Σε περίπτωση εσωτερικής αναπαραγωγής με τεχνητό φωτισμό, η διάρκεια αυτή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβεί τις 14 ώρες, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο τα πουλιά να προχωρήσουν σε
πτερόρροια, μια φυσιολογική ετήσια κατάσταση (περί το τέλος του καλοκαιριού), ασύμβατη όμως με την φάση της αναπαραγωγής.''

Οτιδήποτε παρεκκλίνει από τον κανόνα θα το χαρακτήριζα επικίνδυνο και υποκινούμενο από ιδιοτελή-κυρίως οικονομικά- συμφέροντα.
Επομένως, υπομονή.
 
με τοσες αποριες
Δεν είναι πρόβλημα όταν υπάρχει λόγος. Οι περισσότερες ερωτήσεις όμως έχουν απαντηθεί εκατοντάδες φορές εδώ μέσα. Κάνετε ένα κόπο και γράψτε στην αναζήτηση αυτό που σας ενδιαφέρει. Θα πάρει λιγότερο χρόνο. Εάν δεν απαντηθεί το ερώτημα σας, ανοίξτε ένα θέμα και ρωτήστε συγκεκριμένα τις απορίες που σας έχουν μείνει.

https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-καναρινιών-τέλη-Σεπτέμβρη.16208/
 
Δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος Κατερίνα μου και για την ακρίβεια δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε σένα. Είναι καλό γενικά να κάνουμε μια αναζήτηση πριν την ερώτησή μας. Υπάρχουν σχεδόν τα πάντα που εξηγούνται με τις απόψεις πολλών ατόμων και μπορεί κάποιος να βγάλει καλύτερα συμπεράσματα με αυτόν τον τρόπο από το να πάρει μια δύο απαντήσεις στην ίδια ερώτηση του θέματος του.

Στη συνέχεια, οτιδήποτε μείνει κενό στην απορία μας, μπορούμε φυσικά να ρωτήσουμε σε ξεχωριστό θέμα ή και σε κάποιο από τα προηγούμενα. Διάθεση για βοήθεια υπάρχει από όλους μας.
 
Back
Top