Αναπαραγωγή Ζευγάρωμα Ringneck με Cockatiel

antonis87

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2014
Μηνύματα
3
Καλημέρα. Έχω πιάσει από μωρά δυο παπαγάλους ένα Ringneck και ένα Cockatiel. Τυχαία βγήκε αρσενικό το Ringneck και θηλυκό το Cockatiel. Πέρσι το Cockatiel γέννησε κάτω στο κλουβί 3 αβγά και τα έσπασε. Φέτος όταν γέννησε πάλι το πρώτο αβγό κάτω στο κλουβί αποφάσισα να τους αγοράσω μια φωλια. Τελικά γέννησε ακόμα 4 αβγά μέσα στη φωλιά και έχει λίγες μέρες που τα βράζει.

Και οι δυο παπαγάλοι είναι τελείως μερωμένοι και τους είδα να ζευγαρώνουν. Υπάρχει περίπτωση να έχουν σπόρο τα αβγά; Γνωρίζω ότι είναι τελείως διαφορετικά είδη παπαγάλων. Έχει ακούσει ποτε κάποιος παρόμοια περιπτώση;
 
Υπάρχει περίπτωση να έχουν σπόρο τα αβγά; Γνωρίζω ότι είναι τελείως διαφορετικά είδη παπαγάλων. Έχει ακούσει ποτε κάποιος παρόμοια περιπτώση;
Όχι Αντώνη, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν μπορεί να γίνει αναπαραγωγή αυτών των πουλιών μεταξύ τους. Τα αυγά που θα κάνει το θηλυκό δεν υπάρχει περίπτωση γονιμοποιηθούν.
 
Σταύρο είσαι σιγουρος. Σου έχει ξανατύχει;
 
H ουσία της ερώτησής σου απαντήθηκε από τον Σταύρο.
Ήθελα να σου επισημάνω, πως ακόμα και αν γνωρίζονται από μωρά ακόμα και αν έχουν αναπτύξει φιλία, δεν θα πρέπει να συγκατοικούν στο ίδιο κλουβί. Τα πουλιά αυτά θα μπορούσαν να βρίσκονται μόνο υπό την επιμέλειά σου στον ελεύθερο χώρο ταυτόχρονα για παρέα.
Τις εποχές του οίστρου και με τις πιθανές ορμονικές αλλαγές ανά ηλικία, θα μπορούσες να αντιμετωπίσεις καταστροφικές συνέπειες.
Να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι!
 
Back
Top