Αναπαραγωγή Ζευγαρι lovebirds δε γενναει εδω και 3 χρονια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης coyote
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

coyote

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Πτολεμαΐδα
Παιδια οποιος εχει καποια γνωση παραπανω σ αυτο το θεμα ας βοηθησει. Εχω ενα ζευγαρι Lovebirds εδω κ 3 χρονια. Προσπαθω να τα προσεχω οσο πιο πολυ μπορω. Δεν γεννανε ομως.Φυσικα δεν ηξερα κ βασικα πραγματα (διατροφης ας πουμε). Σουπιοκοκαλα, βιταμινες κλπ. Τα εχω δει να ζευγαρωνουν παντως. Σπανια αλλα τα εχω δει. Μαλιστα καποια στιγμη που αναγκαστικα να τα δωσω σε αναδοχους λογο δουλειας οταν τα ξαναπηρα μου ειπαν οτι ειχαν δει κ ενα αυγουλακι. Οσο καιρο τα εχω εγω ομως τιποτα (2 συνεχομενα χρονια). Τι μπορει να φταιει η τι κανω λαθος εγω; Μπαινουν, βγαινουν στην φωλια αλλα τιποτα.Φωλια, οκ.Βιταμινες τα βαζω σε νερο κ τροφη. Σουπιοκοκαλο, οκ. Πετρα, οκ.Χωρις υλικο για φωλια, τιποτα.Χαρτι, τιποτα.Ινες,τιποτα. Τωρα εβαλα ξυλωδεις ινες κ περιμενω να δω αν θα κανουν κατι με αυτες. Ευχαριστς προκαταβολικα για την βοηθεια σας.HELP.
 
Κατ αρχας, ποσο σε ζηλευω που εχεις σιγουρο ζευγαρι. Τα δικα μου καναν 7 αυγα, που αποδειχθηκαν κλουβια, το ενα σιγουρα θηλυκο δειχνει σημαδια ζευγαρωματος αλλα το αλλο δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αρσενικο, δεν τη ζευγαρωνει. Τελος παντων.Αυτο που θα σου προτεινα ειναι παρμενο απ την ανθρωπινη ζωη, κ μαλλον θα το δοκιμασω κ εγω.Αν τα εχεις σε ζευγαρωστρα, βαλε το χωρισμα κ χωρισ τα για καμια βδομαδα.Ισως το να βρισκονται τοσο κοντα χωρις να μπορει να αγγιξει ουσιαστικα το ενα το αλλο να τονισει τη σεξουαλικη τους ορεξη(περισσοτερα περι τουτου απευθυνθειτε στο Θανο Ασκητη:D).Αποτελει αποψη μου. Να σε ρωτησω κτ. Το αγορασες ως ζευγαρι, η ξεχωριστα; Πως δλδ το ξεχωρισες το αρσενικο οτι ειναι πραγματι αρσεννικο;
 
Ευχαριστω κατ αρχην για το ενδιαφερον. Τον Φρηξο κ την Ελλη τους αγορασα σαν ζευγαρι απο petshop. Στα Lovebirds ομως το να καταλαβεις ποιο ειναι ποιο ειναι ολοκληρη επιστιμη οπως εχω διαπιστωσει. Κανενας δεν ειναι σιγουρος. Τωρα... Το οτι ειδα τα δικα μου να ζευγαρωνουν δεν παει να πει οτι ειναι κ διαφορετικου φυλου. Μακαρι να ειναι ετσι. Θα περιμενω λιγο ακομη κ μετα θα δοκιμασω κ την ιδεα σου μπας κ δουμε φως. Σ ευχαριστω.
 
Καλησπέρα και από μένα,
ίσως ένα στοιχείο που παίζει ρόλο είνα το υλικό της φωλίας, σε παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετώπιζα χρησιμοποίησα τα φύλα από ένα φυτό το οποίο συνήθως το φυτεύουν στις νησίδες ανάμεσα στους δρόμους και μοιάζει με τον φοίνικα.. Κόβεις ένα κομάτι (ή παίρνεις από τα κομενα όταν κλαδεύουν) το καθαρίζεις πολύ καλά για να φύγουν οι ρύποι... και μετά βάζεις ένα κομάτι στην κλούβα περίπου 30 με 40 πόντους. Σύντομα θα αρχίσουν να το κόβουν σε λωρίδες και να το βάζουν στη φωλία.
Σε μένα είχε φέρει αποτέλεσμα ελπίζω και σε σένα...

Φιλικά,
Γίάννης
 
ευχαριστω για την συμβουλη grathens. Οσο για τα κλαδακια που λες, δυσκολο να βρω γιατι δεν καταλαβα ποιο φυτο μου λες. Θα ψαξω ομως οσο ειναι δυνατον γαι να βρω λυση στο προβλημα μου. Σ ευχαριστω πολυ.
 
Καλησπέρα,
συγνώμη εάν σε μπέρδεψα με την απάντηση μου. Το φυτό στο οποίο αναφέρομαι δεν είναι ένα. Μπορεί να είναι φοινικιά, μπανανιά ή κάποιο αντίστοιχο το οποίο δεν έχει κλαδάκια αλλά φύλλα πράσινα μακριά. Τα φύλλα αυτά έχουν ινώδη σύσταση η οποία βοηθάει τα Lovebirds να τα κώβουν λωρίδες και να τα μεταφέρουν στην φωλιά κάτω από τα φτερά τους.
Επίσης θεωρώ ότι επειδή είναι ακόμα «ζωντανά» τα φύλλα περιέχουν την απαιτούμενη υγρασία για την φωλιά σε σχέση με τα προιόντα εμπορίου που είναι συνήθως αποξηραμένα.
Αυτά μου τα είπε ένας εκτροφέας... Το έχω δοκιμάσει και εγώ σε ένα ζευγάρι και έπιασε. Το άλλο ζευγάρι όμως είχε θετικά αποτελέσματα χωρίς αυτό το υλικό...

Εάν το χρησιμοποιήσεις πολύ πολύ προσοχή στην καθαριώτητα από φυτοφάρμακα και ρύπους..

Φιλικά,
Γιάννης
 
Back
Top