Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα αρσενικου λουγαρου με καναρα

alekan13

PB New Member
Εγγραφή
26 Απρ 2008
Μηνύματα
28
Πόλη
Νίκαια
Θα μπορουσε καποιο παιδι να γραψει τις βασικες κινησεις για ενα σωστο ζευγαρωμα αρσενικου λουγαρου με καναρας;
θα θεσω καποια αρωτηματα και αν καποιος μπορει ας κανει τον κοπο να τα απαντησει.
1)τα πουλια τα βαζουμε με χωρισμα στην αρχη; Αν ναι για ποσο; Και απο ποιον μηνα πρεπει να τα εχουμε χωρισμενα;
2)ποτε βγαινει το χωρισμα;
3)καθε ποτε βαζουμε αυγο στα πουλακια;
4)γενικοτερα ποιες τροφες χρησιμοποιουμε οταν θελουμε να βαλουμε τα πουλακια σε διαδικασια αναπαραγωγης;
υγ: και τωρα μια ερωτηση σχετικη με το δικο μου λουγαρακι,:) οποτε του βαζω αυγο δεν το πλησιαζει καν,θεμα με την ποιοτητα του αυγου δεν υπαρχει, εγω προσωπικα δεν εχω ξαναδει τετοια αντιδραση απο πουλι, εσεις τι λετε;ειναι τοσο αντρας που μου δειχνει πως δεν χρειαζετε το αυγο;:D
 
1ον Τα βάζουμε με χώρισμα μέχρι να δούμε ότι ταΐζονται μέσα από το χώρισμα. Προσωπικά ένα ζευγάρι που έβαλα φέτος δεν τους έβαλα καθόλου χώρισμα, αλλά είναι καλό να το βάλουμε για την σωστή προετοιμασία του κάθε είδους. Η κανάρα πυρώνει πιο γρήγορα από το λούγαρο και γιαυτό πρέπει να μπορούμε μέσω της διατροφής να την συγκρατήσουμε.
2ον Απάντησα ήδη μόλις αρχίσουν να ταΐζονται
3ον Στην προετοιμασία βάζουμε αυγό και γενικά πλούσια διατροφή. Πρώτα στο λούγαρο και πολύ αργότερα στην κανάρα για να πυρώσουν σχεδόν ταυτόχρονα
4ον Για το λούγαρο έχει έτοιμες αυγοτροφές για άγρια. Επίσης δίνουμε φρούτα και λαχανικά συχνά και μουσκεμένους σπόρους.

Χρειάζεται αυγό σίγουρα. Δοκίμασε να το τρίψεις στον τρίφτη και να το αναμίξεις με σπόρους και τριμένη φρυγανιά, ή να το κάνεις αυγοτροφή (έχει συνταγή αν κάνεις αναζήτηση). Δεν το έχει μάθει για αυτό δεν το τρώει. Απλά είναι επιφυλακτικό με τις καινούριες τροφές.
Προσοχή τα λούγαρα έχουν την τάση να τρώνε πολύ και να παχαίνουν. Μην το παρακάνεις με το αυγό σε καιρό που δεν έχουν αναπαραγωγή.
 
Φιλε βασιλη σε ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.
θα ηθελα να σε ρωτησω κατι ακομα, ποτε πρεπει να βαλουμε μαζι τα πουλακια; Φεβρουαριο ειναι καλα;
και ποτε μπαινουνε σε διαδικασια αναπαραγωγης;τον μαρτιο;
 
Έχω την εντύπωση (παρατηρώντας από τα δικά μου, δεν το έχω διαβάσει κάπου) ότι τα λούγαρα ξεκινάνε σχετικά νωρίς. Όλα τα ιθαγενή θέλουν ένα διάστημα προσαρμογής στο χώρο που θα τα βάλουμε και καλή γνωριμία με το ταίρι τους. Φέτος είχα 1 ζευγάρι Λούγαρο με κανάρα και 1 ζευγάρι λούγαρα. Και στις δύο περιπτώσεις τα πουλιά ήταν μαζί από Φλεβάρη και άρχισαν τα πρώτα ταΐσματα μετά τον Μάρτη. Βατέματα είδα ακόμη πιο αργά. (δυστηχώς δεν πήρα απογόνους λόγω θηλυκών αλλά τουλάχιστον μου έμεινε η εμπειρία). Σε σχέση με καρδερίνες που ξύπνησαν τώρα 😛 νομίζω ξεκίνησαν νωρίς.
 
Back
Top