Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα καναρινιων σε μεγαλη κλουβα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nxr26
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nxr26

PB New Member
Εγγραφή
29 Οκτ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα ειμαι καινουριος στη παρεα αλλα παλιως στην αναπαραγωγει καναρινιων! Μεχρι τωρα εβαζα πολλα ζευγαρια σε ζευγαρωστρες φετος εθτιαξα μια υπεθρια κλουβα διαστασεων 2,5χ1,55χ1,90 (μ, β,υ) και σκεφτομε να δοκιμασω να βαλω ολα τα ζευγαρια ελεφθερα με σα στη κλουβα! Εχει δοκιμαση καποιος αυτο το τροπο και πιο το μηστικο της επιτυχιας; Μου εχουν πει αλλοι εκτοφοις οτι θα πρεπει τα θυλικα να ειναι σε διπλασια ποσοτητα απο τα αρσενικα
 
φιλε μου δεν το εχω επιχειρησει αλλα απο λογια εμπειροτερων εκτροφεων στην ιστοσελιδα σε παρομοια θεμα(βαλε στην αναζητηση "ζευγαρωμα σε κλουβα" και θα δεις) αλλα και η κοινη λογικη με εχουν πεισει οτι κατι τετοιο ειδικα αν τα θηλυκα δεν ειναι πολλα θα οδηγησει σε τσακωμους για την κυριαρχια στο χωρο και στα θηλυκα. Επισης καποιες θηλυκες μπορει να δημιουργησουν προβληματα σε ξενες φωλιες(καταληψη ή σπασιμο αυγων). Αν η κλουβα υπαρχει αποτι καταλαβα ηδη ειναι μια τελεια περιπτωση για κλουβα πτησης για τα νεα πουλακια που θα βγαλεις.

*αν το να χωρισεις τα πουλακια, αν τα βαλεις αρχικα σε αυτη τη νεα κλουβα σου ειναι ευκολο(παρα το μεγεθος της),τοτε αν θες στην αρχη της αναπαραγωγικης περιοδου δοκιμασε το απλα για να δεις αντιδρασεις και ισως ξεχωρισεις και καποιες προτιμησεις μεταξυ των πουλιων πριν τα βαλεις οριστικα στις ζευγαρωστρες. Αλλα να ξερες οτι χρειαζεται αμεση παρακολουθηση για τσακωμους που μπορει να εχουν ασχημα αποτελεσματα
 
Γενικα με αυτον τον τροπο θα χασεις τα αυγα και τα πασχαλια.
σε βλεπω να ταραγουδας Λουκιανο Κηλαιδονη (τινος ειναι βρε γυναικα τα παιδια)!1
 
Να σας πω την αληθεια το επειχηρησα καποια στιγμη σε μικροτερη κλουβα και με λιγοτερα ζευγαρια και ειχα προβλημα με τους νεοσους πεφτανε απο τη φωλια η καναρες παντως επειδη τις ειχα διαλεξει και τις ειχα πρωετοιμασει για την περιοδο αυτη δε χαλαγανε τις φωλιες αντιθετος βοηθουσε η μια την αλλη! ΑΤην αλλη βδομαδα θα βαλω και φοτο της κλουβας!
 
Αφενως πειραματιζεσαι, αφετερου δεν εχεις συγκεκριμενο στοχο... Οτι βγει και οπως βγει.Αφου το δοκιμασες μια φορα σε μικροτερη κλουβα και ειδες τα αποτελεσματα τι ρωτας;
Περιμενεις οι εκτροφεις που ''ψειριζουν'' το καθε τι, να τα εχουν ολα χυμα; Και να σου πουνε:
-Nαι βρε... Ετσι βαλτα ολα μαζι και θα βγαλεις φοβερα πουλια... Και για πιο μυστικο επιτυχιας ρωτας; Πως θα εχεις χασει τελειως τον μπουσουλα, τα αυγα και τα... Πασχαλια;
 
Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους. Δεν είναι μόνο θέμα ψειρίσματος και καλών απογόνων. Δύο προβλήματα για μένα είναι τα πιο βασικά.
1ον Δεν μπορείς να ελέγξεις επαρκώς τα ζευγάρια και τις φωλιές με αποτέλεσμα να έχεις πολλές απώλειες σε νεοσσούς.
2ον Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρεις τις συγγένειες από τα πουλιά που θα βγάλεις. Τον επόμενο χρόνο πως θα ζευγαρώσεις πουλιά; Θα τα αφήσεις πάλι χύμα; Θα καταλήξουν να ζευγαρώνουν αδέρφια μεταξύ τους και πολύ σύντομα θα εκφυλιστούν τα πουλιά σου με αποτέλεσμα να βγαίνουν πουλιά φιλάσθενα, με άσχημα χαρακτηριστικά και να μειώνετε η γονιμότητα των πουλιών σε κάθε γενιά.
Η κλούβα είναι τέλεια για τις θηλυκές πριν την αναπαραγωγή και για τα μικρά μόλις απογαλακτιστούν.
 
Καλησπερα εννοητε οτι οταν επειρουμε κατι τετοιο ποτε δεν αφηνουμε συγγενεις μεσα στον ιδιο χωρο! Τα πουλια ειναι απο τρεις διαφορετικες ''οικογενειες'' και καθε χρονο γινετε ανανεωση των θυλικων πουλιωνγια να αποφυγω αιμομυξιες και ποτε στα τοσα χρονια που ασχολουμε δεν ειχα τετοιο προβλημα! Αυτα σε απαντησει καποιων που ειπαν οτι θα χασω τα αυγα και τα πασχαλια! Οσο για το αν ειναι χυμα, δεν ειναι, απλα τα πουλια ειναι ελευθερα να διαλεξουν το τερι τους οι τα τερια τους και τη προηγουμενει φορα ειχα μανες που βοηθουσε η μια την αλλη αδερφια απο τη πρωτη γεννα που ταιζανε τα επομενα και τα μωρα αυτα αποδηχτικαν την επομενη χρονια οι καλητεροι γονεις!
 
Και ας πούμε οτι έχεις γκλόστερ, απο διαφορετικές γενιές, χωρίς αιμομυξίες κτλ. Αν το αρσενικό με buff πτέρωμα επιλέξει την καλύτερη θηλυκιά που και αυτή δυστηχώς έχει buff πτέρωμα τότε τι θα γίνει; Και αν το αρσενικό γκλοστερ είναι κορώνα και το θυληκό επίσης τότε τι θα γίνει (αλλά εσύ θα είχες βάλει μέσα και corona αλλά και consort αλλά αυτά διάλεξαν μόνα τους το ταίρι τους), και αν έχεις λευκά κυρίαρχα και υπολοιπόμενα και ζευγαρώσουν μεταξύ τους τα κυρίαρχα (γιατί αυτά επέλεξαν το ταίρι τους ) τότε τι θα γίνει. Θέλω να καταλήξω οτι ένα τέτοιο ζευγάρωμα μή ελεγχόμενο δεν μπορεί να γίνει και να φέρει επιθυμητά αποτελέσμα και σωστά και υγιεί πουλιά. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες οτι δεν θα μπορείς να γνωρίζεις πλέον σε ποιους γονείς (και ιδιαίτερα στον πατέρα) ανήκουν οι νεοσσοί. Καλύτερα μια ελεγχόμενη κατάσταση για σίγουρα και σωστά αποτελέσματα.
 
Απ΄οτι βλεπω εισαστε ολοι κατα της μεθοδου αυτης και με συμβουλευετε να μη το επειχηρησω (ο καθενας με το δικο του τροπο) και οτι καλητερα θα ηταν να εχω τις ζευγαρωστρες μεσα στη κλουβα! Σας ευχαριστω για το οτι ασχοληστε με τη ''τρελα μου'' γιατι απο μικρος το ειχα σαν... Ονειρο να πω... Να φτιαξω μια τετοια κλουβα και να αφησω μεσα ελευθερους του φτερο τους μου φιλους και τωρα το καταφερα! Θα βαλω μολις μπορεσω φοτο να δειτε τη εννοω! Και θα περιμενω και παλι τα σχολια σας!
 
Εαν και δε βλεπω το λογω να κανεις κατι τετοιο
1)Θα χρησιμοποιησεις πουλια που δεν εχουν καμια συγγενια μεταξυ τους
2)Τα πουλια θα ειναι ειτε κοινα καναρινακια ειτε μιας μονο ρατσας χωρις ιδιοτεροτητα στο ζευγαρωμα. Δηλαδη δε θα χρησιμοποιησεις λευκα ή καναρινια οπως γκλοστερ η οτιδηποτε μη επιτρεπτο.
3)Και παρολου που θα σε απογοητευσω οι νεοσσοι απο τετοιο εγχειρημα θα ειναι πουλια που θα χαρισεις απο εδω και απο κει καθως θα ειναι ακαταλληλα για αναπαραγωγη αφου δε θα ξερεις το βαθμο συγγενια που θα εχουν
Αν θες να κανεις μια τετοια ομαδικη αναπαραγωγη σου προτινω αντι για ενα τσουρμο καναρινια να βαλεις ενα ζευγαρι καρδερινες ενα ζευγαρι φλωρια ενα ζευγαρι σκαρθακια ενα ζευγαρι καναρινια και οτι αλλο εσυ θες και μπορεις να βρεις εκτροφης παντα. Ετσι θα ζευγαρωσει το καθε αρσενικο με το αντιστοιχο θυληκο του ειδους και θα περιοριστουν κατα πολυ τα τυχον προβληματα
 
Απ΄οτι βλεπω εισαστε ολοι κατα της μεθοδου αυτης και με συμβουλευετε να μη το επειχηρησω (ο καθενας με το δικο του τροπο) και οτι καλητερα θα ηταν να εχω τις ζευγαρωστρες μεσα στη κλουβα! Σας ευχαριστω για το οτι ασχοληστε με τη ''τρελα μου'' γιατι απο μικρος το ειχα σαν... Ονειρο να πω... Να φτιαξω μια τετοια κλουβα και να αφησω μεσα ελευθερους του φτερο τους μου φιλους και τωρα το καταφερα! Θα βαλω μολις μπορεσω φοτο να δειτε τη εννοω! Και θα περιμενω και παλι τα σχολια σας!

Εμείς απλά λέμε ότι με την ελεγχόμενη αναπαραγωγή θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν έχεις πρόβλημα να αλλάζεις κάθε χρόνο το κοπάδι σου και αν τα μειονεκτήματα που αναφέραμε δεν σε απασχολούν φυσικά και μπορείς να το κάνεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αναπαραγωγής. Από τη στιγμή που μπορείς να λάβεις τα μέτρα σου έτσι ώστε να μην ζευγαρώσεις πουλιά με παράγοντες θνησιμότητας (λευκό κυρίαρχο, σκουφί κλπ) και μπορείς να εξασφαλίσεις ότι δεν θα γίνουν αιμομιξίες δεν βλέπω γιατί να μην το επιχειρήσεις. Βέβαια όταν λέμε για εκτροφή κάποιου πουλιού, εκεί υπάρχουν και στόχοι και κάτι τέτοιο υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εφικτό. Με αυτό σαν γνώμονα ήταν οι απαντήσεις πιστεύω.
 
Εγω ειχα μια χρονια καναρινια σε μια μεγαλη κλουβα και αυτα που ακουσες δεν ειναι τιποτα με αυτα που επαθα εγω. Δεν ξερω αν ετυχε στα πουλια μου τοτε αλλα τι να σου πω για τσακωμους για αρωστιες που ενα κολουσε αλλα 10 για 3 θυληκες στην ιδια φωλια με 14 αυγα μεσα και την μια πανω στην αλλη;Η γνωμη μου ειναι οτι εχεις μια ωραια κλουβα πτησης για τα ζευγαρια και τους νεοσους αλλα ζευγαρωμα μονο σε ζευγαρωστες.
 
Back
Top