Αναπαραγωγή Ζευγαρωμα κοκκινου μωσαικου με κοινο καναρινι

Εγγραφή
1 Απρ 2009
Μηνύματα
409
Πόλη
Αμπελόκηποι
καλησπερα, απεκτησα ενα κοκκινο μωσαικο και λεω να το ζευγαρωσω.. Αν το ζευγαρωσω με κοινο καναρινι θα υπαρξει καποιο προβλημα; Με τι ειναι καλυτερο να το ζευγαρωσω;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
Το καλύτερο είναι να το ζευγαρώσεις με κόκκινο μωσαϊκού αλλά του χρόνου. Με κοινό καναρίνι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υγεία του αλλά θα πάρεις κοινά καναρίνια (δεν θα είναι μωσαϊκού οι απόγονοι).
 
Να χαίρεσαι το πουλάκι σου.

- Καλύτερα να τηρήσεις την καραντίνα πρώτα.
- Η περίοδος είναι ακατάλληλη για ζευγαρώματα. Η ζέστη συντελεί στην εμφάνιση ψείρας και μπορεί να έχεις απώλειες λόγω θερμοπληξίας κ. Ο. Κ. Επίσης, σε λίγο τα πουλιά θα μπουν στην φάση της πτερόρροιας και θα ταλαιπωρηθούν πιο πολύ.
- Καλύτερα είναι να μην τα ζευγαρώσεις γιατί "χαλάς" τα χαρακτηριστικά του κάθε πουλιού. Καλό είναι να ζευγαρώνουμε πουλάκια ίδιας ράτσας... malinois με malinois (για παράδειγμα).
- Απ' του χρόνου μπορείς να ζευγαρώσεις τα πουλάκια σου, αφού τους έχεις κάνει και την ανάλογη προετοιμασία. Μπορείς να πάρεις ένα κοινό καναρινάκι για το κοινό σου καναρίνι και ένα κόκκινο μωσαϊκού για το άλλο σου πουλάκι.
 
Back
Top