Ασθένειες Ζευγαρώνει το gloster με άλλο είδος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dina 12
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dina 12

PB New Member
Εγγραφή
26 Αυγ 2017
Μηνύματα
6
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας στη παρέα. Το gloster μου δεν δέχεται το αρσενικό gloster. Δεν στρώνει τη φωλιά αλλά κάθεται και ψευτοκελαιδαει λερώνει και την φωλιά Έχω ένα αρσενικό από το ζευγάρι που είχαν γεννήσει πέρυσι. Είναι σωστό;
 
Σε κάθε περίπτωση μπορεί κάποιο καναρίνι να ζευγαρώσει με κάποιο άλλο ακόμη κι αν ανήκουν σε άλλη μετάλλαξη.
Το ζητούμενο όμως είναι το γιατί..
Γιατί δηλαδή να ζευγαρώσεις διαφορετικές μεταλλάξεις και ποιος ο σκοπός τους.
Πέρα όμως από τα παραπάνω γιατί... Θα πω πως ακόμη και με άλλο καναρίνι να τη βάλεις δεν είναι σίγουρο πως θα ζευγαρώσει.
Δεν στρώνει τη φωλιά αλλά κάθεται και ψευτοκελαιδαει λερώνει και την φωλιά
Αυτό δε δείχνει διάθεση για να ζευγαρώσει και σε αυτή την περίπτωση δε φταίει το αρσενικό που έχεις για ζευγάρι της αλλά η ίδια.
Πολύ απλά.. Δεν είναι έτοιμη να ζευγαρώσει και να κάνει φωλιά.. συνεπώς ότι κι αν της βάλεις για ζευγάρι, έτσι θα συνεχίσει αυτή θα συμπεριφέρεται.
Στη θέση σου θα επέμενα με καλή διατροφή, καθαρό χώρο και το ηλιακό φως που τώρα την άνοιξη είναι μοναδικό στη χώρα μας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνο τους όταν ωριμάσουν ορμονικά τα πουλιά.. κυρίως το θηλυκό.
 
Είμαι άρχαρια και θέλω να είναι ευτυχισμένα μένω Αγγλία και οι θερμοκρασίες εδώ είναι περίεργες. Το περσινό ζευγάρι γέννησε και ένα άλλο που έβαλα φετος έχουν αυγά. Να μην νιωθει μόνη της. Θα την
Πολύ απλά.. Δεν είναι έτοιμη να ζευγαρώσει και να κάνει φωλιά.. συνεπώς ότι κι αν της βάλεις για ζευγάρι, έτσι θα συνεχίσει αυτή θα συμπεριφέρεται.

Αφήσω μόνη λοιπόν και θα δείξει
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μένω Αγγλία και οι θερμοκρασίες εδώ είναι περίεργες.
Είδα Αθήνα και υπέθεσα την διαμονή σας εδώ..
Το γεγονός πως αυτά διαδραματίζονται στην Αγγλία που έχει περισσότερο "κρύο" λιγότερο "άνοιξη" ενισχύει την σκέψη μου για υπομονή.
Έχεις πολύ περισσότερα περιθώρια να ζευγαρώσεις τα πουλιά ακόμη και 6-8 βδομάδες αργότερα μια και οι εκεί καιρικές συνθήκες είναι κάπως ποιο "βόρειες".
Περισσότερο υπομονή λοιπόν... και να μας ενημερώνεις.
 
Έχω ένα αρσενικό από το ζευγάρι που είχαν γεννήσει πέρυσι. Είναι σωστό;
Επειδή δεν μου είναι εντελώς σαφές. Το αρσενικό αυτό έχει συγγένεια με το θηλυκό που θα ήθελες να ζευγαρώσεις; Και πρόκειται για άλλη ράτσα;
Γενικά δεν ζευγαρώνουμε πουλιά με κοντινή συγγένεια από το φόβο των συγγενών παθήσεων που μπορεί να εκδηλωθούν στους απογόνους.
Κατά τα άλλα συμφωνώ κι εγώ με το Γιάννη. Υπομονή και όλα θα έρθουν
Διάβασε και το άρθρο... https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
 
Back
Top