Γενικά Ζηλεύουν οι παπαγάλοι;

dimitra liagga

PB New Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2023
Μηνύματα
16
Υπάρχει περίπτωση να ζηλεύει το κοκατιλ μου τα budgies γιατί όταν τα έχω στον ίδιο χώρο και περνάω χρόνο μαζί τους ενώ παίζω και μιλάω με όλα το κοκατιλ κάνει σαν ανήσυχο και όταν το πλησιάζω δεν κάθεται πήγαινε πάνω κάτω στο κλουβί .. αυτό που παρατήρησα όμως είναι ότι όταν το πήρα στο δωμάτιο μου μόνο του το κοκατιλ άλλαξε εντελώς ..το τάισα με το χέρι έξω από το κλουβί του μιλούσα το πλησίασα πόλυ κοντά και δεν κουνήθηκε καθόλου
 
Ίσως το ρήμα "ζηλεύει" να μην είναι ο ακριβής όρος που θα χρησιμοποιούσα....μπορεί και να ενθουσιάζεται με την ενασχόλησή σου με τα άλλα πουλιά, αναμένοντας κάτι αντίστοιχο και για τον εαυτό του.
Το ζήτημα είναι ότι εφόσον μπορείτε να έχετε τις δικές σας στιγμές και είστε τόσο εξοικειωμένοι μεταξύ σας, να αναρωτηθείς αν θα γινόταν να βρίσκεται για λίγη ώρα εκτός κλουβιού σε κάποιον ασφαλή χώρο, παρουσία σου, ώστε να αλληλεπιδράτε περισσότερο και να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Θα έλεγα να διαβάσεις τα παρακάτω δύο άρθρα και ίσως παραπομπές που έχουν αυτά, και στη συνέχεια να μας πεις πως σκέφτεσαι να κινηθείς στο άμεσα μέλλον.
 
Φυσικά και ζηλεύουν.
Η ζήλεια δεν είναι αποκλειστικό συναίσθημα των ανθρώπων, υπάρχει και στο ζωικό βασίλειο.
Ένας παπαγάλος που ζει στην φύση θα ζηλέψει το ταίρι του, ενώ ένας pet παπαγάλος θα ζηλέψει όταν ο άνθρωπος που το φροντίζει και θεωρεί ταίρι του ασχοληθεί με άλλα πουλιά, ζώα ή ακόμα και ανθρώπους.
Την ζήλεια του την δείχνει είτε με φωνές, σφυρίγματα, άνοιγμα των φτερών, διαστολή της κόρης των ματιών, και άλλες κινήσεις που δείχνουν τον εκνευρισμό του.
 
Back
Top