Φροντίδα Ζηλεύουν τα κοκατίλ τους ανθρώπους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Frinda
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Frinda

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2019
Μηνύματα
41
Καλησπέρα ομάδα μου.
Ελπίζω όλοι να είστε καλά Έχω μια απορία. Σήμερα το πρωί ήρθε μια γνωστή μου σπίτι και έφυγε απόγευμα. Από την στιγμή που ήρθε η Φρίντα φώναζε και ήταν ανήσυχη. Μόνο όταν την πλησίαζα ή την έπιανα ήρεμουσε. Βέβαια ησύχασε εντελώς αφού έφυγε η γνωστή μου. Δεν ήξερα ότι η Φρίντα μπορούσε νε φωνάζει τόσο πολύ και να είναι τόσοι ανήσυχη. Αφού νόμισα ότι κάτι έπαθε. Η γνώμη σας μου είναι σημαντική. Τι πιστεύετε;
 
Ολα τα ζωα μπορει να επιδείξουν συμπεριφορες που με ανθρωπινα κριτηρια τουλαχιστον,θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως ζηλεια.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση που περιγραφεις ομως μοιαζει να ειναι κατι αναμεσα σε φοβο, ανησυχία, προστατεύω την περιοχη μου.

Μην ξεχναμε οτι τα ζωα βλεπουν, ακουν, διαισθάνονται και αντιδρουν στο περιβαλλον και τα ερεθισματα του τελειως διαφορετικα σε σχεση με τον ανθρωπο.
 
Ένα άλλο θέμα είναι ότι ο σύζυγος μου έρχεται σε 2 μέρες. Είναι ναυτικός και λείπει από Μάρτιο. Η Φρίντα δεν τον έχει γνωρίσει.
Αν θέλεις ενημέρωσε το θέμα περιγράφοντάς τις αντιδράσεις.
 
Τωρα που είναι μικρούλα ακόμη είναι πολύ σημαντικό να την εξοικιωσετε με ξένους και να έχει θετικές εμπειρίες από αυτούς. Πχ εγω τον πρώτο καιρό καλούσα φίλους (οχι όλους μαζί, μην τρομάξει) και τους έλεγα να μιλανε και να κινούνται ήρεμα και της έδιναν σποράκια στο χέρι. Άλλες φορές πηγαίναμε εμεις σε φιλικο σπίτι(με κλουβάκι /λουράκι) και βόλτα γύρω από το σπίτι που έβλεπε περαστικούς μέχρι που συνήθισε τελείως. Είναι σημαντικό να δείχνουμε εμείς χαλαροί και ότι περνάμε καλά και την στηρίζουμε. Κάποιους τους θεωρεί πλέον και δικούς της φίλους, αλλους τους αγνοεί πάντως δεν δείχνει να στρεσαρεται πλέον καθόλου αν έρθει κάποιος (εως 5 ατομα δεν την νοιάζει καθόλου).
Εαν το προσπαθήσετε τώρα στην αρχή θα σας διευκολύνει πολύ μετά. Είναι το στάδιο κοινωνικοποιησης οπως θα κάναμε με ενα κουτάβι ή ενα παιδί ακόμα ώστε να μην γινει φοβικό/επιθετικό αργότερα.
 
@myr, Πόσο ωραία τα εξηγείτε.🙂. Τον Ιούλιο που την πήρα έως και τέλη Οκτώβρη την είχα στην δουλειά μου όπου έβλεπε πολύ κόσμο. Από αρχές τούτου ως και τώρα ειμαστε οι 2 μας στο σπίτι και σημερα είδε ένα άγνωστο άτομο κ φέρθηκε έτσι το γλυκό μου. Έχετε δίκιο. Σαν μικρό παιδάκι που θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής. Εγώ σήμερα αυτό Εξέλαβα ότι δλδ δεν της άρεσε που βρισκόταν άλλο άτομο στο σπίτι. Σαν να ήθελε να το διώξει. Έτσι ένιωσα. Αν είχε λαλιά θα έλεγε ποια είναι αυτή και τι θέλει εδώ και δώσε μου σημασία εμένα.. Κάτι τέτοιο.
 
Χαίρομαι αν βοήθησα.
Τέλεια άρα έχει γνωρίσει ήδη κόσμο, απλά μάλλον έχει συνδέσει το σπίτι με το να είστε οι δύο σας. Με υπομονή και ενθάρρυνση να συμμετέχει και εκείνη στην παρέα σας θα συνηθίσει και το πιθανότερο να της αρέσει κιόλας. Γενικά τους αρέσει να έχουν "σμήνος" και παρεουλα, εφόσον φέρονται κατάλληλα και οι άνθρωποι. Ισως να είναι ανήσυχη τις πρώτες ώρες/ μέρες αλλά προσαρμοζονται γρήγορα (βοηθάει αν το νεο άτομο της δώσει τις αγαπημένες λιχουδιές, παιχνίδια και της μιλάει, τραγουδάει κλπ και είναι ήρεμο και μη "απειλητικό"). Δεν έχουν βέβαια ίδια οικειότητα με όλους, πχ η δικιά μας ανεβαίνει στα κεφάλια και τους ώμους όλων, στα χέρια των περισσότερων (αν κρατάνε σπόρια 100%) αλλά αφήνει μόνο εμένα κι καναδυό άλλους να την χαϊδέψουμε. Καλά να περάσετε, λιγο κατανόηση μόνο στην αρχη σε πιθανές φωνούλες και νευράκια 😁
 
Το πολύ πολύ να δει τον σύζυγο, να ανοίξει το ράμφος και να του κάνει χου χου...
Λίγο ζήλεια, λίγο να σε προστατέψει, λίγο απ΄ όλα... Σε κανά 2 μέρες θα εξοικειωθεί με την παρουσία του.
 
Back
Top