Γενικά Ζητάω τις συμβουλές σας για την καρδερίνα μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zaxos345
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Χανιά
Παιδιά γειά σας και καλώς σας βρήκα σε αυτό το υπέροχο και αναζωογωνητικό forum. Πραγματικά ανρωτιέμαι πού ''έβοσκα'' τόσο καιρό. Και λέω τόσον καιρό γιατί εδώ και 4 χρόνια είμαι κάτοχος μιας καρδερίνας (πιάστηκε άγρια και μου την χαρίσανε), αυτής που βλέπετε στην φωτό. Όντας πλήρως άσχετος και έχοντας ρωτήσει αρκετούς μου έιπαν ότι είναι αρσενικιά. Διαβάζοντας εδώ στο forum πιστοποιώ με τις ταπεινές μου γνώσεις ότι όντος είναι αρσενικιά. Παραθέτω παρακάτω τις φωτό προς επιπλέον επιβεβαίωση από τους πλέον ειδήμονες εδώ μέσα. Ελπίζω να μην απογοητευτώ, πλάκα κάνω γιατί και θηλυκιά να βγεί δεν με νοιάζει καθόλου καθόσον έχω δεθεί μαζί της και την αγαπώ πολύ. Πληροφοριακά σας λέω ότι χαλάει τον κόσμο στο κελάιδημα και ιδιαίτερα όταν της παίζω μπουζούκι. Βέβαια τώρα λόγω της πτερόρριας έχει σταματήσει. Μέχρι τώρα την ταίζω με ένα μείγμα για άγρια πουλιά που άγοράζω χύμα από ένα μαγαζί εδώ στα Χανιά που ζω, μαζί με κίτρινη βιταμίνη αναμεμειγμένη με μπόλικο νίζερ που της αρέσει πολύ και ενίοτε κανα αγγουράκι, που το τσακίζει, φρούτα και λαχανικά (κρητική διατροφή, χα, χα..).
Έρχομαι λοιπόν έστω και καθυστερημένα να σας ρωτήσω:
α) Υπάρχει κάτι καλύτερο να μου προτείνετε για την διατροφή της;
β) Αν ναι, συμφορουμίτες που ζουν στα Χανιά μπορούν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί ή για τους υπόλοιπους κάποιο on line αντίστοιχο;
γ) Για τους Χανιώτες, γνωρίζετε κάποιον κτηνίατρο με εμπειρία σε αυτά τα πουλιά που να μπορεί να συμβουλεύσει σωστά;
δ) Στην περίπτωση που είναι αρσενικιά σκέφτομαι να την ζευγαρώσω με κανάρα (άραγε το αντίθετο γίνεται αν μου βγεί θηλυκιά;). Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα μετά από 4 χρόνια ''απραγίας''? Αν όλα καλά ποιά είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσω την ''γνωριμία'' με την κυρία;
Ξέρω ότι λίγο αργά τα σκέφτηκα όλα αυτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Περιμένω λοιπόν τις συμβουλές σας, Φιλικά Γιάννης

ΥΓ. Ποιό είναι το προσδόκημο ζωής αυτών των πουλιών;

Συνημμένα

• DSC00105.webp
    DSC00105.webp
    30,2 KB · Προβολές: 200
  • DSC00106.webp
    DSC00106.webp
    61,4 KB · Προβολές: 207
  • DSC00110.webp
    DSC00110.webp
    57,9 KB · Προβολές: 389
  • DSC00111.webp
    DSC00111.webp
    43,8 KB · Προβολές: 199
  • DSC00112.webp
    DSC00112.webp
    57,1 KB · Προβολές: 209
To poulaki einai SIGURA arseniko.

α) Υπάρχει κάτι καλύτερο να μου προτείνετε για την διατροφή της;
Aftes i kitrines kai kokines bitamines den einai kala. Ta ala pragmata pou egrapses einai ok. Kai to pouli fenete oreo kai ygino simenei i trofi pou dinis einai entaksi

β) Αν ναι, συμφορουμίτες που ζουν στα Χανιά μπορούν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί ή για τους υπόλοιπους κάποιο on line αντίστοιχο;
Min alaseis kati pou ekanes 4 xronia kai i Karderina sou einai se kala katastasi.

γ) Για τους Χανιώτες, γνωρίζετε κάποιον κτηνίατρο με εμπειρία σε αυτά τα πουλιά που να μπορεί να συμβουλεύσει σωστά;
Edo den boro na se boithao eimai stin Athina.

δ) Στην περίπτωση που είναι αρσενικιά σκέφτομαι να την ζευγαρώσω με κανάρα (άραγε το αντίθετο γίνεται αν μου βγεί θηλυκιά;). Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα μετά από 4 χρόνια ''απραγίας''? Αν όλα καλά ποιά είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσω την ''γνωριμία'' με την κυρία;
Oso gnoritera oso kalitero. Ala pistebo to kalitero einai na tous exeis se xoristo kloubakia, pou blepoune enan ton alon ala den boroune na exoune epafi. Analoga otan exeis ta poulia meza, boris na ksekinisis tin proergasias gia tin anaparagogi apo to Dekembrio kai kapou sto telos Februario tha tous baleis mazi se mia klouba. An tous exeis ekso olo afto peripou 1 eos 1,5 mines argotera. Plirofories gia tin proergasia tha bris arketa edo sto Forum.

Αυτό που συγκρατώ από τα λόγια σου είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει τόσο εάν είναι αρσενικό ή θηλυκό αφού το αγαπάς έτσι κι αλλιώς.
Πάντως είναι αρσενικό (από τη μάσκα του που σχηματίζει ευθεία γραμμή πίσω από το μάτι και τη μαύρη ωμοπλάτη του) αλλά αυτή την περίοδο φαίνεται ότι βρίσκεται για τα καλά στη φάση της πτερόρροιας.
Δίνε του ό,τι του δίνεις, και προσπάθησε να αποφεύγεις τα υγρά λαχανικά όπως το αγγούρι γιατί λόγω της υγρασίας τους αποτελούν καλή βάση ανάπτυξης βακτηριδίων (συνήθως το αντιλαμβάνεσαι από τα υγρά του περιττώματα).
Στην οδό Αποκορώνου υπάρχει ένα καλό κατάστημα για ό,τι χρειάζεται.

και το βασικοτερο αφου κελαιδαει αρσενικια δεν ειναι;

Απέφευγε την κίτρινη βιταμίνη ή βάζε της με μέτρο... Παχαίνει κι έχει κατηγορηθεί για δημιουργία σακχάρου στα πουλιά με αποτέλεσμα να χάνουν την όραση τους. Θα σου πρότεινα αφού σε ενδιαφέρει αργότερα και το ζευγάρωμα να αντικαταστήσεις την κίτρινη βιταμίνη με αυγοτροφή.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας μέχρι τώρα. Για την κίτρινη βιταμίνη δεν το ήξερα, το αγγουράκι του το βάζω για δροσιά τώρα με τις ζέστες, μάλλον θα πρέπει να του αλλάξω λίγο το μενού.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας μέχρι τώρα. Για την κίτρινη βιταμίνη δεν το ήξερα, το αγγουράκι του το βάζω για δροσιά τώρα με τις ζέστες, μάλλον θα πρέπει να του αλλάξω λίγο το μενού.

-Δεν πρόκειται ουδεκάν για βιταμίνες. Είναι σκευάσματα με "μπισκότο"
ανακατεμένο με γλυκόζες, βαφές και σκόνες, που μόνο ζημιά κάνουν.
Το αγγουράκι δεν θα πείραζε αν έμενε στο κλουβί για 1-2 ώρες
και όχι όλη την ημέρα.Αν υπάρχει αντράκλα(γλυστρίδα), είναι καλή αυτή την εποχή που δεν υπάρχουν στους κήπους τα ανοιξιάτικα χόρτα.
Εκείνο που είναι χρήσιμο να μπεί στην διατροφή της, είναι η ρίγανι, το θυμάρι
ο βασιλικός(δοκίμασε τις ξερές, σποριασμένες, κορφές του)

-Δεν πρόκειται ουδεκάν για βιταμίνες. Είναι σκευάσματα με "μπισκότο"
ανακατεμένο με γλυκόζες, βαφές και σκόνες, που μόνο ζημιά κάνουν.
Το αγγουράκι δεν θα πείραζε αν έμενε στο κλουβί για 1-2 ώρες
και όχι όλη την ημέρα.Αν υπάρχει αντράκλα(γλυστρίδα), είναι καλή αυτή την εποχή που δεν υπάρχουν στους κήπους τα ανοιξιάτικα χόρτα.
Εκείνο που είναι χρήσιμο να μπεί στην διατροφή της, είναι η ρίγανι, το θυμάρι
ο βασιλικός(δοκίμασε τις ξερές, σποριασμένες, κορφές του)
Όταν λές ρίγανη και θυμάρι τι εννοείς; Σε τι μορφή; βασιλικό έχω στο σπίτι θα δοκιμάσω, πειράζει αν δεν είναι ξερές οι κορφές;

Όταν λές ρίγανη και θυμάρι τι εννοείς; Σε τι μορφή; βασιλικό έχω στο σπίτι θα δοκιμάσω, πειράζει αν δεν είναι ξερές οι κορφές;

-Σε όλες τις μορφές που μπορεί να πάρουν.Απο φρέσκα(πράσινα)φυτά,
ξερές και σποριασμένες κορφές έως και στο νερό σαν αφεψήματα, με τον
τρόπο που παρασκευάζουμε το χαμομήλι.Ακόμη, μπορούν να δοθούν
μέσα στην τροφή τους ή σε ξεχοριστή αυγοθήκη, στην μορφή που τα
αγοράζουμε απο τα σύχρονα μάρκετ. Προσωπικά, τα βρήσκω συχνά,
ιδιαίτερα την ρίγανη, σε ματσάκια στην Λαική.
Εδώ υπάρχουν και σαν... Θέμα
kiklos.info/kraeuter.html
-Τον βασιλικό θα τον δοκιμάσει όπως και να είναι.

Αφού κελαηδαέι φίλε μου είναι σίγουρα αρσενικιά. Και τώρα να την βάλεις με θηλυκιά μέσα σε μια ζευγαρώστρα με χώρισμα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.ίσα ίσα θα δώσεισ στα πουλιά περισσότερο χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους.

Και τώρα να την βάλεις με θηλυκιά μέσα σε μια ζευγαρώστρα με χώρισμα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.ίσα ίσα θα δώσεισ στα πουλιά περισσότερο χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους.
Θα έλεγα ότι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα εν μέσω πτερόρροιας και στην κατάσταση που βρίσκεται το πουλί. Θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσει ο φίλος μας να σκέφτεται και να σχεδιάζει την προετοιμασία αναπαραγωγής μετά από τον Οκτώβριο. :)

-Σε όλες τις μορφές που μπορεί να πάρουν.Απο φρέσκα(πράσινα)φυτά,
ξερές και σποριασμένες κορφές έως και στο νερό σαν αφεψήματα, με τον
τρόπο που παρασκευάζουμε το χαμομήλι.Ακόμη, μπορούν να δοθούν
μέσα στην τροφή τους ή σε ξεχοριστή αυγοθήκη, στην μορφή που τα
αγοράζουμε απο τα σύχρονα μάρκετ. Προσωπικά, τα βρήσκω συχνά,
ιδιαίτερα την ρίγανη, σε ματσάκια στην Λαική.
Εδώ υπάρχουν και σαν... Θέμα
kiklos.info/kraeuter.html
-Τον βασιλικό θα τον δοκιμάσει όπως και να είναι.
Σε ένα ποστ που μου προτείνατε ο φίλος σταύρος φτιάχνει ένα μείγμα από τα τρία αυτά βότανα με την αυγοτροφή. Είναι καλύτερα έτσι ή να το δίνω σκέτο στην αυγοθήκη το μείγμα; Άλλωστε θα του πάρει χρόνο να το συνηθίσει μιας και θα είναι κάτι καινούριο για αυτόν. Τώρα για το κομμάτι της αναπαραγωγής, σκέφτομαι να αγοράσω μιά κανάρα και να την βάλω σε ξεχωριστό κλουβί κοντά του από τώρα ώστε να αρχίσει το φλέρτ. Την ζευγαρώστρα και τα υπόλοιπα στάδια θα τα ακολουθήσω αν κατάλαβα καλά τον Οκτώβριο. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές. Φιλικά Γιάννης
ΥΓ. Αν διαβάζει κάποιος φίλος από Χανιά ας μου προτείνει κάποιον καλό πτηνίατρο.

Καλώς Σταύρο, εσύ ξέρεις καλύτερα. Οπότε μετά τον Οκτώβριο

Άποψη μου είναι αφου το πουλάκι το έχεις 4 χρόνια και θα πρέπει να είναι σχετικά ήρεμο και αφού σκέπτεσαι να δώσεις κάποια χρήματα για την αγορά της κανάρας να δώσεις κάτι παραπάνω και να του βρεις μια όμορφη καρδερινίτσα εκτροφής ώστε να απολαύσεις τα μικρά καρδερινάκια :)

Να προσθέσω ότι εκτός από μίγμα βασιλικό θυμάρι ρίγανη έχω διαβάσει ότι στις καρδερίνες δίνουν και γαϊδουράγκαθο, για το οποίο τρελένονται. Επίσης στην τροφή να προσθέτεις σουπιοκόκαλο τριμένο ή βάζετο στο κλουβί για να τρίβει το ρλαμφος και άμμο σε κυπελάκι για να χωνεύει.

μια όμορφη καρδερινίτσα εκτροφής ώστε να απολαύσεις τα μικρά καρδερινάκια
Συμφωνώ!

Να προσθέσω ότι εκτός από μίγμα βασιλικό θυμάρι ρίγανη έχω διαβάσει ότι στις καρδερίνες δίνουν και γαϊδουράγκαθο, για το οποίο τρελένονται. Επίσης στην τροφή να προσθέτεις σουπιοκόκαλο τριμένο ή βάζετο στο κλουβί για να τρίβει το ρλαμφος και άμμο σε κυπελάκι για να χωνεύει.

Συμφωνώ!
Ρε παιδιά συγνώμη που ρωτάω αλλά όπως προείπα στερούμε σχετικών γνώσεων, το γαιοδυράγκαθο που θα το βρώ; κανονικά στα πετ σοπ? το σουπιοκόκκαλο;
όταν λές άμμο τι είδουσ άμμο; την βρίσκω εύκολα;
Τώρα όσον αφορά την καρδερινίτσα, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου, η διαδικασία είναι η ίδια; φλερτ σε διαφορετικά κλουβιά και στην συνέχεια τα υπόλοιπα;

Η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια, συμπληρωματικά πολλοί φίλοι μας αναφέρουν πως είναι καλύτερα να τα βάλεις τα πουλιά απο την αρχή μαζί και όχι ξεχωριστά ή με διαχωριστικό (αφού το νέο πουλάκι έχει τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους), βέβαια θα χρειαστείς μεγαλύτερη κλούβα για την αναπαραγωγή

Σουπιοκόκαλο

Back