Παιδιά γειά σας και καλώς σας βρήκα σε αυτό το υπέροχο και αναζωογωνητικό forum. Πραγματικά ανρωτιέμαι πού ''έβοσκα'' τόσο καιρό. Και λέω τόσον καιρό γιατί εδώ και 4 χρόνια είμαι κάτοχος μιας καρδερίνας (πιάστηκε άγρια και μου την χαρίσανε), αυτής που βλέπετε στην φωτό. Όντας πλήρως άσχετος και έχοντας ρωτήσει αρκετούς μου έιπαν ότι είναι αρσενικιά. Διαβάζοντας εδώ στο forum πιστοποιώ με τις ταπεινές μου γνώσεις ότι όντος είναι αρσενικιά. Παραθέτω παρακάτω τις φωτό προς επιπλέον επιβεβαίωση από τους πλέον ειδήμονες εδώ μέσα. Ελπίζω να μην απογοητευτώ, πλάκα κάνω γιατί και θηλυκιά να βγεί δεν με νοιάζει καθόλου καθόσον έχω δεθεί μαζί της και την αγαπώ πολύ. Πληροφοριακά σας λέω ότι χαλάει τον κόσμο στο κελάιδημα και ιδιαίτερα όταν της παίζω μπουζούκι. Βέβαια τώρα λόγω της πτερόρριας έχει σταματήσει. Μέχρι τώρα την ταίζω με ένα μείγμα για άγρια πουλιά που άγοράζω χύμα από ένα μαγαζί εδώ στα Χανιά που ζω, μαζί με κίτρινη βιταμίνη αναμεμειγμένη με μπόλικο νίζερ που της αρέσει πολύ και ενίοτε κανα αγγουράκι, που το τσακίζει, φρούτα και λαχανικά (κρητική διατροφή, χα, χα..).
Έρχομαι λοιπόν έστω και καθυστερημένα να σας ρωτήσω:
α) Υπάρχει κάτι καλύτερο να μου προτείνετε για την διατροφή της;
β) Αν ναι, συμφορουμίτες που ζουν στα Χανιά μπορούν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί ή για τους υπόλοιπους κάποιο on line αντίστοιχο;
γ) Για τους Χανιώτες, γνωρίζετε κάποιον κτηνίατρο με εμπειρία σε αυτά τα πουλιά που να μπορεί να συμβουλεύσει σωστά;
δ) Στην περίπτωση που είναι αρσενικιά σκέφτομαι να την ζευγαρώσω με κανάρα (άραγε το αντίθετο γίνεται αν μου βγεί θηλυκιά;). Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα μετά από 4 χρόνια ''απραγίας''? Αν όλα καλά ποιά είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσω την ''γνωριμία'' με την κυρία;
Ξέρω ότι λίγο αργά τα σκέφτηκα όλα αυτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Περιμένω λοιπόν τις συμβουλές σας, Φιλικά Γιάννης
ΥΓ. Ποιό είναι το προσδόκημο ζωής αυτών των πουλιών;
Έρχομαι λοιπόν έστω και καθυστερημένα να σας ρωτήσω:
α) Υπάρχει κάτι καλύτερο να μου προτείνετε για την διατροφή της;
β) Αν ναι, συμφορουμίτες που ζουν στα Χανιά μπορούν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί ή για τους υπόλοιπους κάποιο on line αντίστοιχο;
γ) Για τους Χανιώτες, γνωρίζετε κάποιον κτηνίατρο με εμπειρία σε αυτά τα πουλιά που να μπορεί να συμβουλεύσει σωστά;
δ) Στην περίπτωση που είναι αρσενικιά σκέφτομαι να την ζευγαρώσω με κανάρα (άραγε το αντίθετο γίνεται αν μου βγεί θηλυκιά;). Λέτε να αντιμετωπίσω πρόβλημα μετά από 4 χρόνια ''απραγίας''? Αν όλα καλά ποιά είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσω την ''γνωριμία'' με την κυρία;
Ξέρω ότι λίγο αργά τα σκέφτηκα όλα αυτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τώρα. Περιμένω λοιπόν τις συμβουλές σας, Φιλικά Γιάννης
ΥΓ. Ποιό είναι το προσδόκημο ζωής αυτών των πουλιών;