Ασθένειες Ζηταω τη βοηθεια σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dgeorg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dgeorg

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2006
Μηνύματα
38
Πόλη
Κόρινθος
Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ και δύο ημέρες, το αγαπημένο μου γαρδελοκάναρο (είναι η φωτο που έχω στο avatar μου) ήταν άκεφο και είχε φουσκωμλενα τα πούπουλά του. Καθόταν άκεφο και έτρωγε ελάχιστα. Εχθές μου φαινόταν και σαν ζαλισμένο και περισσότερο αδύναμο. Του έβαλα φρέσκο αυγό και έφαγε ελάχιστα. Επίσης ήπιε ελάχιστο νερό μέσα στο οποίο είχα βάλει πολυβιταμίνες (vitamix plus) της TAFARM. To βράδυ το είχα κοντά σε καλοριφέρ για να ζεσταθεί και να πίνει νερό. Μέχρι και ξεμάτιασμα χρησιμοποίησα... Σήμερα το απόγευμα η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Έκατσε στον πάτο και κούναγε συνέχεια το κεφαλάκι του πρός μία κατεύθυνση. Που και που ένανε ένα μικρό τσίριγμα. Σκέφθηκα τα ακάρεα της τραχείας και αμέσως του έβαλα μια σταγόνα (acaricine) της TAFARM. Δυστυχώς τώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές η κατάστασή του είναι τραγική. Είναι στον πάτο του κλουβιού και πεταρίζει συνεχώς λές και έχει σπασμούς. Δεν νομίζω τελικά ότι θα σωθεί. Απλά με στεναχωρεί να το βλέπω να υποφέρει και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Όποιος γνωρίζει κάτι ή έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ας μου πεί. Αν όχι για να σωθεί αυτό το πουλάκι, τουλάχιστον να γνωρίζω για το μέλλον.
 
παρε τηλ. εναν κτηνιατρο και ρωτα για γρηγορα και σιγουρα, μακαρι να μπορουσα να σε βοηθεισω αλλα δεν ξερω
 
  • Like
Αντιδράσεις: dgeorg
Δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα... Έχει γυρίσει ανάποδα στο πάτο και χτυπάει τα πόδια του...
 
ποτε δεν ξερεις... Εγω σου προτεινω να παρεις δεν εχεις να χασεις τιποτα
 
λυπαμαι αλλα αυτο που περιγραφεις εινα ισιγουρα κατι πολυ σοβαρο κα ιθανατηφορο απομακρυνε ολα τα σκευη του πουλιου απο τα αλλα κα ιυπομονη μεχρι το μοιραιο φιλε, λυπαμαι και παλι
 
  • Like
Αντιδράσεις: dgeorg
φίλε Λευτέρη σε ευχαριστώ. ευτυχώς το συγκεκριμένο πουλάκι το είχα μόνο του σε κλουβάκι και όχι έξω σε κλούβα. Όπως προείπα ήταν το αγαπημένο μου...
 
Όχι βρε Νίκο. ΚΑι αυτό είναι που με σκοτώνει ακόμα περισσότερο. Χωρίς λόγο, μέσα σε τρείς ημέρες πάει ο Στέλιος... Στελιο τον φώναζα από τον Καζαντζίδη, επειδή κελαιδούσε όμορφα.
 
Αγαπητέ φίλε Dgeorg και ότι έφτασες στο σημείο να απευθυνθείς στο Forum αυτό για το καρδερινοκάνναρο που είχες μήπως και πέρνοντας μια απάντηση το γλύτωνες, δείχνει την αγάπη σου και την στοργή που διαθέτεις για τα πουλιά. Θα ήθελα να αποτανθώ σε κάποιους φίλους που είδαν την απέλπιδα προσπάθεια που έκανες, να σου χαρίσουν κάποιο καρδερινοκάνναρο άμεσα! Αν δεν διαθέτει κανείς από τους παρεβρισκομένους, εγώ μπορώ να σου διαθέσω σε λίγες ημέρες από τώρα.
Μπορείς να επικοινωνίσεις μαζί μου μέσω ΠΜ
 
φιλε μου λυπαμε για την απωλεια του φιλαρακου σου☹ απο οσο γνωριζω τα καρδερινοκαναρα ειναι πολυ ανθεκτικα πουλια! Προσεχε τα αλλα πουλακια σου μακρια απο αγρια και οικοσιτα πτηνα κοτοπουλα κτλ μπορει να ειναι φορεις σοβαροτατον ασθενειων!
 
Γεια σου πατριωτη! Λυπαμαι παρα πολυ για το πουλακι που εχασες. Ευχομαι να μην σου ξανασυμβει! Για το καλο ομως των υπολοιπων πουλιων σου βαζεις κατι στο νερο προληπτικα καθε μηνα; Ενα αντιβιωτικο ευρεως φασματος στην ποτιστρα καθε μηνα σε συνδυασμο με χορηγηση βιταμινων και ακομα καλυτερα και προβιωτικων προλαμβανει τετοιες καταστασεις. Θα σου προτεινα να απολυμανεις παρα πολυ καλα τα σκευη του Στελιου αν προκειται να τα ξαναχρησιμοποιησεις ξανα σε αλλα πουλακια και να αναφερεις το περιστατικο σε καποιο κτηνιατρο για να ξερεις τι ηταν και πως μπορεις να αντιμετωπιζεις τετοιες καταστασεις (μακρια απο ολους μας φυσικα τετοια πραγματα!). Να εισαι καλα και μην στεναχωριεσαι! Ελπιζω να μην ξανασυβει! 🙂
 
  • Like
Αντιδράσεις: dgeorg
Πωπω πολυ κριμα που εχασες το αγαπημενο σου πουλακι.. Δυστυχως τετοια συμβαινουν.. Παντως για να ξερεις και γι ατο μελλον αλλα κ να διαφωτισεις εμας, νομιζω πως μπορεις να το πας το κακομοιρο σε καποιον κτηνιατρο κ να του κανει νεκροψια.. Ετσι τουλ θα μπορεσεις να καταλαβεις απο τι πεθανε κξ τοσο συντομα μαλιστα..
 
Δημητρη λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου! ☹ Τι να πω ελπιζω να μη σου ξανατυχει ποτε κατι παρομοιο...

και για να σε κανω να γελασεις λιγο σου λεω οτι ειχα δεκα λεπτα να σκεφτομαι τι πουλι να ειναι αυτο το γαρδελοκαναρο... Ανοιξα το αλμπουμ σου και το πιο περιεργο που μπορουσα να βρω ηταν ενα καρδερινοκαναρο...

μετα καταλαβα απο τις απαντησεις των υπολοιπων... :D
 
Λυπαμαι φιλος. Το οτι πονας ειναι ανθρωπινοκαι πιο πολυ γιατι δεν γνωριζεις την αιτια ετσι ωστε να κανεις κατι. Εσυ να σαι καλα για να θυμασαι τον Καζαντζιδη σου.
 
Η βοηθεια δεν τελειωσε ακομα και πρεπει να την παρεις και να την θυμασαι για παντα οπως και τον ΣΤΕΛΑΡΑ σου.
Πρωτα απο ολα θα μας πεις ολο το ιστορικο απο την ημερα που ακουσες το τελευταιο κελαηδημα του μεχρι και την στιγμη που εχασε τη μαχη και το πηρες στα χερια σου με δακρυα στα ματια σου.
ΠΟΙΑ ηταν τα συμπτωματα και ΤΙ ακριβως και σε ποιες δοσεις-διαστημα φαρμακα του χορηγησες.
Ετσι απο τα λεγομενα σου θα παρεις συμβουλες και οδηγιες απο ολους μας ωστε να μην χρειαστει αλλη φορα να σπαραξει ετσι η καρδια σου.

Βασιλης Αλεξανδρουπολη.EV 08
 
Ενα αντιβιωτικο ευρεως φασματος στην ποτιστρα καθε μηνα 😱
σε καμια περιπτωση δεν δινουμε αντιβιοτικο για προληψη και μαλιστα καθε μηνα
μονο εαν γνωριζουμε την ακριβη αιτια της ασθενειας σε αντιθετη περιπτωση πιθανον να δημιουργησουμε μεγαλυτερο προβλημα στο ηδη καταπονημενο οργανισμο του ασθενες πτηνου μεγαλη προσοχη στη χορηγηση των αντιβιοτικων δεν ειναι πανακεια
 
Πριν μερικούς μήνες είχα τα ίδια συμπτώματα σε δικό μου πουλάκι και οφειλόταν στην διατροφή του, του είχα δώσει αυγοτροφή για πρώτη φορά και τρώγοντας μεγάλη ποσότητα δυσκολευόταν να τη χωνέψει. Όπως και να έχει, εντερικό πρόβλημα μου φέρνει στο νου.
 
  • Like
Αντιδράσεις: dgeorg
Back
Top