Ζητώ να μου χαρίσουν Ζητώ να μου χαρίσουν καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Hawk88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Hawk88

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουλ 2014
Μηνύματα
36
Ψάχνω για καναρίνι για να κάνει παρέα στα άλλα 2 που έχω. Έχω ένα αρσενικό και ένα θυληκό οπότε δεν έχω θέμα στο φύλο.
Τα έχω 2 χρόνια και τα φροντίζω σαν παιδιά μου!
Περιοχή Ίλιον, Αθήνα.
 
Hawk, τα καναρίνια δεν είναι κοινωνικά πουλιά, οποτε μάλλον δεν χρειάζονται και παρέα.
Δεν έχεις σκεφτεί να ζευγαρώσεις τα δυο πουλακια που έχεις;
 
τον πρώτο χρόνο που τα είχα έκανε το θυληκό 2-3 αυγά αλλά τα έσπαγε. Πέρισυ τίποτα... ☹ επομένως η άλλη επιλογη του να αποκτήσω κι άλλο καναρινάκι είναι να ζητήσω.
 
φιλε hawk, καταρχας θα ηθελα να σου πω (παντα με καλη προθεση) δυο πραγματα τα οποια ισως να σου εχουν ξεφηγη ή και να τα εχεις αμεληση.
το προβλημα δεν ειναι αν καποιος θα βρεθει να σου χαρηση καποιο καναρινι αλλα αν εσυ εισαι ετοιμος να φροντησεις καποια πτηνα με οσο ποιο σωστο τροπο γινετε. Π.χ. απο τι διαβασα στα μηνυματα σου ποτε δεν ρωτησες ή ποτε δε ζητησες τι βοηθεια τον φιλων εδω στο forum για το προβλημα που αναφερεσε ποιο πανο. το να αποκτηση καποιος ενα κατοικιδιο ειναι το ποιο ευκολο πραγμα το δυσκολο ειναι να το προσεχεις και να το φροντησεις. αυτο γινετε μονο με την αγαπη και τη γνωση.
εφοσον οπως καταλαβαινω το πρωτο το διαθετεις θα πρεπει να ψαχτεις για το δευτερο.
πριν λοιπον αποκτησεις και αλλο καναρι φροντησε να μαθεις για αυτα. μια καλη αρχη ειναι να ξεκηνησεις με βιβλιογραφια, αντι μεσο του internet. (γιατι απο μονο σου δεν θα μπορεις να βαλεις τα πραγματα σε μια σειρα ενο το βιβλιο σε παει απο μονο του). μια καλη προταση ειναι το βιβλιο "τα καναρινια" εκδωσεις βασδεκη με μπλε εξωφιλο ειναι λιγο ακριβω και απαρχαιομενο αλλα ειναι απο επαγκελματια εκτρωφεα και διεθνη κριτη καναρινιων το οποιο αν το διαβασεις προσεκτηκα θα σε βοηθειση κατα 50% και μετα αποφασιζεις τι θελεις να κανεις. αν λοιπον θελεις να κουραστεις λιγο δεν εχω κανενα προβλημα μετα την αναπαραγογικη περιοδο να σου δοσω εγω ενα καναρινι ή ακομα και ενα ζευγαρι. Θελει ομως να το παλεψεις και λιγο απο μονο σου.

αν καπου σε στεναχωρησα σου ζηταω προκαταβοληκα συγνωμη

παντα με εκτιμηση προς ολους
 
αντι μεσο του internet.
Γενικά Σταμάτη συμφωνώ με αυτά που έγραψες στον φίλο μας, μόνο δύο φιλικές επισημάνσεις και από μένα.
Κι εμείς internet είμαστε και να που βρίσκονται άνθρωποι να τον συμβουλεύσουν και να του δώσουν την σωστή κατεύθυνση.
Επίσης κι εγώ πιστεύω στο βιβλίο γενικά, σαν μια δουλειά επεξεργασμένη, με αρχή-μέση-τέλος, με μια λογική δομή και γνώσεις υπεύθυνα κατατεθειμένες και έτσι το θεωρώ την καλύτερη πηγή γνώσης. Το βιβλίο αυτό δεν τον αμφισβητώ, απλά κι εγώ το έχω από πολύ παλιά και δυστυχώς έχει κάποιες ανακρίβειες, ας πούμε το έχει ξεπεράσει ο χρόνος :)
 
Hawk, αν και off topic, τι θα έλεγες να ανοίξεις ένα άλλο θέμα στην αναπαραγωγή καναρινιων και να μας δώσεις τις απαιτούμενες πληροφορίες, όπως ιστορικό πουλιων, ηλικίες, χώροι διαμονής, είδη τροφής, κλπ, ώστε να αρχίσεις διατροφική προετοιμασία και να δοκιμάσεις να ζευγαρώσεις τα πουλακια σου με επιτυχία; Θεός δεν είναι κανείς για να σου εξασφαλίσει οτι θα έχεις απογόνους, αλλα απο την άλλη πλευρά αξίζει να δοκιμάσεις, είναι πολυ ωραία διαδικασία, κι επιπρόσθετα θα έχεις όση υποστήριξη χρειάζεται κι ακόμα παραπάνω. Το μονο, θεωρώ, που θα πρέπει να σε προβληματίσει πριν λάβεις την απόφαση σου είναι το τι θα κανείς τους απογόνους, δλδ αν θα τους κρατήσεις, χαρίσεις σε άτομα που θα τους φροντίζουν με συνέπεια για όλη την υπόλοιπη ζωη τους
 
Μαρια συμφωνω με αυτα τα δυο που λες και του τα επισημανω και εγω οτι το σηγκεκριμενο βιβλιο ειναι απαρχαιομενο αλλα μια καλη αρχη και απο τι στιγμη που δεν μπεικε στο κοπο να ρωτησει εδω τη παρεα για καποιο προβλιμα ή απορειες που εχει ισως να μην μπορει να μπει απο μονος του σε μια σειρα κατευθειαν μεσο ιντερνετ ας διαβασει λιγο και μετα συγουρα θα του γενηθουν οι απορειες ωστε να τον βοηθεισουμε με αυτα που γνωριζουμε απο εδω. ισως μεσο του γραπτου λογου να μην ειμαι και τοσο καλος ωστε να διατηπωσω ακριβως κατι που σκεφτομαι. sorry
 
Καλημέρα, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Δεν παρεξήγησα καθόλου, αντιθέτως! Για αρχή, που μπορώ να βρώ το βιβλίο; Επίσης το ότι δεν κάνω απορίες στα θέματα δεν σημαίνει ότι δεν έχω διαβάσει όσα με ενδιαφέρουν. Έχω διαβασει και για την αναπαραγωγή απλά δεν ασχολήθηκα τόσο στο παρελθόν και είπα ας τα αφήσω να προσπαθήσουν μόνα τους μπας και. Τώρα όμως σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω τη διαδικασία.

Όσον αφορά τους απογόνους κάποια θα τα κρατήσω και κάποια θα τα δώσω σε υπέυθυνα άτομα φυσικά.

Ιανέ ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το κάνω. Να το ανεβάσω στα γενικά;
 
Ναι εκεί εννούσα, στα γενικά περί αναπαραγωγής. Ευχαριστώ θα το τσεκάρω
 
Νομίζω ότι πρέπει να μείνεις με το ζευγάρι που έχεις, κν φυσικά δεν είναι αδέρφια και να ασχοληθείς κάνοντας μια επιτυχημένη αναπαραγωγή.
 
Hawk, σαφέστατα θα σε έχουμε στο νου μας για να σου χαρίσουμε πουλάκι. Απλως ξέρεις είναι δύσκολο ή μάλλον ας μιλήσω για εμένα, μου είναι δύσκολο λοιπόν να δώσω ένα πουλάκι που εχει γεννηθεί στο σπίτι μου, σε κάποιον για τον οποίο δεν έχω ιδέα ποιος είναι και αν ή πως θα το φροντίζει. Ίσως και να ειμαι υπερβολικός, δεν ξέρω... Εννοειται οτι δεν ισχυρίζομαι οτι δεν εισαι καλός, υπεύθυνος κλπ, απλως οτι εγώ δεν σε ξέρω.
 
Ιανέ τ ξέρω και θα όταν μου χε περάσει από το μαυλό είχα σκεφτεί ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι πράγματα είναι ζωντανά όντα και θέλει προσοσή το που θα τα δώσεις.
 
Back
Top