Γενικά Ζωύφια από τα περιστέρια

Maria mich

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2018
Μηνύματα
4
SOS . Καλησπερα σας... χρειαζομαι τα φωτα σάς! Πριν 2 βδομαδες γεννηθηκαν στο μπαλκονι μου 2 περιστερακια... Το ενα πεθανε (εγω ελειπα σ. Κ το ειδα Δευτερα) το πηρα κ το πεταξα κ το αλλο ειναι ακομα στο μπαλκονι γιατι δεν πεταει κ λυπαμαι να το διωξω( τωρα ομως εχω τρελαθει κ θελω να το αφησω στον δρομο). Εδω κ λιγες μερες οταν ξαπλωσα παρατήρησά στο δερμα μόυ να περπατανε 2 μικροσκοπικα γκρί (δεν φαινοντουσαν σχεδον καθολου) ζωύφια και το πρωι ειχα φαγουρα στο δερμα κ φανερα τσιμπηματα...ΒΟΗΘΕΙΑ.. Προφανως πρεπει να καλεσω για απολυμανση.. Αλλα τι να ναι αυτα; φοβαμαι οτι εμπλεξα ασχημα...😭
 
Καλώς ήρθες Μαρία, δεν χρειάζεται πανικός. Πώς ξέρεις τι σε τσίμπησε κι αν αυτό προήλθε απο τα περιστέρια; Αν πας σε ένα γεωπονικό κατάστημα κι εξηγήσεις τι σου συμβαίνει θα σου δώσουν κάτι για να ψεκάσεις μόνη σου το μπαλκόνι σου.
 
Ευχαριστω για τήν αμεση απαντηση αλλα το πιθανότερο ειναι οτι ειναι απο τα περιστερια..

τα περιστέρια εκτός από τα ακάρεα «φιλοξενούν» στο σώμα τους πλήθος αιμομυζιτικών παρασίτων, όπως κοριούς, ψύλλους, ψείρες κ. Α. Που διασπείρονται στα κτήρια και στους χώρους όπου αναπαύονται και φωλιάζουν.
Οποτε υποθετω οτι το πιθανοτερο ειναι απο εκει, απλα ανεβασα αυτο το ποστ για να ρωτησω .. Αν εχει συμβει και σε καποιον αλλο..
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημέρα, είναι απλά η ιδέα σου. Δεν φεύγουν τα παράσιτα από τα πουλιά για να ΄ρθουν σε σένα, φυσικά ούτε σε κάποιον άλλο. Προφανώς αυτό που αναφέρεις είναι μια μύγα που πάεις στα περιστέρια, δεν πετάει απλά παρπατάει επάνω στα φτερά τους και κρύβετε εκεί. Δεν τσιμπάει τον άνθρωπο και είναι εύκολο "θύμα" για μας επειδή δεν πετάει πολύ, σέρνεται. Πάρε και βάλτο σε ένα κουτί, πλύνε το μπαλκόνι, λίγη ψειρόσκονη για πασπάλιμα και τέλος το πρόβλημα. Το πουλάκι σε λίγες μέρες θα γίνει Λούης και δεν θα σε ξανανοχλήσει. Το σοβαρό πρόβλημα είναι εάν έχεις και άλλα πουλιά δικά σου κοντά. Τότε έκανες εξ αρχής λάθος που άφησες τα περιστέρια να γεννήσουν εκεί. Είναι ανθεκτικά στα παράσιτα και θα σου γεμίσουν τα πουλιά ψείρα. Στα περιστέρια δεν ισχύει ότι και στα ωδικά, περισσότερο είναι σαν τις κότες (περίπου). Τους πετάς τα αυγά και τέλος, γεννάνε αμέσως άλλα.
 
Τα περιστέρια που βρίσκονται στις φωλιές μπορούν άνετα να δεχτούν επιθέσεις από παράσιτα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Από τα γνωστά παράσιτα μόνο ένα μπορεί να παρασιτήσει στον άνθρωπο κι αυτό είναι ο κοριός.
Όμως, δεν θα μπορούσες ποτέ να τον δεις γιατί ότι τρέφεται μόνο τη νύχτα.
 
Τα περιστέρια που βρίσκονται στις φωλιές μπορούν άνετα να δεχτούν επιθέσεις από παράσιτα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.
Από τα γνωστά παράσιτα μόνο ένα μπορεί να παρασιτήσει στον άνθρωπο κι αυτό είναι ο κοριός.
Όμως, δεν θα μπορούσες ποτέ να τον δεις γιατί ότι τρέφεται μόνο τη νύχτα.

Πολυ σωστα! Δεν θα μπορουσες να τον δεις αλλα σιγουρα θα το καταλαβαινες απο τα τσιμπηματα του που ειναι συμμετρικα σαν "γαζι"...
 
Στον χωρο σου φιλοξενεις αλλα πτηνα;
Πιο πιθανον ειναι εκεινα να εχουν προβλημα απο τα παρασιτα των περιστεριων παρα εσυ!
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας... Οχι δεν εχω πτηνα...😣
 
Back
Top