Γενικά Ζωύφια στο budgie μου!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης temp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

temp

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2018
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά, τώρα πριν λίγο το θηλυκό budgie μου βγήκε από την φωλιά και με έναν φακό παρατήρησα στο φτερό της ένα μαύρο στίγμα που ξαφνικά εξαφανίστηκε (κρύφτηκε μέσα στα πούπουλά της). Δεν έχω ψεκάσει με κάτι την φωλιά και ανησυχώ! Τι πρέπει να κάνω;


Υ. Γ.:Μπορεί και να είδα λάθος αλλά κατά 99% είμαι σίγουρος ότι είδα κάτι!
 
Να ξέρεις ότι έχει και 3 νεοσσούς η φωλιά! Επίσης δεν είμαι 100% σίγουρος είμαι 99% και όταν το σιγουρέψω θα πάω αμέσως σε ένα pet shop, ναι αλλά δεν ξέρω πώς λέγεται αυτό το πράγμα για την καταπολέμηση αυτού του ζωυφίου. Πείτε μου σας παρακαλώ μάρκα!
 
Αφου εξηγησα οτι το χρησιμοποιω μεσα στις φωλιες! Αν ειχε επιπτωση δε θα το εβαζα! Επισης νομιζω οτι παρασχολεισαι με τα πουλακια εντελει δλδ το αντιθετο απο οτι σου εχουμε προτεινει! Η υπομονη ειναι αρετη και δεν εχεις καθολου νομιζω!

Και δε χρειαζεται να ριξεις πολυ, 3-4 πανω κατω με το χερι και αυτο. Δε χρειαζεται παραπανω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τωρα ειναι τα μωρα μεσα ειναι και αυγα πως θα τα βγαλεις;δεν τα επηρεαζει παντως!
 
Ναι τα 3 έχουν εκκολαφτεί και τα άλλα 2 θα εκκολαφτούν σε λίγες μέρες και το ένα από αυτά σιγά σιγά ανοίγει τα μάτια του και φοβάμαι ότι με την σκόνη θα τυφλωθεί! Αλλά αφού μου λες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος α το αγοράσω αύριο και θα το χορηγήσω! Ευχαριστώ πολύ zack27!
 
Σαφώς και δεν πρέπει να πάει στα μάτια τους ή στα ρουθούνια τους. Σχετικά ασφαλές μεν, εντομοκτόνο δε. Η δική μου γνώμη είναι να κλείσεις την είσοδο της φωλιάς γλιστρώντας ένα χαρτόνι ανάμεσα απο τη φωλιά και τα κάγκελα, να βγάλεις τους νεοσσούς με καθαρά, στεγνά και ζεστά χέρια σε ένα μπολ με καθαρό χαρτί, να ρίξεις τη σκόνη στη φωλιά και να τους ξαναβάλεις μέσα. Τα αυγά δεν επηρεάζονται. Όλο αυτό γίνεται σε λιγότερο απο ένα λεπτό.
 
Να σου πω την αλήθεια φοβάμαι να τους βγάλω (τους νεοσσούς), επίσης με το που κλείνω την είσοδο της φωλιάς η μάνα κράζει ασύστολα! Αλλά αν μου λέτε ότι είναι για καλό! Και έχω και μία άλλη απορία στο πρώτο μήνυμα είπα ότι είμαι 99% σίγουρος ότι έχει ζωύφια και σήμερα είδα ένα μαύρο στίγμα στην κοιλιά της και όταν της το έβγαλα ήταν κάποιο σκουπιδάκι!Για αυτό δεν θέλω να επιβαρύνω τον οργανισμό της με φάρμακα που ίσως δεν χρειάζονται! Τι μου προτείνεις ύστερα από τις παραπάνω πληροφορίες:
1)Να σιγουρευτώ πρώτα ότι έχει κάτι.
2)Να το βάλω (το φάρμακο) χωρίς δεύτερη σκέψη
 
Και έχω και μία άλλη απορία στο πρώτο μήνυμα είπα ότι είμαι 99% σίγουρος ότι έχει ζωύφια και σήμερα είδα ένα μαύρο στίγμα στην κοιλιά της και όταν της το έβγαλα ήταν κάποιο σκουπιδάκι
Νομίζω πως δεν έχεις αντιληφθεί ακόμη ότι θα χάσεις όχι μόνο τα μικρά αλλά και τους γονείς με τον τρόπο που λειτουργείς. Σου λέμε εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι πρέπει να βάζεις τροφές και να φεύγεις. Να πηγαίνεις την άλλη μέρα ξανά μόνο για τροφή.

Αντί γι' αυτό, κάθεσαι όλη μέρα δίπλα στο κλουβί και ενοχλείς ακόμη και με φακούς, ακόμη και μέσα στη φωλιά. Με αυτόν το ρυθμό να ξέρεις ότι είτε θα τα χάσεις, είτε κάποια μέρα που θα πας για να βάλεις τροφή και θα δεις κάτι που πραγματικά χρειάζεται παρέμβαση και τότε φοβάμαι ότι δεν θα υπάρχει κανείς μας να σε βοηθήσει γιατί θα έχει γίνει ότι και με τον βοσκό, τους συγχωριανούς και τον λύκο που του έτρωγε τα πρόβατα.
 
Δεν τους ενοχλώ απλά με την πρώτη ευκαιρία που τα θηλυκό βγαίνει από την φωλιά την ελέγχω γιατί αν έχει όντως ζωύφια μπορεί λόγο αυτού να πεθαίνουν οι νεοσσοί και επειδή δεν το θέλω καθόλου αυτό θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι όλα πάνε καλά! Και πάλι όμως όταν πάω για την τροφή τους φοβάται (το θηλυκό) και βγαίνει άρα εκείνη στην στιγμή άμα δω κάτι, ύστερα με έναν φακό θα την ξανακοιτάξω και ύστερα θα φύγω!Έτσι προλαβαίνω καταστάσεις!
(κατά την γνώμη μου!)
 
Δεν τους ενοχλώ απλά με την πρώτη ευκαιρία που τα θηλυκό βγαίνει από την φωλιά την ελέγχω γιατί αν έχει όντως ζωύφια μπορεί λόγο αυτού να πεθαίνουν οι νεοσσοί και επειδή δεν το θέλω καθόλου αυτό θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι όλα πάνε καλά! Και πάλι όμως όταν πάω για την τροφή τους φοβάται (το θηλυκό) και βγαίνει άρα εκείνη στην στιγμή άμα δω κάτι, ύστερα με έναν φακό θα την ξανακοιτάξω και ύστερα θα φύγω!

Έτσι προλαβαίνω καταστάσεις!

(κατά την γνώμη μου!)

Όχι καταστάσεις προλαμβάνεις όταν έχεις φροντίσει ΠΡΙΝ ξεκινήσεις να βάζεις τα πουλιά σου να παράγουν μωρά.
Έχεις κάνει καλή επιλογή και καλά στην υγεία τους γονείς.έχεις φροντίσει για ένα καθαρό και άνετο κλουβί που θα ζούν.. Έχεις κάνει καλή διατροφική προετοιμάσια.. Έχεις λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για προβλήματα όπως αυτό που μας αναφέρεις(ψείρες). Έτσι οι περιπτώσεις να χρειαστεί να ενοχλήσεις ή να επέμβεις στη φωλιά ειναι λιγότερες..

Όλα τα παραπάνω δε θα τα συζητούσαμε αν πριν βάλεις τη φωλιά είχες ρίξει λιγη σκόνη και από πάνω πριονίδι.Αν οι γονείς βέβαια είχαν ψείρες από πριν... Δε θα έπρεπε να μπουν καν για αναπαραγωγή.
 
Back
Top