Αναπαραγωγή Ζύγισμα αυγών αντί για ωοσκόπηση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panikos7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panikos7

Πρώην NPANOPOULOS
Εγγραφή
24 Φεβ 2009
Μηνύματα
45
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντί για ωοσκόπηση ζυγίσουμε τα αυγα σε ηλ-κή ζυγαριά ακριβείας ένα προς ένα μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι γόνιμα και ποια όχι; υπάρχει διαφορά βάρους; Ευχαριστώ για το χρόνο σας! φιλικά Νικόλας! 🙂
 
Νομίζω οτι...
η ερώτηση θα είχε κάποιο νόημα αν όλα τα αυγά μιας γέννας ήταν βεβαιωμένο
οτι όταν γεννιόνται είναι ισοβαρή (ισομεγέθη).
Δεν έχω κάτσει ποτέ να τα ζυγίσω ένα - ένα 😱
αλλά είναι φανερό ακόμα και στο μάτι, οτι υπάρχουν διαφορές μεγέθους, κατά συνέπεια
και βάρους. Πώς να βγεί συμπέρασμα λοιπόν; Πώς θα είναι κανείς σίγουρος οτι κάποιο αυγό που έχει μεγαλύτερο βάρος ειναι αυτό που έχει (ας πούμε) ΣΠΟΡΟ , και δεν είναι κάποιο άσπορο που έτυχε να γεννηθεί μεγαλύτερο; 😉
 
ευχαριστώ κ. Μάκη, οι παρατηρήσεις σας γεννούν εύλογα ερωτήματα και συμπεραίνω ότι, καλό θα είναι να "κάτσω στα αυγά μου" και να μην κάνω πειράματα!
 
ποιο ευκολο δεν ειναι να βαλεις το φακο στη φωλια απο το να παρεις ενα ενα τα αυγα και να τα ζυγιζεις; Μπορει να τρομαξει και η θηλυκια και να μην σου κλωσσαει μετα...
 
σίγουρα πιο εύκολο αλλά και η περιέργεια καμιά φορά κάνει καλό! Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον πρέπει να πάμε στα σίγουρα!
 
καλα κανεις και εισαι ανοιχτος σε ολα και τα επεξεργαζεσαι μαθαινεις περισσοτερα ετσι! αλλα σε αυτο πηγαινε οντως στα σιγουρα για να εχεις μικρουλια φετος!
 
ευχαριστώ κ. Μάκη, οι παρατηρήσεις σας γεννούν εύλογα ερωτήματα και συμπεραίνω ότι, καλό θα είναι να "κάτσω στα αυγά μου" και να μην κάνω πειράματα!

Α! Δεν ήθελα καθόλου να σου δημιουργήσω τέτοιες σκέψεις. Σου είπα την γνώμη μου,
αλλά εσύ καλά θα κάνεις να έχεις σκέψεις, προβληματισμούς, απορίες και να μην
" κάθεσαι στ' αυγά σου ", αλλά να ζυγίζεις τις απόψεις
και να βγάζεις συμπεράσματα
 
καλυτερα κανε ωοσκοπηση να εισαι σιγουρος. Μη κανεις πειραματα σ'αυτη τη φαση που ειναι η καναρα και ενοχληθει. Ασε που μπορει να γλυστρησει και κανενα αυγο στο''ζυγισμα'' και να εχεις αλλα!
 
Back
Top