Γενικά Ηλικία εκπαίδευσης καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Αγαπητοί Φίλοι Καλημέρα σας,

Ως απλός φίλος των καναρινιών και ιδιαίτερα των malinois θα ήθελα και εγώ να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις που έχω.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω μέχρι ποια ηλικία ένα καναρίνι είναι δεκτικό σε εκπαίδευση.

Δηλαδή μέχρι ποιά ηλικία μπορεί να αναπαράγει κελαιδίσματα που ακούει από άλλα καναρίνια και σε ποιο βαθμό.

Η ράτσα παιζει κάποιο ρόλο σε αυτό? (Malinois , Timbrado ,Gloster).

Επίσης ψάχνω για CD με φωνές malinois για "εκπαιδευτικούς λόγους". Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις απαντήσεις σας.

Νά είστε όλοι καλά και να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.
 
Φίλε -adef-
Δεν ξέρω αλήθειακαι ούτε έχω αναρωτηθή, μέχρι ποιά ηλικία τα κανάρια "μαθαίνουν".
Ισως και σ' 'ολη τους τη ζωή να προσθέτουν ήχους στο "ρεπερτόριό" τους, πάντως αφού
απογαλακτιστούν και μπούν σε κλούβα πτήσεων ξεκινούν να μαθαίνουν απο τους "δασκάλους" που φροντίζουν οι εκτροφείς να έχουν στο χώρο. Μετά την πτερόρροια κατά τα μεσα του Οκτώβρη τα τοποθετούν σε κλουβάκια ΜΟΝΑ τους, χωρίς να βλέπονται, και
να είναι ήσυχα για να συνεχίσουν το τραγούδι που έχουν ήδη μάθει. Εκεί γίνεται και το ξεσκαρτάρισμα και η επιλογή των ποιοτικών νεαρών.
-Αυτή, πολύ περιληπτικά, η διαδικασία ακολουθείται για τα MALINOISE . Για timbrantos - glosters δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές στην εκπαίδευση και τον χρόνο.
 
Γεια χαρά,

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να πούμε ότι όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα, αλλά κυρίως με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε ράτσας καναρινιών, το κάνουν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με συγκεκριμένο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο.

Η εκπαίδευση των καναρινιών φωνής (malinois, timbrados, (από τις ράτσες που αναφέρεις) γίνεται εν περιλήψει με τον τρόπο που αναφέρει ο Μάκης (mgerom), για συγκεκριμένο λόγο: Τη συμμετοχή των εκπαιδευμένων πουλιών σε κάποιο διαγωνισμό. Η συμμετοχή αυτή γίνεται υπό όρους, ένας εκ των οποίων είναι τα συμμετέχοντα πουλιά να μην έχου κλείσει την ηλικία του ενός χρόνου. Επομένως, όταν μιλάμε για καναρίνια φωνής, το θέμα της εκπαίδευσης δεν απασχολεί κάποιον όταν έχει ένα πουλί μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Στη θεωρητική ερώτηση, «μέχρι πότε μπορεί να καναρίνι να μιμείται φωνές», η άποψή μου είναι μέχρι την ηλικία που μπορεί να κελαηδάει, σαφώς όμως δυσκολότερα από ότι θα μπορούσε να το κάνει την περίοδο διαμόρφωσης της φωνής του.

Στην ερώτηση για το εάν παίζει κάποιο ρόλο η ράτσα στην ικανότητα μίμησης, νομίζω πως δεν παίζει σημαντικό ρόλο αλλά εδώ ερχόμαστε στον πρώτο από τους τρεις παράγοντες που ανέφερα στην αρχή: (κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις). Τι νόημα θα είχε δηλαδή να προσπαθεί κάποιος να εκπαιδεύσει φωνητικά ένα καναρίνι gloster, όταν τα ιδιαίτερα του χαρακτηριστικά αφορούν στην εμφάνιση, την ποιότητα του πτερώματος και τη στάση του; Όσο μεγάλη προσπάθεια και αν κάνεις στη φωνητική του εκπαίδευση, το καλύτερο αποτέλεσμα που θα πετύχεις θα είναι μια διαγραφή σε κάποιο διαγωνισμό με το πρώτο τσίου. Είναι το ίδιο παράλογο με το να προσπαθείς να βελτιώσεις το πτέρωμα ή την εμφάνιση ενός malinois, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου με τη φωνή του.
 
για το cd στειλε ενα εμαιλ στο <email removed> με τα στοιχεια σου και θα σου στειλω εγω.
 
Αγαπητοί Φίλοι,

Σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας.

Stavros, με αφορμή την απάντησή σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι απλά θέμα κανονισμών το ότι τα πουλιά θα πρέπει να είναι μόνο ενός χρόνου ηλικιακά για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό φωνής η υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι αυτό?

Επιπροσθέτως, θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να σημαίνει αυτή την εποχή (Ιούλιος) το ότι τα πουλιά αποσπούν με το ράμφος τους μικρά πούπουλα απο το σώμα τους και ξύνονται περισσότερο είτε με τα πόδια είτε με το ράμφος; (Έναρξη πτερόρροιας, κκάρια, stress?)

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Να είστε όλοι καλά!
 
Stavros, με αφορμή την απάντησή σας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι απλά θέμα κανονισμών το ότι τα πουλιά θα πρέπει να είναι μόνο ενός χρόνου ηλικιακά για να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό φωνής η υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι αυτό?
Είναι θέμα κανονισμών και σε ό,τι αφορά στους διαγωνισμούς αρμόδιοι για την επιβολή και την τήρησή των κανονισμών αυτών καθώς και τους λόγους επιβολής τους, είναι οι σύλλογοι και ομοσπονδίες που τους διοργανώνουν.

Πέρα από αυτό όμως, η εκπαίδευση των πουλιών πρέπει να γίνεται πριν καν ολοκληρώσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, στο ξεκίνημα δηλαδή και πριν προλάβουν να διαμορφώσουν τη φωνή τους. Η συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιβάλλει τον ηλικιακό περιορισμό.
Επιπροσθέτως, θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να σημαίνει αυτή την εποχή (Ιούλιος) το ότι τα πουλιά αποσπούν με το ράμφος τους μικρά πούπουλα απο το σώμα τους και ξύνονται περισσότερο είτε με τα πόδια είτε με το ράμφος; (Έναρξη πτερόρροιας, κκάρια, stress?)
Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από αυτά που αναφέρεις, το πιθανότερο από όλα όμως αυτή την εποχή, είναι να έχουν περάσει τα πουλιά σου στην πτερόρροια.
 
CD MALINOIS

Δυο παιδια απο το σιτε μου ζητησαν το cd ο ανδρεας απο λουτρακι και ο γιαννης απο περιστερι επειδη δεν θυμαμαι τα nick names τους θα ηθελα να τους ενημερωσω οτι τα cds θα φυγουν σημερα με κουριερ.
σας ευχομαι καλο ''κολημα''
 
ΦΙΛΕ ΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ ΚΡΑΤΑΝΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ
ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑΞΗ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥΣ[ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΟΙΝΩΣ]
ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟ ΕΧΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Κ ΠΑΡΟΛΟ Κ ΑΥΤΟ ΑΜΑ ΑΚΟΥΣΗ ΡΑΔΙΟ Η ΑΛΛΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΗ Κ ΑΠΟ ΕΚΕΙ..
===============================================
ΡΩΤΑΣ ΠΟΤΕ ΜΑΘΕΝΗ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΕΡΟΡΟΙΑ Κ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΗΣ ΟΤΙ ΨΙΛΟΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣ
ΤΑ ΠΕΡΝΗΣ Κ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΕ Κ ΛΙΓΟ ΨΑΞΕ ΣΕ ΣΑΙΤ ΚΑΤΙ
ΘΑ ΒΡΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ'''''
================================================
ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΜΑΛΙΝΟΥΑ ΔΙΑΓΩΝΟΙΖΩΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ
=============================
ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΛΩΣΤΕΡ Κ.Λ Π ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΗ
ΠΩΣ ΚΕΛΑΙΔΑΝΕ.. ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΑ ΚΕΛΑΙΔΑΝΕ..
 
Back
Top