Γενικά Ηλικία και συμπεριφορα παπαγαλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλησπέρα,

Ένας μεγάλος παπαγάλος (σε μέγεθος), θεωρείται ότι ειναι μικρός ηλικιακά εφόσον δεν ειναι σε θέση να ζευγαρώσει;(δεν εννοώ απο θέμα ικανότητας). Απ ότι διάβασα σε άρθρα σε ηλικία 4 χρόνων και πάνω ξεκινούν να ζευγαρώνουν, ειναι σωστό ή οχι; Δηλαδή εμένα που ειναι δυο χρόνων, ειναι θεωρητικά μικρός; Ο λόγος που ρωτάω, ειναι γιατι θέλω να ερμηνεύσω τα δαγκωματα που κάνει, τα οποία δεν με πονάνε μεν, αλλά σίγουρα θα επηρεάσουν καθοριστικά το μέλλον της σχέσης μας. Σίγουρα δεν ειναι το διάστημα μεγάλο που είμαστε μαζί και εχω αρκετή υπομονή και θέληση για να πετύχω αυτο που θέλω, αλλα η όσον τον δυνατόν καλύτερη ερμηνεία θα βοηθήσει περισσότερο στην προσέγγιση του.
Μέχρι στιγμής τα πάμε υπέροχα εάν εξαιρέσεις ότι δεν ανεβεί στο χέρι όταν βρίσκετε στο κλουβί, ενώ εάν πετάξει σε κάποια σημείο στο δωμάτιο, μετά εάν βάλω το χέρι δίπλα ανεβαίνει. Φυσικά ειναι ακόμη πολυ νωρίς, αλλα ο κοπρίτης ειναι τρέλα και με αυτά που κάνει αλλα και με αυτά που λέει 😉
 
Απο 2 χρονων και μετα ξεκινα η ενηλικιωση τους. Καποια με καταλληλες προυποθεσεις μπορει να ζευγαρωσουν και να γεννησουν απο 2 χρονων, μιλαω για αμαζονακια οπως το δικο σου. Κανονικα μετα τα 3 ξεκινουν να επιδεικνυουν σεξουαλικη συμπεριφορα και συνηθως οταν κρατιουνται μονα τους χωρις ταιρι. Δεν ειναι απιθανο ομως να δειξουν τετοια συμπεριφορα και με το ανθρωπινο ταιρι που εχουν επιλεξει οταν οι συνθηκες και η ωριμοτητα τους το προκαλεσουν. Τα δαγκωματακια που σου κανει δεν καταλαβαινω σε τι επιπεδο ειναι. Στο παιχνιδι παντως πανω να ξερεις οτι παιζουν πολυ αγαρμπα. Αν δεις 2 μαζι να παιζουν θα τρομαξεις. Και δαγκωνονται και γρυλιζουν σαν σκυλια οποτε αν ειναι κατι τετοιο μην τρομαζεις οτι θα γινει επιθετικος μαζι σου. Γενικοτερα παντως κι εφοσον δεν σε ποναει ποτε να μην τραβας το χερι σου οταν σε δαγκωνει ουτε να φωναζεις. Δειξτου οτι δεν κανει τιποτα με αυτο σαν να μην νιωθεις τιποτα. Μπορει βεβαια και να θελει προσοχη κατα την ανοιξη αργοτερα μιας και αρσενικο. Εχεις ακομη αρκετο χρονο μπροστα σας για να χτισεις μια υγειη σχεση με εμπιστοσυνη.
 
Back
Top