Γενικά Ηλικία και φύλο Parrotlet

Εγω με dna εμαθα το φυλο του ζακο που εχω. Τον ειχα για αρσενικο, αλλα τελικα ηταν θηλυκια. Νομιζω δεν εχει σημασια η ηλικια.
 
Για το φύλο είναι εύκολο αρκεί να ξέρεις σε πιο υποείδος ανήκει. Για παράδειγμα αν μιλάμε για τα κλασικά φορπάκια (αρχέγονα) το αρσενικό έχει μπλε στα φτερά πτήσεως και στην κορυφή της ουράς κάτι που το θηλυκό δεν έχει, το ίδιο ισχύει για τα κίτρινα φορπάκια καθώς και για την μπλε μετάλλαξη (στην μπλέ μετάλλαξη το αρσενικό έχει ένα μπλέ φρύδι που ξεκινάει περίπου απο το ύψος του αυτιού και καταλλήγει στο μάτι, σαν κινεζάκι :) ). Στα λευκά ισχύει ξανά το ίδιο μόνο που το μπλε είναι σε στίγματα. Στα λουτίνο την θέση του μπλέ πέρνει το λευκό και μόνο τα αρσενικά έχουν κόκκινα μάτια. DNA χρειάζοντε τα αλμπίνο και κάποιες άλλες μεταλάξεις όπως το Lilac tail το sapphire και άλλες, μιας και δεν υπάρχει οπτική διαφορά. Για την ηλικία το μόνο σίγουρο είναι το δαχτυλίδι. Σημάδια ηλικίας μπορείς να πάρεις απο την μύτη (όταν είναι μικρά η μύτη είναι λεία και καθώς μεγαλώνουν ''ξεφλουδίζει'')
 
σε ευχαριστω Γρηγορη αλλα για εμενα που ειμαι ελαφρος ασχετη θα ειναι δυσκολο να καταλαβω τι ειναι. Ο Αργυρου που θα το παρω θα μπορει να το ξεχωρισει; γιατι θελω να παρω αρσενικο.
Σισσυ εσυ πως ηξερες οτι ο μαριος ειναι αγορακι;
 
σε ευχαριστω Γρηγορη αλλα για εμενα που ειμαι ελαφρος ασχετη θα ειναι δυσκολο να καταλαβω τι ειναι. Ο Αργυρου που θα το παρω θα μπορει να το ξεχωρισει; γιατι θελω να παρω αρσενικο.

Η διαφορά φαίνεται απο τους πρώτους μήνες της ζωής τους οπότε όταν το πάρεις θα μπορεί να ελέγξει το φύλο του με ακρίβεια. Σου παραθέτω 2 φωτογραφίες απο αρσενικό και θηλυκό (πράσινα) για να καταλάβεις την διαφορά.
 

Συνημμένα

  • greenmale.webp
    greenmale.webp
    2,2 KB · Προβολές: 72
  • greenfemale.webp
    greenfemale.webp
    1,9 KB · Προβολές: 65
Δεν ηξερα τα χαρακτηριστικα των αρσενικων Βασιλικη, ο εκτροφεας του με ενημερωσε! Οριστε και μια φωτο του Μαριου, εχει το εντονο μπλε χρωμα στην ακρη των φτερων πτησης του.
 

Συνημμένα

  • κ.webp
    κ.webp
    53,6 KB · Προβολές: 85
Back
Top