Αναπαραγωγή Ηρθε η ωρα να τα χωρισω;

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Παιδια καλημερα, μετα απο 3 ατυχες προσπαθειες την τεταρτη φορα τελικα ειχαμε αποτελεσμα(3 αυγα-3 πουλια).Αφου λοιπον τα μικρα μεγαλωνουν μια χαρα(χθες κοιμηθηκαν ολα σε κλαρι, εξω απο την φωλια)σημερα ειδα οτι η μανα επιδιορθωνει την φωλια(πριν 2 μερες ειχα καθαρισει καλα την φωλια γιατι ειχε γεμισει κοτσιλιες παντου και ειχα βαλει καθαρο νημα για να συνεχισουν να μπαινοβγενουν τα μικρα). Τωρα φοβαμαι οτι η Μονικα και ο Μπελουτσι πανε για πεμτη φορα.Λεω σαν πρωτη κινηση να βγαλω την φωλια και να βγαλω 1 απο τα 2 πουλια. Να βγαλω τον αρσενικο που φροντιζει και ταιζει τα μικρα περισσοτερο;η να βγαλω την θηλυκια;(εχω και φωτο απο τα μικρα, το μονο του ειναι το πρωτο και τα αλλα 2 ειναι τα μικροτερα)
 

Συνημμένα

  • neossoi 001.webp
    neossoi 001.webp
    7,8 KB · Προβολές: 85
  • neossoi 002.webp
    neossoi 002.webp
    12,9 KB · Προβολές: 105
Καταρχην ποσο ειναι τα μικρα;
Και κατι αλλο.. Αν διεκρινα καλα στην 2η φωτο εχεις μια απο τις γνωστες λιχουδιες ως πατηθρα;Εχεις σκεφτει οτι ετσι τα μικρα σου και οχι μονο, δεν ερχοντε απλα σε επαφη με τις κουτσουλιες.. Αλλα τις τρωνε κιολας;
 
Ανδρέα καλημέρα
Θα σου πρότεινα να βγάλεις τη μάνα απο το κλουβί ή να βάλεις το χώρισμα.
Εαν τα αφήσεις μαζί της ειναι επικίνδυνο να σου τα μαδήσει για να φτιάξει φωλιά.
Αφού ταίζει ο πατέρας ασε τα μικρά ακομη μαζί του.
Μη ξεχνάς μόνο σπόρους στη θηλυκιά και στα μικρα φρέσκο μήλο και παρατήρηση μέχρι να αρχήσουν να τρώνε μόνα τους για να τα χωρίσεις.

ΥΓ Εχει δίκαιο η Σοφία.
 
Τα μικρα ειναι 20 ημερων. Οσο για την λιχουδια δεν την ειχα για πατηθρα την εκαναν. Θα την βγαλω απο εκει εχεις δικιο. Σας ευχαριστω για τις συμβουλες.
 
Σε μερικες μερες θα αρχισουν να τρωνε μονα τους.. (8 περιπου).. Κανε οτι σου λεει ο Μπαμπης!
 
Αν ειναι πυρωμενη.. Καλο θα ηταν για λιγο καιρο να μεινει μονη της.. Ετσι δεν θα μαζευεις αυγα απο τον πατο του κλουβιου.. Θα ηρεμισει.. Και θα δυναμωσει μεχρι να αρχισει η πτερορροια της.
 
Ολα πανε καλα. Ο πατερας ταιζει τα μικρα και αυτα σιγα-σιγα αρχισαν να τσιμπανε μονα τους, αυγο, μηλο και μια αυγοτροφη που ειναι για νεοσσους excellent eggfood της Bogena(μου ειπαν οτι ειναι καλο).Βλεπω τα μικρα ομως απο χθες να κλεινουν πιο συχνα τα ματια τους και να συμπεριφερονται λιγο πιο νοχελικα, σαν να ξεκουραζονται συχνοτερα. Υπαρχει περιπτωση να εχουν κατι η ειναι φυσιολογικο;
 
Ανδρέα μήπως είναι η ιδέα σου;
Είναι φυσιολογικό να ξεκουράζοντε, σχεδόν να κοιμούντε περισσότερο σε αυτήν την ηλικία.
Παρατηρησέτα για κανα δυο μέρες ακόμα και βλέπουμε.
 
Μπορει να εχεις δικιο, γιατι το απογευμα που τα παρατηρησα μου φανηκαν ενταξει.Απλα, ανυσηχω γιατι ειναι τα πρωτα μικρα που μεγαλωνουν υπο την προστασια μου και οταν βλεπω το παραμικρο υπαρχει κοινητοποιηση.😕(Μπορει να ετυχε οσες φορες τα ειχα δει να ξεκουραζονται). Ευχαριστω οπως και να εχει για τις συμβουλες.
 
Back
Top