Ηχογραφημένες φωνές καναρινιών

mixalis pappas

PB Member
Εγγραφή
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
178
Πόλη
Αθήνα
Στο θεμα τις εκμαθησης των νεων πουλιων από CD ή δασκαλο εχω και εγω απορια. Γιατι να ειναι καλυτερος ο δασκαλος απο ενα CD που αυτο να περιεχει, ολες τις φωνες, τις εναλλαγες, την πλοκη, του θεωρητικα τελειου μαλινουα, απο οποιοδηποτε ζωντανο δασκαλο, που δεν μπορει να εχει ολες αυτες τις δυνατοτητες.
 
Απο την σχετικά μικρή εμπειρία που έχω απο μαλινουά (ασχολούμαι μόνο 1 χρόνο) αν θέλεις πολύ καλά αποτελέσματα τότε η επιλογή ενος Δασκάλου είναι μονόδρομος. Το να προσπαθείς να μάθεις σε1 πουλί αποσπασματικές ηχογραφημένες φωνές μόνο μπερδεμα μπορείς να του προσφέρεις. Κάθε εκτροφέας Μαλινουά έχει στο μυαλό του ένα στάνταρ φωνών (πολλές μεταλικές ή πολλές κλοκ κτλ) και αυτό προσπαθεί να το περάσει στην εκτροφή του. Για να γίνει όμως αυτό νομίζω ότι χρειάζεται χρόνος και αρκετές εκτροφές ώστε να περάσει στο αίμα των πουλιών το ρεπερτόριο τραγουδιού που του αρέσει."Οπως επίσης επιλογή των καλυτέρων αρσενικών σε κάθε εκτροφή που πλησιάζουν περισσότερο στα στάνταρ του εκτροφέα. Άλλωστε δεν θα το είχαν ήδη κάνει μεγάλοι εκτροφείς τόσο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα ή πιστεύετε πως δεν το έχουν δοκιμάσει ήδη; Αν είχαν αποτελέσματα νομίζετε πως θα έμπαιναν στον κόπο κάθε χρόνο να βάζουν δασκάλους με το άγχος πότε οι τελευταίοι θα πέσουν σε πτερόροια και πότε θα είναι έτοιμοι να δασκαλέψουν; Φίλοι μου πιστεύω πως αν κάποιος θέλει να ασχοληθέι σοβαρά με την εκτροφή των καταπληκτικών αυτων τραγουδιστών δεν του φτάνουν τα ημίμετρα. Ακόμη πιστεύω πως η όλη διαδικασία του δασκαλέματος είναι καταπληκτική απο όταν αρχίζουν να <σαλιαρίζουν> μέχρι να καθαρίσουν οι φωνές τους.
 
Καλημερα jimloupas
Εγω δεν εχω μαλινουα, ρωτησα απο περιεργεια, ευχαριστω για την απαντηση
 
καλησπερα σε όλη την παρέα
Πιστευω και εγώ πάντως οτι ενας <δάσκαλος> δεν μπορεί να αντικατασταθεί απο ενα ηχογραφημένο ήχο.
 
Δεν εχω ασχοληθει ακομα με εκπαιδευση μαλινουα καθως δε διαθετω τον καταλληλο χωρο και ακομα πειραματιζομαι ωστε να εχω μια καλη γραμμη απο καλα πουλια. Η χρηση του δασκαλου ειναι μονοδρομος αν θελουμε να παρουμε το 100% των δυνατοτητων των νεοσσων.Απλα πιστευω οτι οι νεοοσοι ειναι αυτοι που δε πρεπει να βλεπονται μεταξυ τους. Επειδη στα καναρινια φωνης παιζει ρολο και το στισημο καλο ειναι να βλεπουν το δασκαλο.Ακομα πρεπει να ανακατεψεις και λιγο τα πουλια σου αγοραζοντας θυληκα απο αλλο εκτροφεα.Ακομα αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα πρεπει να εμπλουτιζεις το κοπαδι και με κανενα πουλακι που εχει '"νοτες" στις οποιες τα δικα σου υστερουν
 
Γεια παιδεια Συμφωνω και εγω οτι ενας δάσκαλος δεν μπορεί να αντικατασταθεί απο ενα ηχογραφημένο ήχο.
 
Θα ήθελα φωνες απο Τιμπράντο για να εκπαιδευσω τα καναρίνια μου γιατι θέλω διαφορετικές φωνες..Αν ξερει κάποιος που μπορώ να βρώ ας μου πεί.
 
Back
Top