Φροντίδα Η Βlue δαγκώνει και δεν με αφήνει να την χαϊδέψω

Eleftheria231

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2020
Μηνύματα
29
Πόλη
Γρεβενά
Γεια σας, λοιπόν απο την προηγούμενη φορά π σας είχα μιλήσει για το θέμα που ανεβαίνει η Blue (Ο παπαγάλος) στις ντουλάπες εχουμε καποιες εξελίξεις δλδ κάθεται εκει περα πολλές φορές αλλα περισσότερο ή πανω στο κλουβί της ή πανω στο λάπτοπ οταν ειμαι εγω εκει. τρώει απο το χέρι μου ανεβαίνει στο χέρι μου αλλα το θέμα ειναξ οτι δεν με αφήνει να την χαΐδεψω πουθενα ουτε στην. Κοιλιά ουτε στο κεφάλι και αν γινόταν να μου λέγατε τι μπορώ να κάνω γιατί δν βρήκα πουθενά κατι το οποιο να βοήθησε και η άτιμη δαγκώνει πολυ δυνατά.
 
@Eleftheria231 πρέπει να την σεβαστείς! Είστε σε πολύ καλό δρόμο αλλά από την στιγμή που δεν θέλει να την χαϊδέψεις δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Σιγά σιγά πιστεύω θα δεχτεί και τα χάδια. Επίσης στους παπαγάλους χαϊδεύουμε το κεφάλι.
 
Δεν δέχονται όλοι οι παπαγάλοι τα χάδια. Δυστυχώς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς ότι με τον καιρό θα σε αφήσει ούτε υπάρχει τρόπος να τον κάνεις να του αρέσουν αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος.
 
@Eleftheria231 Το πουλάκι προφανώς δεν είναι έτοιμο γι'αυτούς τους χειρισμούς και μάλλον το πιέζεις λίγο παραπάνω. Έτσι δείχνει ότι δεν του αρέσει αυτό που συμβαίνει. Θέλει κι άλλο χρόνο προφανώς.
 
Βασικά δεν την ζοριζω και δεν την τρομάζω προσπαθω να ειμαι ήρεμη μαζι της και νομιζω πως μετά από 1 μήνα πρεπει να αρχίσω μια εκπαίδευση
[automerge]1597329418[/automerge]
@Φοίβος μαλλον εχετε δικιο να την ζοριζω λιγο αλλα μετα απο 1 μήνα και οταν νιωθω οτι με εμπιστεύεται δεν πρέπει να ξεκινήσω να την εκπαιδευω; Επίσης αν ειδα καλα το cockatoo σας φοράει harness επειδη με το που φτιάξει η σχέση μας αι όλα αυτά θελω να της κανω μέσα σε ποσο καιρο το εμαθε και μπαίνει?
 
@Eleftheria231 από την στιγμή που σε δαγκώνει πιστεύω ότι την ζορίζεις. 6 μήνες έχω τον δικό μου «άγριο» ούτε μια φορά δεν με δάγκωσε. Ξεκινα από την αρχή σιγά σιγά και πρέπει η «εκπαίδευση» να κρατά 5 λεπτά, όχι παραπάνω.
 
@Eleftheria231 άστο 5 για αρχή και αν δεις ότι πάει καλά αυξάνεις τις ώρες. Να της μιλάς συχνά να κάθεσαι δίπλα της και όλα αυτά αλλά η εκπαίδευση να κρατά 5 λεπτά. Πήγαινε με τα δικά της νερά και όλα θα πάνε καλά
 
@Eleftheria231 εγώ δεν έκανα τίποτα αλήθεια! Μόνος του τα άκουγε και τα έλεγε! Με τους παπαγάλους δεν βγάζεις ακρη! Μπορεί και να μην μιλήσουν και ποτέ. Πάντως αν κάνει ηχους να την επιβραβεύεις για να καταλάβει ότι σε ικανοποιεί και να συνεχίζει να το κάνει! Όλα θέλουν χρόνο και υπομονή.
 
Back
Top