Γενικά Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GLOSTER

Πόπη Μπού

PB Member
Εγγραφή
25 Μαϊ 2008
Μηνύματα
748
Πόλη
Γλυφάδα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GLOSTER
Το πρώτο βήμα για την δημιουργία του Gloster έγινε μετά το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πόλεμου (1919-1920). Η κύρια Rogerson από το Gloucestershire πίστευε ότι τα πράγματα που είναι μικρά είναι πάντα και όμορφα. H ασχολία της ήταν η διατήρηση και την ανάπτυξη δέντρων και θάμνων bonsai. Το 1920 αρχίζει το ενδιαφέρον της για τα καναρίνια και ιδιαίτερα για τα Crest όμως ήταν απογοητευμένη από το άκαμπτο μέγεθος τους και το τεράστιο σκουφί τους. Η κύρια Rogerson σκεφτόταν πως αν «δημιουργήσει» ένα καναρίνι το οποίο θα ήταν το μισό από το υπάρχον Crest και θα είχε σαφώς μικρότερο σκουφί, θα ήταν πιο ελκυστικό στην όψη.

Δουλεύοντας ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής το οποίο προέβλεπε το ζευγάρωμα σκουφάτων Roller με Border, που τότε δεν είχαν το σημερινό τους μέγεθος, πέτυχε τον στόχο της δημιουργώντας τα πρώτα πουλιά, που αποτέλεσαν τους προγόνους, των πουλιών που γνωρίζουμε σήμερα με την ονομασία glosters. Καθώς η κύρια Rogerson έκανε τα πρώτα της βήματα στην δημιουργία της μινιατούρας των Crest, στην Σκοτία ο John PBLay έκανε και αυτός προσπάθειες για την δημιουργία της μινιατούρας του, ζευγαρώνοντας τα μικρότερα του Crest με Border.


Τόση μεγάλη ήταν η πρόοδος που είχε κάνει η κύρια Rogerson που ο διεθνείς κριτής A.W. Smith συμφώνησε να εκθέσουν τα πουλιά στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου το 1925. καθώς αυτά τα δυο πουλιά ήταν τελείως διαφορετικά από τα συνηθισμένα Crest κέρδισαν αμέσως το ενδιαφέρον του κοινού. Στην ουσία επειδή η κύρια Rogerson ήταν η πρώτη εκτροφέας αυτού του νέου τύπου καναρινιού και έμενε στο Cheltenham, Gloucester , ο A.W. Smith της πρότεινε να ονομάσουν αυτό το καινούργιο είδος GLOSTER αυτό που θα είχε σκούφο CORONA και αυτό που θα είχε κανονικό κεφάλι CONSORT.

Με τον ερχομό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου η εκτροφή του Gloster σταμάτησε τελείως, και δεν πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις για τα επόμενα εφτά χρόνια. Οι εκτροφείς χρωστάνε πολλά στον Fred Bryant και την σύζυγο του Vera οι οποίοι έθεσαν τα πρώτα κριτήρια για το Gloster το 1946. Τα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί εκτροφείς με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι έκαναν το Gloster το πιο αναγνωρίσιμο καναρινί τύπου.
 
Back
Top